Izdelki za avtomobile / dostavna vozila / vozila 4x4

stage_image

Medijski Center

ContiTireNews | Popolne zmogljivosti. Poletje se zdaj lahko začne...

12/03/2015
  • Vrhunske letne pnevmatike Continental za vse avtomobilske razrede
  • Razvojna partnerstva z vodilnimi proizvajalci avtomobilov
  • Posebne rešitve za e-mobilnost

Spet je sezona testiranj. Ravno ob pravem času za začetek pomladi bodo v prihodnjih tednih glavne avtomobilistične revije in organizacije objavile podrobne rezultate svojih testov letnih pnevmatik. Izdelki Continental že dolga leta redno zasedajo najvišja mesta lestvic. Prvi objavljeni rezultati dokazujejo, da letošnjo pomlad ne bo nič drugače: pri Auto Zeitung so na primer ocenili pnevmatiko ContiSportContact 5 za "zelo priporočljivo". Uredniška ekipa je zlasti pohvalila njeno odlično uravnoteženost, s čimer je potrdila enega od ključnih področij izjemnega znanja razvojnega oddelka na sedežu korporacije v Hannovru.

Pravzaprav je mogoče precej zlahka doseči, da ima pnevmatika izjemne zmogljivosti na določenem področju. Vendar se morajo najsodobnejši in zelo zmogljivi izdelki med vožnjo izkazati ne le v eni, temveč v zelo širokem izboru različnih situacij. Poleg kratke zavorne poti na vseh vrstah vozišč med posebne zahteve štejejo še zaščita pred akvaplaningom, natančna odzivnost na krmiljenje, velike sile v zavojih, dober oprijem in predvidljiva vodljivost. V zadnjih letih sta se uveljavila zlasti dva trenda. Na eni strani morajo biti pnevmatike za manjša vozila s čedalje močnejšimi motorji atestirane za vedno večje hitrosti. Na drugi strani vozniki čedalje pogosteje iščejo stroškovno učinkovite pnevmatike z majhnim kotalnim uporom. Te zahteve so sestavni del tehničnih specifikacij vseh kategorij novih pnevmatik, ki jih uporablja razvojni oddelek pnevmatik Continentala v Hannovru. Pri razvoju vrhunskih pnevmatik znamke Continental je bil poudarek namreč vedno na optimizaciji vseh lastnosti, ki vplivajo na varnost, in istočasno na zmanjševanju kotalnega upora. To se seveda odraža tudi v aktualnem izboru pnevmatik

Vrhunske letne pnevmatike za vse razrede osebnih vozil

ContiEcoContact 5, aktualni model za manjše in srednje velike avtomobile, na primer ponuja idealno kombinacijo kratke zavorne poti na mokri in suhi cesti ter majhnega kotalnega upora. To je pomenilo celovito ponovno zasnovo karkase, gumene zmesi, konture pnevmatike in oblike profila tekalne plasti. Vsota vseh inovativnih razvojnih odločitev je pripomogla k drastičnemu zmanjšanju kotalnega upora za 20 % ter posledično manjši porabi goriva, varnejšemu zaviranju in krajši zavorni poti na mokri in suhi cesti. Hkrati se je število prevoženih kilometrov povečalo za 12 %. To pomeni, da vozilo s pnevmatikami ContiEcoContact 5 porabi približno 3 % manj goriva od istega vozila s standardnimi pnevmatikami. Pnevmatika je bila atestirana za hitrosti do 300 km/h, zato lahko odlično izpolni potrebo po čedalje večjih hitrostih v razredu manjših vozil.

ContiPremiumContact 5, standardna pnevmatika za vozila vseh razredov, od majhnih do luksuznih vozil, je ravno tako atestirana za enake hitrosti. Ta pnevmatika z velikim razponom uporabe ponuja kratko pot ustavljanja na suhi in mokri cesti, majhen kotalni upor, veliko prevoženih kilometrov, natančno vodljivost in nadpovprečno splošno vozno udobje.

Der ContiPremiumContact 5 – die Standardbereifung für Fahrzeuge von der Kompakt- bis zur Oberklasse

Za športne osebne avtomobile in močna športna terenska vozila smo pri Continentalu razvili pnevmatiki ContiSportContact 5 in ContiSportContact 5 SUV. Obe nudita zelo dober oprijem in kratko zavorno pot na mokri in suhi cesti. Odlikuje ju majhen kotalni upor in veliko prevoženih kilometrov, kar je nenavadno za športne pnevmatike. Te izboljšave so bile mogoče zlasti po zaslugi gumene zmesi, poimenovane BlackChili, ki omogoča maksimalen prenos sil med zaviranjem in istočasno zagotavlja majhen kotalni upor v vseh običajnih voznih razmerah. Pnevmatika je poleg tega zelo natančno vodljiva, zato je tako s pnevmatikami ContiSportContact 5 kot z njihovimi večjimi različicami ContiSportContact 5 SUV mogoče voziti izjemno dinamično. Tudi te pnevmatike so atestirane za hitrosti do 300 km/h.

Še bolj športno je zasnovana pnevmatika ContiSportContact 5 P, namenjena vozilom z zelo zmogljivimi motorji. Osebni avtomobili z zadnjim pogonom imajo opazne prednosti z vidika pospeševanja, zaviranja in vodljivosti, če imajo na prednji in zadnji osi pnevmatike različnih dimenzij, zato je bila pnevmatika ContiSportContact 5 P sistematično zasnovana za tovrstni pogon. Izdelujemo dva različna modela za prednjo in zadnjo os. Izvedenka za prednjo os je primerna za obe osi športnih avtomobilov s prednjim pogonom.

Der ContiSportContact 5 P wurde individuell an die spezifischen Anforderungen der Vorder- und Hinterachsposition angepasst

Posebni profili letnih pnevmatik za električna in hibridna vozila

Vrhunske zmogljivosti na povsem drugem področju nudi pnevmatika Conti.eContact, ki je bila za električna vozila prvič na voljo leta 2011, v letu 2014 pa je bila prilagojena še za posebne zahteve hibridnih vozil. Po zaslugi številnih novih tehnologij in procesov je nova pnevmatika Conti.eContact prvi Continentalov izdelek, ki je na EU nalepki za pnevmatike dosegel najvišjo oceno A za oprijem na mokrem in hkrati kotalni upor, obenem pa ne sklepa kompromisov niti z vidika številnih drugih kazalnikov zmogljivosti. Ta pnevmatika ima izjemno majhen kotalni upor, ki je 20 % nižji od klasičnih pnevmatik. Kot vedno so tudi tiste lastnosti pnevmatike Conti.eContact, ki vplivajo na varnost, na zelo visoki ravni. Na voljo je šest dimenzij pnevmatik za 17- in 18-palčna platišča, ki so zasnovane za vozila, kot so BMW 5 ActiveHybrid, Touareg Hybrid, Porsche Cayenne S Hybrid in Opel Ampera.

Posebne profesionalne letne pnevmatike za vozila s štirikolesnim pogonom

Posebni izzivi vedno zahtevajo posebne rešitve. Čeprav vozilo s štirikolesnim pogonom lažje spelje na spolzkem vozišču, je v primerjavi z običajnimi osebnimi avtomobili precej težje. Njegova teža pa mora ostati pod nadzorom med zaviranjem in vožnjo skozi zavoje, in to pri hitrostih, primerljivih s srednje velikimi limuzinami ali celo športnimi avtomobili. Continental ponuja različne modele letnih pnevmatik za ta razred vozil, ki na najboljši možen način izpolnjujejo potrebe različnih vozil in njihovih raznolikih vrst uporabe.

Conti4x4Contact je na primer še zlasti primerna za manjša in standardno velika športna terenska vozila (SUV) in križance oziroma crossoverje. Nudi odličen oprijem na cesti in manj zahtevnem terenu. Zagotavlja tudi kratko zavorno pot, dobro odzivnost na krmiljenje in visoko raven stabilnosti ohranjanja smeri. Cikcakasti bloki na tekalni plasti povzročajo minimalen hrup, medtem ko vzdolžni in prečni kanali zelo zmanjšajo nevarnost akvaplaninga.

Continental pnevmatiko Conti4x4SportContact priporoča za hitrejša in močnejša vozila s štirikolesnim pogonom. Asimetričen vzorec profila in kompakten zunanji ramenski del poskrbita za vrhunsko stabilnost bočnega vodenja, široki kanali na tekalni plasti pa učinkovito odvajajo vodo s pnevmatike na spolzkih, od dežja premočenih cestah. Poleg tega so nizi blokov na tekalni plasti cikcakasto oblikovani, kar poskrbi za tišje kotaljenje.

Pnevmatiko ContiCrossContact LX Sport smo razvili posebej za trg opreme za tovarniško vgradnjo, vendar sedaj postaja priljubljena tudi kot pnevmatika za naknadno vgradnjo in je naprodaj pri prodajalcih vozil in vulkanizerjih. Nudi dober oprijem in natančno odzivnost na krmiljenje po mokri in suhi cesti, veliko prevoženih kilometrov in udobje za zmogljivejše avtomobile. Primerna je za zelo široko razpon uporabe, med drugim za vožnjo po tlakovanih cestah, podeželskih poteh in kolovozih ter celo manj zahtevnem terenu, kjer jo je na primer mogoče uporabiti na vlečnem vozilu s prikolico za prevoz konj. Atestirana je za hitrosti do 300 km/h.Četrta v tej skupini je pnevmatika ContiCrossContact AT, ki smo jo razvili za potrebe voznikov, ki nameravajo uporabljati svoja vozila s štirikolesnim pogonom na terenu, a obenem želijo tudi dovolj veliko varnostno rezervo za udeležbo v cestnem prometu. ContiCrossContact AT je na voljo tudi z belimi napisi na bočnici in v številnih velikostih. Atestirana je za hitrosti do 210 km/h

Hoher Grip, kurze Bremswege sowie präzises Handling - das zeichnet den ContiSportContact 5 aus

Delež uporabe v segmentu opreme za tovarniško vgradnjo v Evropi presega 30 %

Izdelki Continental, ki smo jih razvili za naknadno vgradnjo, so dolga leta dosegali odlične rezultate v testih, ki jih opravljajo mednarodni avtomobilistični mediji in klubi. Še dodaten dokaz njihove kakovosti pa so številni atesti, ki so jih vodilni evropski, ameriški in azijski avtomobilski proizvajalci tem pnevmatikam podelili za tovarniško vgradnjo na njihova vozila. Njihove zahteve so z leti postajale čedalje strožje. V preteklosti so bile najpomembnejše lastnosti varnost, vodljivost, udobje in število prevoženih kilometrov, zadnja leta pa v ospredje prihajajo še faktorji, kot so majhen kotalni upor, odpornost proti predrtju, nizka raven hrupa in prilagoditev posebnim zasnovam avtomobilskih pogonov in motorjev. Za te zahteve vodilni proizvajalec pnevmatik iz Hannovra ponuja individualne rešitve za tovarniško vgradnjo in razvije pravo rešitev za praktično vsak koncept vozila. Pri evropskih avtomobilskih proizvajalcih delež tovarniške vgradnje dosega približno tretjino in je torej zelo visok, v ZDA pa znaša približno 16 %.

Kontakt
Alexander Bahlmann
Alexander Bahlmann

Head of Media & Public Relations

Continental AG l Divison Tires

Büttnerstraße 25

30165 Hannover, Germany

+49 (0) 511 938 2615

+49 (0) 511 938 2455

Kontakt
Klaus Engelhart
Klaus Engelhart

Press Spokesman Passenger and Light Truck / Two-Wheel Tires

Continental AG l Divison Tires

Büttnerstrasse 25

30165 Hannover, Germany

+49 (0) 511 938 2285

+49 (0) 511 938 2455