Izdelki za avtomobile / dostavna vozila / vozila 4x4

New content item

Vrnitev v panogo pnevmatik za kmetijsko mehanizacijo

Continental predstavlja prvi del prodajnega izbora svojih vrhunskih radialnih pnevmatik

06/09/2017
Production Site

Proizvodni obrat je bil zgrajen po ergonomskih smernicah, zato se pri transportu kmetijskih pnevmatih uporabljajo dvigalne naprave.

  • Prvi standardni pnevmatiki Tractor70 in Tractor85 sta sedaj naprodaj, širitev ponudbe v prihodnjih nekaj letih
  • Vrhunska kakovost proizvodnje na Portugalskem v mestu Lousado
  • Več desetletne izkušnje z izdelavo pnevmatik za kmetijsko mehanizacijo in specializiranih gospodarskih pnevmatik zagotavljajo trdne temelje
  • Oglaševalska kampanja, osredotočena na kmetovalce

Hannover in Lousado, 5. septembra 2017. Continental se vrača v panogo kmetijskih pnevmatik in je v svojo novo ponudbo že uvrstil prve vrhunske radialne pnevmatike za kmetijsko mehanizacijo. „Z vrnitvijo v panogo kmetijskih pnevmatik smo naredili pomemben korak v smeri rasti in razvoja našega poslovnega sektorja pnevmatik,“ je povedal Nikolai Setzer, član izvršnega odbora družbe Continental AG in vodja sektorja pnevmatik. „V zadnjih nekaj letih smo na trgu ponudili pnevmatike za pristaniško mehanizacijo ter za stroje za zemeljska dela, s čimer smo uspešno razšili svojo paleto specializiranih gospodarskih pnevmatik. Ponudba pnevmatik za kmetijsko mehanizacijo zaokroža izbor naših izdelkov za terensko uporabo.“


Robustni standardni pnevmatiki Tractor70 in Tractor85 za maksimalno učinkovitost kmetijske mehanizacije

Tractor70 in Tractor85 sta Continentalovi standardni pnevmatiki za kmetijske traktorje. Obe sta izjemno robustni in obstojni, obenem pa nudita izjemno visoko raven voznega udobja, nežno vodljivost ter dober oprijem. Pri obeh je bila uporabljena nova tehnologija izdelave noge pnevmatike in sta izdelani iz inovativnega najlonskega materiala, za katerega smo vložili patentno prijavo s poimenovanjem N.flex. Obe pnevmatiki imata oznako 'Engineered for Efficiency' (načrtovana za učinkovitost), kar pomeni, da sta zasnovani s ciljem povečanja zmogljivosti kmetijske mehanizacije ter kakovosti njenega dela ob istočasnem zmanjševanju uporabljenih virov. Ob standardni pnevmatiki Tractor70 in Tractor85 bo Continental v ponudbo postopoma dodajal še nove modele in do leta 2019 bo izbor obsegal 100 različnih velikosti. 


Proizvodnja v Lousadu z najsodobnejšo proizvodno tehnologijo

Istočasno z začetkom prodaje modelov Tractor70 in Tractor85 Continental zaganja tudi proizvodnjo pnevmatik za kmetijsko mehanizacijo v svojem proizvodnem obratu v Lousadu. Najsodobnejši proizvodni obrat je bil zgrajen v slabih dveh letih, naložba pa je bila vredna 49,9 milijona evrov. Obrat stoji poleg tovarne pnevmatik za osebna vozila, ki je ena najučinkovitejših tovarn skupine Continental. Continental je ob novem proizvodnem obratu za kmetijske pnevmatike ustanovil tudi testno in razvojno središče, v katerem preizkušajo kakovost kmetijskih pnevmatik in skrbijo za njihov nadaljnji razvoj.


Več kot 70 let izkušenj v proizvodnji pnevmatik za kmetijsko mehanizacijo

Continentalov ponovni prodor v panogo kmetijskih pnevmatik bo temeljil na lastnem poglobljenem znanju o razvoju, proizvodnji in distribuciji specializiranih gospodarskih pnevmatik. Proizvajalec obenem črpa iz več desetletnih izkušenj v panogi kmetijskih pnevmatik: leta 1928 so izdelali prvo pnevmatiko za vlečna vozila in v češkem mestu Otrokovice so radialne pnevmatike izdelovali vse do leta 2004. Zato Continental na tem tržišču še vedno uživa ugled.


Z vsem srcem za prst: kampanja je osredotočena na kmetovalce

Oglaševalska kampanja, ki spremlja prihod pnevmatik na tržišče, združuje strast s tehničnim znanjem in inovativnostjo, v njej pa se odraža tudi Continentalova osredotočenost na kupce. Poudarja predanost, s katero kmetovalci opravljajo svojo službo, ter izpostavlja prst kot vir kmetovalčeve žetve in pridelka, ki jo pnevmatike Continental optimalno varujejo.