Izdelki za avtomobile / dostavna vozila / vozila 4x4

New content item

Britanska največja enodnevna kolesarska dirka

Najbogatejša enodnevna dirka na koledarju profesionalnih kolesarjev

Letos poleti se bodo nekateri od najboljših kolesarjev na svetu podali na londonske ulice, da bi sodelovali na enodnevni kolesarski dirki, ki ji ni para.

Prudential RideLondon-Surrey Classic je 183 km dolga trasa, na kateri 150 najboljših profesionalnih kolesarjev na svetu tekmuje za najvišjo denarno nagrado v kateri koli elitni enodnevni dirki na svetu. Dirka je različica trase kolesarske dirke iz olimpijskih iger v Londonu leta 2012 in ima elitni status UCI WorldTour V živo jo bodo prenašali tudi na kanalu BBC Sport.

Continental Tires je na dirki 2018 Prudential RideLondon-Surrey Classic, ki bo v nedeljo, 29. julija, ponosni uradni pokrovitelj tekmovanj  King of the Mountains (kralj gora) in Sprints (sprinti). Dirka bo v prvi od teh dveh razvrstitev zajemala pet zahtevnih vzponov, v drugi pa pet sprintov in najboljše kolesarje v teh razvrstitvah čakajo posebne nagrade.

"Continental Tires je idealen partner za razvrstitvi King of the Mountains in Sprint na dirki Prudential RideLondon-Surrey Classic," je dejal Hugh Brasher, direktor dogodka Prudential RideLondon.

Poleg tega Continental Tires predstavlja tudi tekmovanje Sprints na kolesarski dirki  Prudential RideLondon Classique, ki ima ravno tako status UCI World Tour in je najbogatejša enodnevna kolesarska dirka za profesionalno žensko konkurenco. V letu 2018 bo dirka potekala v soboto, 28. julija.

Družba Continental Tires pa sodeluje še na drug način. Podjetje je tudi uradni partner za varnost Prudential RideLondon in bo med dogodkom Prudential RideLondon FreeCycle, pripravilo interaktivne razstave na festivalskih prostorih, med dirko Prudential RideLondon-Surrey 100 nudilo mehanične podporne storitve kolesarjem ter med 26. in 28. julijem predstavljalo zadnje inovacije v tehnologiji pnevmatik in gumenih zmesi na dogodku Prudential RideLondon Cycling Show na londonskem razstavišču ExCeL.

Varna souporaba ceste ne pomeni le tega, da razvijamo naše izdelke za vsa vozila v skladu z nemškimi inženirskimi standardi, temveč pomeni tudi, da izobražujemo uporabnike cest in jih varno pospremimo na njihovih poteh.

Prudential Ride London-Surrey Classic 2018

Start

Profesionalni kolesarji bodo startali na trgu Horse Guards Parade, v parku St James’s Park v središču Londona. Ko bodo kolesarji zapustili znamenito cesto Whitehall in Buckinghamsko palačo, bodo kolesarili skozi jugozahodni London proti razkošno ozelenelemu parku Richmond, kjer jih bo čakal prvi izziv Continental Tires Sprint. Trasa nato teče skozi londonski predel Kingston upon Thames, preden pri mostu Hampton Court prečka Temzo in se poda v Surrey.

Del trase skozi Surrey

Nato kolesarji pohitijo skozi Walton-on-Thames, Weybridge in Ripley, potem pa jih pri kraju Staple Lane pričaka prvi vzpon. To bo prvi izziv Continental King of the Mountains, ki ga bodo morali premagati kolesarji; nagrada na vrhu bo spektakularen razgled po podeželju okraja Surrey.

Kolesarji bodo tako dosegli območje izjemne naravne lepote Surrey Hills Area of Outstanding Natural Beauty, od koder bodo nadaljevali proti hribovskim potem v Dorkingu, kjer jih bo čakalo dobrih 80 kilometrov poti. Po vasicah Abinger Hammer in Westcott se bodo kolesarji na ulici High Street v Dorkingu pomerili na prvi od treh sprinterskih preizkušenj.

Nato bo skupina zavila proti jugu v Coldharbour. Tam jih bo pričakal hrib Leith, drugi iz serije King of the Mountains in obenem tudi najvišji. Ko bodo kolesarji osvojili ta epski vrh, bodo odvijugali nazaj skozi Dorking za še drugo preizkušnjo Sprint, nato pa se bodo podali skozi Westhumble v pokrajino Ranmore Common – tam jih bosta pričakala tretji in četrti vzpon tekmovanja King of the Mountains.

ato bo sledil tretji Sprint skozi Dorking, zatem pa še peti in zadnji vzpon King of the Mountains po vijugastih cestah hriba Box Hill. V preostalih 52 kilometrih dirke se bodo kolesarji vrnili v London skozi Leatherhead, Oxshott in Esher.

Cilj

V London bodo vstopili skozi okraj Kingston upon Thames, zaključne etape dirke pa bodo kolesarje pripeljale skozi park Raynes in Wimbledon. Tam bodo imeli še zadnjo možnost za osvojitev točk v tekmovanju Sprint v Wimbledon Villageu, nato pa se bodo po mostu Putney podali čez Temzo. Dirka nato vodi po bregu Temze skozi okraja Chelsea in Westminster, po cesti The Mall proti Buckinghamski palači in navijačem ob ciljni črti.

Pregled tekmovanj

Continental Tires King of the Mountains (kralj gora)

Izziv Continental Tires King of the Mountains je niz posebej izbranih vzponov v okviru dirke Prudential RideLondon-Surrey Classic. Točke osvoji šest kolesarjev, ki pri vsakem vzponu prvi dosežejo vrh.

Na tekmovanju Continental Tires King of the Mountains imajo pet priložnosti za osvojitev točk. V letu 2018 so vzponi na razvrščeni tako: eden je v kraju Staple Lane, eden v Leith Hillu, dva sta v pokrajini Ranmore Common in nato še zadnji vzpon na Box Hill.

Denarno nagrado prejmejo štirje kolesarji, ki imajo po vseh petih vzponih največ točk. Naziv Continental Tires King of the Mountains – in najvišjo denarno nagrado – prejme kolesar s skupno največ točkami.

Continental Tires Sprints (sprinti)

Tekmovanje Continental Tires Sprints je niz vnaprej določenih sprintov v okviru dirke Prudential RideLondon-Surrey Classic; točke osvojijo prvi štirje kolesarji, ki prečkajo vsako posamezno sprintersko črto.

Na tekmovanju Continental Tires Sprints imajo pet priložnosti za osvojitev točk. V letu 2018 bo ena sprinterska črta v Hampton Courtu v parku Richmond, potem ena na ulici High Street v Dorkingu, kjer bodo kolesarji skozi isti del trase zapeljali trikrat. Peta in zadnja sprinterska črta je v Wimbledon Villageu.

Denarno nagrado prejmejo trije kolesarji, ki imajo po vseh petih sprintih največ točk. Naziv sprinterskega šampiona Continental Tires Sprint Champion – in najvišjo denarno nagrado – prejme kolesar s skupno največ točkami.

Več kolesarskih zgodb

Najvišja kakovost za kolesa ‒ ravno tako kot za avtomobile

New content item

Ne glede na to, kakšno vozilo vam je najbolj pri srcu – Continental vas v vseh voznih situacijah podpira s prvovrstno tehnologijo pnevmatik.

Več o tem

Vzdrževanje kolesarskih pnevmatik

Bike tire maintenance

Si lahko predstavljate sebe kot tekmovalca na dirki po Franciji? Tu je nekaj nasvetov za vzdrževanje kolesarskih pnevmatik.

Več o tem

Zakaj Continental

Nemško inženirstvo

Image

Continental, ki je izumil prvo pnevmatiko s profilom na tekalni plasti na svetu, želi dokazati svojo inovativnost z vsakim novim izdelkom.

Več o tem

Tovarniška oprema

Image

Avtomobilski proizvajalci uporabljajo le prvovrstne pnevmatike, ki izpolnjujejo najstrožje standarde kakovosti.

Več o tem

Neodvisni testi pnevmatik

Independent winter tire tests

Med razvojem naših prvovrstnih pnevmatik proučimo prav vsak vidik varnosti in zmogljivosti. 

Več o tem

Avtomobilistično znanje

Image

Od leta 1995 je Continental že razvil nekaj najpomembnejših tehnologij za varnejšo in udobnejšo vožnjo. Sedaj je čas, da oblikujemo prihodnost avtomobilov.  

Več o tem