Izdelki za avtomobile / dostavna vozila / vozila 4x4

stage_image

Medijski Center

Naprodaj je nova pnevmatika SportContact 6

02/09/2015
  • Uspeh prodajnega izbora SportContact nadaljuje superšportna pnevmatika
  • Stalna rast povpraševanja v segmentu pnevmatik v velikostih 19–23 palcev
  • Pričakovana odobritev za vgradnjo od priznanih avtomobilskih proizvajalcev; nov rekord na progi Nürburgring s pnevmatiko SportContact 6

Z novo pnevmatiko SportContact 6 Continental izpopolnjuje svoj uspešen prodajni izbor zelo zmogljivih pnevmatik. Nov visokotehnološki izdelek razvojnega oddelka iz Hannovra je odslej naprodaj. Izdelujemo enainštirideset dimenzij za platišča s premerom od 19 do 23 palcev. Nova superšportna pnevmatika je zlasti primerna za polnokrvne športne avtomobile, kot sta na primer Audi R8 ali Porsche 911, in za avtomobile s športnim pridihom, kot sta BMW serije 5 ali Mercedes AMG. V ponudbi je tudi primerna pnevmatika za električni avtomobil Tesla S. Continental pričakuje, da bo ta tržni segment zelo zmogljivih pnevmatik pri kupcih postajal še bolj priljubljen, zato za različne dimenzije nove pnevmatike SportContact 6 pričakuje blizu 10-odstotno letno rast. Ta nova visokotehnološka pnevmatika je že prejela svoj prvi znak kakovosti: Honda jo je odobrila za svoj novi avtomobil Civic tip R že pred njegovim uradnim začetkom prodaje in z njo dosegla rekorden čas na progi Nordschleife dirkališča Nürburgring.

Start

Download the SportContact 6 video here.


Zgodba o uspehu: Prodajni izbor SportContact

Prva zelo zmogljiva pnevmatika ContiSportContact je prišla v prodajo leta 1994. Kot je bilo takrat v navadi, so bile v ponudbi velikosti od 13 do 20 palcev. Kmalu je postala ena od najbolj priljubljenih pnevmatik predelovalcev vozil oziroma izvajalcev tuninga in avtomobilskih proizvajalcev. To športno pnevmatiko so kot tovarniško opremo svojih najprestižnejših modelov uporabljali Audi, Porsche, BMW, Mercedes, Abt in Hartge. Toda te pnevmatike so bile prodajna uspešnica tudi pri končnih kupcih. Po sedmih letih je bilo zato treba trgu ponuditi naslednico te pnevmatike, ContiSportContact 2. Dandanes industrija pnevmatik pričakuje krajše proizvodne cikle, saj se napredek, ki ga dosegajo oddelki za raziskave in razvoj, skozi nove pnevmatike vedno zelo hitro ponudi voznikom. Vse pnevmatike ContiSportContact so bile uspešne: poleg številnih odlično opravljenih testov v specializiranem tisku so Continentalovi prvovrstni izdelki pridobili tudi prek 250 odobritev za vgradnjo od avtomobilskih proizvajalcev in strokovnjakov za tuning. Od takrat se niso izboljšali le parametri zmogljivosti za visokotehnološke pnevmatike – nova pnevmatika SportContact 6 je na primer odobrena za hitrost do 350 km/h -, temveč so se povečale tudi dimenzije. Zadnja članica Continentalove družine visokotehnoloških pnevmatik je na voljo za platišča s premerom od 19 do 23 palcev.

Tržni segment zelo zmogljivih avtomobilov predvidoma s skoraj 10-odstotno rastjo

Evropski trg pnevmatik je sicer relativno stabilen, a v razredu zelo zmogljivih avtomobilov pričakujemo lepe priložnosti za rast. Continental napoveduje, da se bo prodaja pnevmatik v zelo zaželenem razredu 17- in 18-palčnih platišč do leta 2020 vsako leto povečala za 5 %, in pričakuje, da bo do leta 2020 v tem razredu prodaja obsegala 37,3 milijona kosov. Povpraševanje po pnevmatikah za platišča s premerom med 19 in 23 palci se bo predvidoma še bolj povečalo: pričakovan je 9-odstotni letni porast povpraševanja, kar bo leta 2020 pomenilo 7,5 milijona pnevmatik. Če si podrobneje ogledamo projekcije, ugotovimo, da se predvidena rast povečuje z velikostjo pnevmatik. Strokovnjaki tako ocenjujejo, da bo pričakovana rast za 19-palčne pnevmatike 8 %, za 20-palčne 10 % in za 21-palčne in večje 14 % letno. To pomeni, da se bo povpraševanje v slednjem razredu do leta 2020 skoraj podvojilo.

Continental pričakuje, da bo nova pnevmatika SportContact 6 zelo dobro sprejeta ne le pri voznikih, temveč tudi pri avtomobilskih proizvajalcih. Trenutno približno ena tretjina avtomobilov evropskih avtomobilskih proizvajalcev s proizvodne linije zapelje s pnevmatikami Continental. Čeprav imajo kupci opreme za tovarniško vgradnjo zelo visoka pričakovanja, zlasti v EU, so tehniki iz Hannovra optimistični. Razlog za to so prve odobritve vgradnje, ki so bile podeljene že pred uradnim začetkom prodaje pnevmatike. Honda svoj novi Civic tip R v tovarni že opremlja s pnevmatikami SportContact 6 in je z njimi že postavila nov rekord na progi Nordschleife legendarnega dirkališča Nürburgring.