Izdelki za avtomobile / dostavna vozila / vozila 4x4

The Contidrom

Rezultati testov celoletnih pnevmatik

Continentalove celoletne pnevmatike: rezultati testov in ocene

Tire tests performed on Conti tires

Glavna dejstva: ključne stvari, ki jih morate vedeti o rezultatih testov Continentalovih celoletnih pnevmatikah:

  • Celoletne pnevmatike Continental na območjih z zmernim podnebjem nudijo odlične zmogljivosti vse leto.
  • Pri Continentalu vse inovacije zelo skrbno in natančno testiramo, preden jih uvedemo v serijsko proizvodnjo. 
  • Vse celoletne pnevmatike so bile večkrat nagrajene za svoje zmogljivosti.

Pri Continentalu bi lahko ves dan govorili o kakovosti naših celoletnih pnevmatik. Toda ni nam treba verjeti na besedo. Zmogljivosti in zanesljivost naših celoletnih pnevmatik potrjujejo ocene pnevmatik in neodvisni testi. Če živite na območju z zmernim podnebjem in iščete celoletne pnevmatike za svoj avtomobil, avtodom, kombinirano vozilo ali športni terenec, preberite, kako so naš prodajni program celoletnih pnevmatik ocenili na neodvisnih testih in ocenah pnevmatik.

Zakaj so celoletne pnevmatike tako vsestranske?

Celoletne pnevmatike na območjih z zmernim podnebjem nudijo odlične zmogljivosti vse leto.Ker so Continentalove celoletne pnevmatike zasnovane s ciljem ponuditi impresiven oprijem tako v poletnih kot zimskih razmerah ter dobro zavorno učinkovitost na suhih in mokrih cestah ter celo ob plundri, boste med vožnjo z našimi pnevmatikami za vsako vreme povsem pomirjeni in brezskrbni. 

Testi celoletnih pnevmatik

Tire tests performed on Conti tires

Za nas pri Continentalu ima vaša varnost največjo prednost in pri razvoju pnevmatik vedno obravnavamo vse možne vidike varnosti in udobja. Pri Continentalu vse svoje inovacije zelo skrbno in natančno testiramo, preden jih uvedemo v serijsko proizvodnjo. Naši inženirji potujejo po vsem svetu, od Nemčije in Švedske pa do Združenih držav Amerike, da zagotovijo, da vsako pnevmatiko Continental, naj bo to zimska, letna, celoletna, športna ali terenska pnevmatika, naši strokovnjaki preizkusijo v širokem razponu vremenskih razmer in na vsakovrstnih podlagah.

Vsaka nova pnevmatika mora tudi opraviti na stotine testnih kilometrov na našem glavnem testnem poligonu Contidrom v nemškem Hannovru. Poleg tega, da pnevmatike podvržemo veliko več testom kot katerikoli drug proizvajalec, nam je zelo pomembno, da se naše pnevmatike dobro odrežejo tudi na neodvisnih testih. In tudi se. Pnevmatike Continental se na neodvisnih testih praktično vedno povzpnejo na sam vrh. V nemškem avtomobilističnem klubu ADAC ter pri uveljavljenih revijah, kot sta med drugim AutoBild in AutoZeitung, so našo znamko več let zapored izglasovali za najboljšo znamko pnevmatik. Na te dosežke smo ponosni, saj pomeni, da se vozniki, ki vozijo s pnevmatikami znamke Continental, zavedajo, da so v varnih rokah.
Ko pa je govora o testiranju in ocenjevanju celoletnih pnevmatik, je težko zmagati v prav vseh rubrikah. V teh edinstvenih pnevmatikah morajo biti združene lastnosti za dobesedno vse letne čase, da se ulovi ravnotežje med tehnologijami izdelave zimskih in letnih pnevmatik ter obenem zagotovijo odličen oprijem, vodljivost, zavorno učinkovitost, udobje in velika kilometraža.

Continentalov prodajni program celoletnih pnevmatik je na srečo požel pozitivne kritike in osvojil odlične ocene, kupci pa naše pnevmatike pogosto tudi priporočijo naprej. Vse naše celoletne pnevmatike imajo robustne bočnice, odličen profil, prilagodljivo gumeno zmes in na splošno izjemne zmogljivosti v vseh vremenskih razmerah, razen ekstremnih.

NAJBOLJŠE CELOLETNE PNEVMATIKE ZA NAJBOLJŠE ZMOGLJIVOSTI SKOZI VSE LETO

Naši izjemni rezultati s testov so zgovorni. Continentalove večkrat nagrajene pnevmatike se odlično izkažejo na neodvisnih testih pnevmatik in so natanko takšne pnevmatike, kakršne potrebujete skozi vse leto. Izvolite, izberite si svoj model.


Najbolje ocenjene celoletne pnevmatike Continental

Ena od naših pnevmatik, ki se je na neodvisnih testih najbolje odrezala, je Continental AllSeasonContact™. Ena od vodilnih nemških avtomobilističnih revij, AutoBild, je leta 2020 to našo celoletno pnevmatiko ocenila z oceno "vzorna". Pri reviji AutoBild so posebej izpostavili še pnevmatiko AllSeasonContact™, ki se ponaša z odličnim oprijemom na snegu, celo boljšim od nekaterih namenskih zimskih pnevmatik.

V nekaterih drugih ocenah pnevmatik je bilo moč prebrati še naslednje pripombe: – "Večina voznikov se je strinjala, da je ta pnevmatika odlična na snegu, da zagotavlja natančno krmiljenje in nudi dobro vodljivost in oprijem na mokrem, obenem pa dosega tudi dobre rezultate z vidika akvaplaninga in obrabe."

–  "… te pnevmatike so se zelo dobro odrezale v zelo različnih pogojih, med drugim na snegu in snežni brozgi, v močnem nalivu in v suhem."

– "… vožnja s temi pnevmatikami je izjemno udobna, enakomerna in tiha, zagotavljajo tudi izredno dober oprijem."

Pnevmatiko Continental VanContact™ 4Season so zelo pohvalili pri reviji o avtodomih Promobil, ki je revija z najdaljšim stažem v Nemčiji ter največja evropska revija s to tematiko. V reviji so test naših celoletnih pnevmatik sklenili z naslednjimi rezultati:

  • Zelo dober oprijem, vožnja skozi zavoje in zaviranje v snegu
  • Zelo dobra vodljivost na mokrem
  • Zelo dober oprijem v zavojih na suhem
  • Odličen kotalni upor
  • Nizka raven hrupa