Izdelki za avtomobile / dostavna vozila / vozila 4x4

stage_image

Medijski Center

AutoBild: PremiumContact 6 najboljša na testu in 'eko-prvakinja'

10/03/2017
  • Nova letna pnevmatika s svojimi uravnoteženimi zmogljivostmi na najvišji tehnološki ravni gladko prehitela vseh 51 konkurenčnih izdelkov
  • Autobild: "Najboljše vozne lastnosti na mokrih in suhih cestah, učinkovita dinamična vodljivost z natančnim odzivanjem na krmiljenje, kratka zavorna pot na mokrem in suhem ter nadpovprečno veliko prevoženih kilometrov."
  • 13 pnevmatik na testu ni opravilo varnostnega pregleda

Na velikem testu letnih pnevmatik revije Autobild je nova pnevmatika PremiumContact 6 takoj zasedla prvo mesto (glejte številko 17/17). Pri reviji so izpostavili "najboljše vozne lastnosti na mokri in suhi cesti, učinkovito dinamično vodljivost z natančnim odzivanjem na krmiljenje ter kratko zavorno pot na mokrem in suhem" in pohvalili njeno "nadpovprečno veliko število prevoženih kilometrov". V povzetku so strokovnjaki zapisali: "Jasna zmagovalka tega primerjalnega testa je nova pnevmatika PremiumContact 6 znamke Continental. V vseh dvanajstih panogah ji niti enkrat ni spodrsnilo in ni postala le zmagovalka testa, temveč je osvojila še naslov 'eko-prvakinje'."

"Ta izjemen prvi rezultat nas je zelo razveselil, saj za naše razvijalce pnevmatik predstavlja dve stvari hkrati: je izjemna podpora njihovemu delu in odlična motivacija za nadaljnja prizadevanja v razvoju rešitev na najvišji tehnološki ravni," je povedal Alexander Bahlmann, vodja odnosov z javnostmi sektorja pnevmatik za potniški promet in lahke tovornjake pri Continentalu.

Start

Pri reviji AutoBild so testirali 52 modelov pnevmatik velikosti 225/50 R 17 različnih evropskih, ameriških in azijskih proizvajalcev. Za testno vozilo so uporabili BMW serije 3, čeprav ta velikost pnevmatik ustreza tudi številnim kompaktnim in srednje velikim avtomobilom. Pri reviji so tudi odsvetovali nakup 13 modelov pnevmatik, ki zaradi "nevarno dolge" zavorne poti niso opravile varnostnega preverjanja.


Nova pnevmatika PremiumContact 6 znamke Continental združuje vrhunske varnostne lastnosti ter visoko raven udobja, natančno odzivnost na krmiljenje in dobre okoljske rezultate. To novo stopnjo v inženiringu so razvijalci pnevmatik pri Continentalu dosegli z razvojem novih gumenih zmesi ter optimizacijo zasnove tekalne plasti s pomočjo pristopov, ki so jih uporabili že pri športni pnevmatiki SportContact 6, s čimer so ustvarili novo tekalno plast za še udobnejšo vožnjo. Zdaj bo nova pnevmatika PremiumContact 6 postopoma nadomestila svoji predhodnici, ContiSportContact 5 in ContiPremiumContact 5. Prvo leto bo nova pnevmatika na voljo v 70 velikostih za 16- do 21-palčna platišča za potrebe osebnih avtomobilov in športnih terenskih vozil. 

Kontakt
press_contact_image_sidebar_luka_maselj
Luka Maselj

PR & Marketing communications B2C

Continental Adria pnevmatike d.o.o.
Zagrebška cesta 104
2000 Maribor
Slovenia

+386 24 50 34 48

+386 24 50 34 39