Izdelki za avtomobile / dostavna vozila / vozila 4x4

stage_image

Medijski Center

Irena in Mojca del Contijeve tekaške zgodbe v Hannovru

15/04/2016
continental_haj_2016_1

Drugi aprilski konec tedna sta se Mojca in Irena odpravili na maraton v Hannover. Tam sta nastopili kot nagrajenki Continentala – uradne pnevmatike 21. Volkswagen Ljubljanskega maratona.


Nagrajenki sta bili izžrebani med okrog 300 posamezniki, ki so pravilno odgovorili na nagradni vprašanji, s čimer sta osvojili tekaški izlet v kraj, kjer se je leta 1871 začela Continentalova zgodba. Nagrada je poleg nastopa na maratonu vključevala tudi prevoz, nastanitev, prehrano ter obisk Continentalovega oddelka za raziskave in razvoj, kjer sta se tekačici seznanili s tem, kako nastajajo večkrat nagrajene visoko zmogljive pnevmatike najvišjega (premium) kakovostnega razreda. 

Odlična nagrada za tekaški navdušenki

Naši nagrajenki sta na hannovrskem tekaškem prazniku nastopili v družbi več kot 21.000 drugih tekačev s celega sveta (več kot 1000 je bilo tudi Continentalovih uslužbencev), ob progi pa ju je po uradnih podatkih spremljalo okrog 200.000 ljudi. Tako Mojca kot Irena tečeta že dlje časa in v tem neizmerno uživata. »Svoboda, gibanje, stik z naravo, sprostitev. Vse v enem,« je o teku povedala Mojca, medtem ko je Irena dodala: »Šport je obvezen del mojega vsakdana. S tekom si zbistrim misli in napolnim 'baterije'. Pa še preprosto je – samo obuješ superge in greš!«

Čeprav rezultat ni bil v ospredju, sta bili obe nagrajenki – Irena je nastopila na maratonu, Mojca pa v teku na 10 km – zadovoljni s tem, kako sta opravili s progo. Poudarili sta, da je bil sam nastop le vrhunec »tekaškega pobega« na sever Nemčije. »Sproščeno vzdušje, odlična ekipa, lepo vreme, dobri rezultati … Super!« sta povedali ob prihodu domov in se že ozrli proti naslednjim izzivom. Med njimi je vsekakor tudi oktobrski maraton v Ljubljani, kjer sta obe nastopili že lani: »Ljubljanski maraton je res nekaj posebnega. Res je dobro organiziran, kar ti postane še bolj jasno, ko nastopiš v tujini. Je bilo pa tudi v Hannovru lepo – tako kot v Ljubljani je bilo ob progi ogromno ljudi, kar prav gotovo da teku dodaten čar.«

Tekaški izlet, ki je trajal od sobote do ponedeljka, se je zaključil z obiskom Continentalovega oddelka za raziskave in razvoj, kjer sta nagrajenki na vodenem ogledu izvedeli več o proizvodnji vrhunskih pnevmatik ter podplatov za vrhunske Adidasove tekaške čevlje. »Vpogled v delo oddelka za raziskave in razvoj je za razliko od mojih pričakovanj pokazal, da je pri izdelavi prototipov še vedno ključno ročno delo,« je pojasnila Mojca, ki jo je navdušil podatek, da za izdelavo novega profila še naprej ključno vlogo igrajo človeške roke. Za eno pnevmatiko posameznik porabi do 40 ur. 

Najboljši zmagujejo na Contijevih podplatih

V okviru kampanje Get Your Grip (Občuti oprijem) Continental in Adidas predstavljata tekaške čevlje s podplati iz Continentalove gumene zmesi, ki za doseganje še boljših rezultatov uporabljajo tehnologijo visoko zmogljivih pnevmatik. Med drugim so z njimi postavljeni zadnji trije svetovni rekordi v teku na 42 km in 195 m, v njih pa je bil obut tudi najhitrejši posameznik hannovrskega maratona – Južnoafričan Lusapho April, ki ima visoke načrte tudi na letošnjih poletnih olimpijskih igrah v Riu. Irena in Mojca sicer nista bili edini Slovenki na hannovrskem maratonu – med drugim je recimo Neja Kršinar zmagala v ženskem polmaratonu. Med ženskami je bila na najdaljši razdalji najhitrejša Kenijka Edinah Jerotich Kwambai, z drugim in šestim mestom pa sta se izkazali tudi Continentalovi ambasadorki, nemški sestri dvojčici Anna in Lisa Hahner.

Kontakt
Miha Kofjač
Miha Kofjač

Marketing communication manager

Continental Adria pnevmatike d.o.o.
Zagrebška cesta 104
2000 Maribor
Slovenia

+386 24 50 34 38

+386 24 50 34 39