Izdelki za avtomobile / dostavna vozila / vozila 4x4

stage_image

Medijski Center

Continental poskrbel za oprijem na Soča Outdoor Festivalu

Continental imenski sponzor teka na 10 km

01/07/2017
DUCmedia.eu__I6A8730

Cilj organizatorjev je v dolino Soče pritegniti vse vrste športnikov – od najbolj zagrizenih tekmovalcev in profesionalcev do bolj rekreativnih športnikov, ki si želijo samo polepšati vikend in zabavo združiti s športom.


Pri Continentalu smo se za sodelovanje odločili na podlagi partnerstva z adidasom pri proizvodnji vrhunskih podplatov za športne copate za trail tek (kampanja Občuti oprijem oz. Get Your Grip). S pomočjo naše tehnologije imajo vsi navdušenci nad tekom v naravi precej izboljšan oprijem na vseh podlagah. To še posebej prav pride na mokrem terenu, kjer naj bi bil oprijem izboljšan kar do 30 odstotkov.


Rdeča nit našega tokratnega sodelovanja pa ni bil le tek, ampak tudi varnost vseh udeležencev. Tako smo skupaj z organizatorji pripravili posebne table, ki so vse udeležence – tekačev na vseh razdaljah (10, 15, 25, 45 km) je bilo več kot 1000 – opozarjale na potencialne pasti in nevarnosti, ki jih lahko predstavljajo odseki tekaških prog v naravi (možnost zdrsa, zoženje proge, strm spust …).

Continental je bil na prizorišču prisoten tudi s svojim razstavnim kombijem, v katerem so si lahko udeleženci ogledali naše najnovejše pnevmatike, hostese pa so med drugim med ljudi razdelile tudi številne merilnike za globino profila pnevmatik in jih opozorile na pomembnost le-teh za lastno varnost v prometu: so namreč edina stvar, ki drži avtomobil v stiku s cesto.


Del sponzorske aktivacije sta bila sicer tudi dva videa (video 1, video 2), ki smo jih posneli skupaj z organizatorji in znanim igralcem ter ambasadorjem blagovne znamke Continental Jožetom Robežnikom, ter posebna spletna nagradna igra, v kateri so morali udeleženci čim hitreje priti na cilj virtualne proge. Proga je bila speljala po grafičnem izrisu podplata športnega čevlja za trail tek adidas Terrex, na njej pa je bila poleg preprek, ki jih lahko najdemo v naravi, tudi reka Soča, ki jo je bilo potrebno tik pred ciljem – tako kot tudi na resničnem dogodku – prečkati. S pomočjo oprijema Continentalovega podplata seveda ni bilo nikakršnih težav.

Kontakt
press_contact_image_sidebar_luka_maselj
Luka Maselj

PR & Marketing communications B2C

Continental Adria pnevmatike d.o.o.
Zagrebška cesta 104
2000 Maribor
Slovenia

+386 24 50 34 48

+386 24 50 34 39