Izdelki za avtomobile / dostavna vozila / vozila 4x4

stage_image

Medijski Center

SportContact 6 znamke Continental ubranila prvo mesto na testu revije AutoBild sportscars

10/03/2017
  • Superšportna pnevmatika znamke Continental osvojila točke z uravnoteženimi zmogljivostmi na najvišji ravni
  • Avtomobilistični novinarji pohvalili "izjemno vodljivost"
  • Najvišje ocene za zaviranje na suhem ter za vodljivost na mokrem in suhem


Na najnovejšem testu letnih pnevmatik, ki so ga pripravili pri reviji AutoBild sportscars (številka 4/17), je pnevmatika SportContact 6 znamke Continental obdržala lani osvojeno prvo mesto. "Ta vrhunska športna pnevmatika je osvojila točke s svojo izjemno vodljivostjo na mokrem in suhem asfaltu. Z natančno odzivnostjo na krmiljenje, uravnoteženo dinamično vodljivostjo ter izjemno zabavnostjo, ki jo ponudi med vožnjo, se je skokoma povzpela na najvišjo stopničko," so zapisali strokovnjaki. Continentalova superšportna pnevmatika je morala dokazati svoje zmogljivosti v desetih panogah. Na testu se je zvrstilo devet pnevmatik velikosti 235/35 R 19 različnih evropskih, ameriških in azijskih znamk.

Start

V posamičnih testih je Continentalova pnevmatika osvojila točke z uravnoteženimi zmogljivostmi na najvišji ravni, in sicer je prejela najvišjo oceno za zaviranje na suhem ter za vodljivost na mokrem in suhem. "Hitra, odločna in brezhibna na mokri stezi – to je tisto, kar odlikuje prvake," so povzeli preizkuševalci revije AutoBild sportscars. Medtem ko je najvišje uvrščena pnevmatika požela hvalo, sta dve pnevmatiki na testu prejeli tudi oceno "ni priporočljiva" - predvsem zaradi obnašanja na mokrem asfaltu. "Med vožnjo po mokrem dirkališču se je kitajska tekmovalka obnašala kot mokra spužva," so se novinarji pritožili po opravljenem preizkusu ene od tekmic.

S pnevmatiko SportContact 6 je Continental v svojo ponudbo dodal superšportno pnevmatiko za segment zelo zmogljivih avtomobilov, ki se je v primerjavi s svojo predhodnico, pnevmatiko ContiSportContact 5 P, še zelo izboljšala, zlasti z vidika vodljivosti, natančne odzivnosti na krmiljenje in standardne homologacije za hitrosti do 350 km/h. Da bi pomagali prenašati na cesto zmogljivosti, ki so se na nekaterih področjih izboljšale tudi do 14 odstotkov, so tehniki pri Continentalu prenovili kemijsko sestavo tekalne plasti in na novo zasnovali konstrukcijo pnevmatike. Trenutno je v ponudbi, ki se sicer stalno širi, že 50 velikosti za 19- do 23-palčna platišča.

Kontakt
press_contact_image_sidebar_luka_maselj
Luka Maselj

PR & Marketing communications B2C

Continental Adria pnevmatike d.o.o.
Zagrebška cesta 104
2000 Maribor
Slovenia

+386 24 50 34 48

+386 24 50 34 39