Izdelki za avtomobile / dostavna vozila / vozila 4x4

stage_image

Medijski Center

Revija AutoBild sportscars razglasila SportContact 6 za najboljšo v testu

04/03/2016
  • Nova pnevmatika Continental za zelo zmogljive avtomobile na vrhu že v prvem primerjalnem testu pnevmatik revije AutoBild sportscars
  • "Pnevmatika SportContact 6 je bila absolutno prepričljiva," so zapisali preizkuševalci

Hannover, 4. marca 2016 Že v prvem testu, v katerem je sodelovala, je Continentalova nova izjemno zmogljiva pnevmatika SportContact 6 zasedla prvo mesto. Po končanem testu, ki je sestavljen iz desetih disciplin, so strokovni novinarji revije AutoBild sportscars vrhunski športni pnevmatiki, ki so jo razvili Continentalovi inženirji v Hannovru, podelili oceno "zgledna" in jo uvrstili na prvo mesto lestvice. Za zmago se je morala Continentalova visokotehnološka pnevmatika dokazati na mokri in suhi cesti ter z vidika kotalnega upora. "V svojem prvem testu je bila pnevmatika SportContact 6 absolutno prepričljiva," so strnili strokovnjaki. "Z navdušujočo bočno vodljivostjo in natančno odzivnostjo krmiljenja skozi zavoje (...) se je nova pnevmatika Continental SportContact 6 dobro izkazala," so napisali. "Najnovejša pnevmatika SportContact proizvajalca Continental je prevzela vodstvo v vrhunski disciplini primerjalnih testov zelo zmogljivih pnevmatik."

Poleg nove zelo zmogljive pnevmatike Continental je v testu sodelovalo še pet drugih pnevmatik evropskih, azijskih in ameriških tržnih znamk v velikosti 255/35 R 20 za prednjo os in 295/30 R 20 za zadnjo os. Za testno vozilo so uporabili Jaguar F-Type. "Seveda smo se zelo razveselili izjemnega rezultata naše nove visokotehnološke športne pnevmatike SportContact 6," je povedal Alexander Bahlmann, vodja stikov z javnostmi oddelka pnevmatik za osebna vozila in lahke tovornjake pri Continentalu. "Ti rezultati testa dokazujejo, da naša nova zmogljiva pnevmatika zaradi vseh novih tehnologij, ki so vanjo vgrajene, dejansko dosega opazno boljše rezultate na cesti, ki smo jih napovedovali."

Continental je svojo najnovejšo superšportno pnevmatiko za razred najzmogljivejših vozil, SportContact 6, prvič predstavil pozno poleti. Pri razvoju te pnevmatike so Continentalovi inženirji praktično povsem na novo izumili kemijsko sestavo tekalne plasti,
profil pnevmatike in samo konstrukcijo pnevmatike. Pri prodajalcih je trenutno na voljo 40 različnih velikosti za platišča v velikostih od 19 do 23 palcev, stalno pa prihajajo še nove velikosti. SportContact 6 izdelujejo v Continentalovem proizvodnem obratu v nemškem Korbachu in čeških Otrokovicah.

Kontakt
Miha Kofjač
Miha Kofjač

Marketing communication manager

Continental Adria pnevmatike d.o.o.
Zagrebška cesta 104
2000 Maribor
Slovenia

+386 24 50 34 38

+386 24 50 34 39