Izdelki za avtomobile / dostavna vozila / vozila 4x4

Tour de France

Tour de France

Continental podpira mlade kadete

Sodelovanje na Tour de France od profesionalnega kolesarja terja neustrašno predanost, vztrajno treniranje in široko podporo. In kjer so najstniki, ki so navdušeni kolesarji in ki sanjajo o tekmovanju na najbolj razburljivi dirki na svetu, je pomembno, da se jih spodbuja k uresničitvi zastavljenih ciljev.

Organizatorji dirke po Franciji na srečo počnejo točno to že več kot 15 let. Na dirki Tour de France vsako leto povabijo naslednjo generacijo nadarjenih kolesarjev, naj kolesarijo pred glavnino tekmovalcev kot uradni kadeti dirke ‒ Les Cadets Juniors du Tour. To je izjemna priložnost za promocijo kolesarjenja in izpostavitev veselja v športnih dejavnostih. Continental že drugič ponosno podpira te mlade športnike na njihovi razburljivi poti.

Od mladih kadetov danes

Pobuda vedno poteka hkrati z glavnim dogodkom. Deluje tako, da kadeti izkusijo edinstven dan v enakih pogojih kot profesionalna ekipa. Spoznali bodo, kako dejansko izgleda kolesarjenje na etapi dirke po Franciji.

Dve uri pred glavno dirko bodo mladi kolesarji vsakič startali z oglasno karavano Toura v spremstvu treh uradnih spremljevalnih vozil. Prekolesarili bodo prvih 30 km vsake etape in nato še zadnjih 30 km ter prečkali ciljno črto pred množico gledalcev. Na ciljni črti in na zmagovalnem odru se bodo ob navdušenem navijanju in aplavzu množice skupinsko fotografirali.

Ena ključna razlika v primerjavi z glavno dirko je ta, da v teh mini etapah ne razglasijo zmagovalca. Medtem ko je zadnji kilometer že tradicionalno boj med najmočnejšimi kolesarji v nadčloveškem sprintu, med kadeti ni merjenja časa niti končne razvrstitve. Vseh osem pogumnih kolesarjev si deli zmagovalni oder, kjer prejmejo medalje ob spremljavi uradne himne dirke po Franciji.

Do jutrišnjih kolesarskih zvezdnikov

Ob zaključku slovesnosti (in ko jih lokalni mediji fotografirajo) imajo kadeti dostop do najboljših sedežev na tribunah, od koder si lahko ogledajo zaključek etape dirke, ki so jo pravkar prekolesarili. In kdo ve? Nekega dne v prihodnosti bodo morda tudi sami zasedli mesto med elitnimi kolesarji, za katere navdušeno navijajo.

Med nekdanjimi kadeti Toura je bil dejansko tudi francoski zvezdnik Arnaud Démare, ki je leta 2018 zmagal posamično etapo dirke po Franciji. Je tudi dvakratni zmagovalec francoskega državnega cestnega kolesarskega prvenstva ter več elitnih enodnevnih dirk. Kapetan ekipe Groupama FDJ team (ki, mimogrede, kolesarijo s pnevmatikami Continental) je pred kratkim podaljšal pogodbo do leta 2020.

Kolesarjenje z najnovejšimi kolesarskimi pnevmatikami Continental

Continental je zelo vpet v dogajanje. Poleg tega, da bodo kolesarji nosili omejeno izdajo majic s Continentalovim logom, bodo imeli na svojih kolesih nameščene povsem nove pnevmatike GP5000 z gumeno zmesjo Black Chili , ki jih izdelujejo v Korbachu v Nemčiji. Spremljevalna vozila, ki nudijo pomoč in logistiko vsem kolesarjem, bodo ravno tako opremljena z ekskluzivno omejeno serijo pnevmatik PremiumContact 6.

Kako torej lahko sodelujete v programu, če ste navdušen mlad kolesar? Izmed najboljših v posameznih kategorijah izberejo kolesarje, stare od 15 do 18 let, ki jih predlagajo lokalni kolesarski klubi  v sodelovanju z mesti in kraji, ki gostijo posamezne etape.

Fantje in dekleta, ki jih povabijo k sodelovanju pri mladih kadetih dirke po Franciji, pomagajo krepiti vezi med dirko po Franciji in francoskim združenjem kolesarskih klubov. So tudi dokaz, da nikoli nisi premlad, da bi se podal na kolo in začel kolesariti tisti legendarni rumeni majici naproti.

Mladi kadeti kolesarijo na dirki po Franciji

Leta 2018 je kanal na youtubu Global Cycling Network (GCN) spremljal mlade kadete med eno od etap dirke po Franciji, da bi njihovo edinstveno izkušnjo, ki se zgodi enkrat v življenju, delil s širšo kolesarsko skupnostjo.

Videoposnetek si lahko ogledate tu:


Start