Izdelki za avtomobile / dostavna vozila / vozila 4x4

New content item

Vse zimske pnevmatike so enake.
Dokler sneg ne pobeli cest.

Celoletne pnevmatike za užitek v vožnji v vseh letnih časih

Continental s svojim prodajnim programom celoletnih pnevmatik v regijah z zmernim podnebjem ne sklepa kompromisov, temveč združuje najboljše lastnosti letnih in zimskih pnevmatik v popolni vsestransko uporabni pnevmatiki.

V nekaterih državah se pozimi srečujejo s temperaturami pod lediščem, obilico snega in ledenimi svečami po robovih streh. Spet drugod pa zima prinaša le hladno vreme, dež in občasno malo snega. Podobno je poleti: v nekaterih državah se ozračje segreje na žgočih 40 °C ali celo več, drugod pa poletne temperature le redko presežejo 28 °C.

Če živite v deželi z zmernim podnebjem, lahko s celoletnimi pnevmatikami Continental uživate v udobni in mirni vožnji v vsakem letnem času. Če vas zanima več o tem, berite naprej.

 

Ohranite nadzor s pnevmatikami, ki ne poznajo letnih časov

Zakaj so celoletne pnevmatike morda za vas primerna alternativa? 

  • V celoletnih pnevmatikah so združene najboljše lastnosti zimskih in letnih pnevmatik in dobro se odrežejo tako v toplem kot hladnem vremenu ter tako v mokrih kot v suhih vremenskih razmerah.
  • Celoletne pnevmatike pomenijo, da voznik lahko vse leto uporablja isti komplet pnevmatik in da menjave ob koncu sezone niso potrebne. 
  • Ključnega pomena je lokalno podnebje. Celoletne pnevmatike so zasnovane tako, da se dobro obnesejo v zmernejšem podnebju.
  • Z rednim pregledovanjem in vzdrževanjem pnevmatik poskrbimo za njihove optimalne zmogljivosti in varnost.

V nadaljevanju preberite več o celoletnih pnevmatikah.

Poskrbeli bomo za vašo varnost v prav vseh letnih časih

Start
 


NAJBOLJŠE CELOLETNE PNEVMATIKE ZA NAJBOLJŠE ZMOGLJIVOSTI SKOZI VSE LETO

Naši izjemni rezultati s testov so zgovorni. Continentalove večkrat nagrajene pnevmatike se odlično izkažejo na neodvisnih testih pnevmatik in so natanko takšne pnevmatike, kakršne potrebujete skozi vse leto. Izvolite, izberite si svoj model.


all season tires

Kako delujejo celoletne pnevmatike?

V celoletnih pnevmatikah Continental so združene tehnologije letnih in zimskih pnevmatik. Plod te združitve so celoletne pnevmatike, ki dosegajo vrhunske zmogljivosti v vseh vremenskih razmerah, razen v tistih najbolj ekstremnih. V nadaljevanju boste izvedeli, po čem se celoletne pnevmatike razlikujejo od zimskih in letnih pnevmatik, in ugotovili, ali so primerne za vas. 

Tu lahko preberete, kako delujejo celoletne pnevmatike.

Priročnik pri nakupu celoletnih pnevmatik

Celoletne pnevmatike voznikom lahko ponudijo najboljše iz obeh svetov: njihov profil je po globini primeren za večino vremenskih razmer in ima impresivno življenjsko dobo, vozniki pa imajo eno obveznost manj, saj jim ni treba vsako leto ob menjavi letnih časov menjavati in pospravljati zimskih oziroma letnih pnevmatik. Toda sezonske pnevmatike so za nekatere voznike še vedno najboljša izbira in v nekaterih primerih boste z njimi prihranili pri gorivu.

Tu lahko preberete več o tem, ali so celoletne pnevmatike primerne za vas, odkrijete najboljše celoletne pnevmatike za osebne avtomobile, električne avtomobile, športne terence in poltovornjake, ter se naučite prepoznati simbol celoletne pnevmatike na bočnici.

Več o tem

Celoletne pnevmatike za avtodome

Celoletne pnevmatike so lahko odlična izbira za vaš avtodom: so varne, imajo zanesljiv oprijem v širokem razponu različnih vremenskih razmer ter odlične zmogljivosti in vodljivost. Celoletne pnevmatike za avtodome so zasnovane tako, da se v zmernem podnebju dobro obnesejo vse leto. V nadaljevanju boste izvedeli več o tem, zakaj so celoletne pnevmatike lahko najbolj praktična izbira za avtodome.

Več o tem
All-season tread depth

Globina profila, zakonodaja o pnevmatikah in kdaj je treba zamenjati celoletne pnevmatike

Če razmišljate o nakupu celoletnih pnevmatik ali ste jih že kupili, morate poznati nekatere pomembne podatke o njihovi varnosti, o globini profila in zakonodaji. V tem članku obravnavamo naštete vidike, da boste temeljito seznanjeni z vsem, kar mora vedeti lastnik celoletnih pnevmatik.

Več o tem
All season test results

Rezultati testov celoletnih pnevmatik

Pri Continentalu bi lahko ves dan govorili o kakovosti naših celoletnih pnevmatik. Toda ni nam treba verjeti na besedo. Zmogljivosti in zanesljivost naših celoletnih pnevmatik potrjujejo ocene pnevmatik in neodvisni testi. Če živite na območju z zmernim podnebjem in iščete celoletne pnevmatike za svoj avtomobil, avtodom, kombinirano vozilo ali športni terenec, preberite, kakšne ocene je požel Continentalov prodajni program celoletnih pnevmatik v neodvisnih ocenah in na testih pnevmatik.

Več o tem
aquaplaning situation

Akvaplaning s celoletnimi pnevmatikami

Čeprav se vozite samo v milem zimskem vremenu, ko ni snega in nevarnosti poledice, se morate kljub vsemu zavedati, da so ceste lahko spolzke. Zakaj?Cesta ne postane spolzka zaradi snega ali ledu, temveč zaradi tankega sloja vode, ki se nabere med voziščem in pnevmatiko. To se lahko zgodi v kateremkoli letnem času, vendar je tveganje večje v mokrem zimskem vremenu. Preberite več o pojavu akvaplaninga, poučite se, kako se mu izogniti ter kako se odzvati, če do njega pride.

Več o akvaplaningu
heavy rain situation

Vožnja v zimskem dežju

Zima pomeni sneg. Seveda, vendar zima marsikje pomeni tudi dež. Veliko dežja. Kot velja za vse zimske vozne razmere, je tudi vožnja v dežju veliko zahtevnejša od vožnje po suhi cesti v sončnem vremenu. Mokre ceste so voznikom nevarnejše in od avtomobilov, njihovih varnostnih funkcij in še zlasti pnevmatik zahtevajo več. Preberite, kako varno voziti v nalivu.

Nasveti za varno vožnjo v močnem dežju

Ste pripravljeni za potovanje?