Izdelki za avtomobile / dostavna vozila / vozila 4x4

New content item

Vi se vozite, mi pa skrbimo: Cesto souporabljajte varno!


Pri kolesih in avtomobilih so pnevmatike najpomembnejša stična točka

Kolesarjenje je zabavna in zdrava ter obenem tudi enostavna aktivnost. Toda kako ostati varen na cesti, je nekoliko bolj zapleteno, kar vam bo potrdil vsakdo, ki redno kolesari. Ko se v prometu gibljete po dveh kolesih, morate biti ves čas vidni in se izogibati nevarnostim.

Potem je tu še vreme. Včasih je sončno, spet drugič pa lije kot iz škafa. Tipičen kolesar z enakim veseljem brodi po blatnih lužah kot se vozi po suhem grušču. Ključno je, da se lahko prilagaja spremenljivim razmeram.

Ne glede na to, ali ste kolesar ali voznik, Continental vse podpira pri varni skupni uporabi ceste. Kot vodilni dobavitelj avtomobilski industriji že več kot 140 let našim kupcem dobavljamo zmogljive pnevmatike za varen oprijem in vodljivost v vseh cestnih razmerah.

Pnevmatike so edina stična točka med vozilom in cesto. V kritični situaciji prav pnevmatika odloča, ali se bo vozilo lahko pravočasno ustavilo oziroma ali bo med vožnjo skozi zavoj ostalo varno na pravi poti. Zato želimo čim več voznikov po vsem svetu poučiti o pozitivnih učinkih na varnost, ki jih nudijo tehnološko napredne pnevmatike s pravilnim tlakom polnilnega zraka in ustrezno globino profila. 

Christian Kötz, član izvršnega odbora družbe Continental AG in vodja poslovnega stebra pnevmatik (Continental Tire)

Vožnja na črnem zlatu

Varnost cestnega prometa vam je pomembna. Tudi nam je. Zato si s pobudo Vizija nič oziroma Vision Zero prizadevamo v celoti odpraviti smrtne žrtve, poškodbe in prometne nesreče v cestnem prometu.

Nič smrtnih žrtev, nič poškodb in nič prometnih nesreč je sicer ambiciozen cilj, toda ni nedosegljiv. Continental s svojimi uradnimi partnerstvi s ključnimi kolesarskimi športnimi dogodki, kot so Tour de France, Vuelta a España, Giro D’Italia, ter Prudential RideLondon širi svoje sporočilo svetovni skupnosti zavzetih privržencev kolesarskega športa.

Večina profesionalnih športnikov na teh dogodkih ima svoja kolesa opremljena s tehnološko naprednimi pnevmatikami Continental – čeprav se glavnina najbrž premika prehitro, da bi gledalec to opazil. Vpleteni pa smo tudi pri drugih vozilih na cesti, saj s pnevmatikami na vseh vznemirljivih etapah dirke oskrbujemo uradne spremljevalne avtomobile in motocikle.

S Continentalovim "črnim zlatom" na platiščih se torej ne vozijo le športniki, temveč tudi predani specialisti, ki neutrudno delajo v zakulisju. Ne glede na vrsto pedalov in krmila so vsi opremljeni z najsodobnejšo tehnologijo pnevmatik, ki ponujajo najvišje standarde zmogljivosti in zanesljivosti.

Kolesarske zgodbe

Pravi oprijem za najbolj strme vzpone

New content item

Dirka Vuelta a España je s svojim napornim sosledjem več gorskih ciljev izjemno velik vzdržljivostni preizkus za vsakega profesionalnega kolesarja.

Več o tem

Kolesarje obvozite s primerno bočno razdaljo

New content item

Tesno prehitevanje je za kolesarje strašljivo in nevarno. Pridružite se Continentalu pri prizadevanjih, da bi ceste naredili varne za vse uporabnike.

Več o tem

Tehnologija gumenih zmesi, vroča kot še nikoli

Revolucionarna gumena zmes za tekalno plast, ki združuje najboljše lastnosti oprijema, hitrosti in obstojnosti.

Več o tem

Britanska največja enodnevna kolesarska dirka

Prudential_Ride_Teaser_image

Na enodnevni kolesarski preizkušnji, ki sodi v sam vrh tovrstnih prireditev, se na profesionalni progi 150 najboljših kolesarjev na svetu pomeri za najvišjo denarno nagrado.

Več o tem

Continental podpira mlade kadete

New content item

Na dirki po Franciji vsako leto povabijo naslednjo generacijo nadarjenih kolesarjev, naj kolesarijo pred glavnino tekmovalcev kot uradni kadeti dirke ‒ Les Cadets Juniors du Tour.

Več o tem

Najvišja kakovost za kolesa ‒ ravno tako kot za avtomobile

New content item

Ne glede na to, kakšno vozilo vam je najbolj pri srcu – Continental vas v vseh voznih situacijah podpira s prvovrstno tehnologijo pnevmatik.

Več o tem

Vzdrževanje kolesarskih pnevmatik

Bike tire maintenance

Si lahko predstavljate sebe kot tekmovalca na dirki po Franciji? Tu je nekaj nasvetov za vzdrževanje kolesarskih pnevmatik.

Več o tem