Izdelki za avtomobile / dostavna vozila / vozila 4x4

stage_image

Medijski Center

Nova pnevmatika WinterContact TS 860 S z odličnimi zimskimi zmogljivostmi

13/09/2017
  • Nova zimska pnevmatika za športne avtomobile in zelo zmogljive luksuzne limuzine bo v prodajnih mestih na voljo jeseni
  • Specializirana zimska pnevmatika, zasnovana z mislijo na varnost in športno vožnjo
  • Pričakujemo odobritve vodilnih evropskih avtomobilskih proizvajalcev

Hannover, september 2017. Continental z novo pnevmatiko WinterContact TS 860 S predstavlja izdelek za športne in druge močne avtomobile, zasnovane za dinamično vožnjo. Pnevmatika WinterContact TS 860 S bo predvidoma na voljo v poprodaji ter tudi kot tovarniška oprema, saj namerava Continental avtomobilskim proizvajalcem ponuditi po njihovi meri izdelane izvedenke s posebej prilagojeno vodljivostjo na najvišji ravni. Nova pnevmatika dosega vrhunske rezultate z vidika zavorne poti in vodljivosti na suhi cesti ter vodljivosti na snegu. Za prihodnjo zimo bo nova pnevmatika WinterContact TS 860 S na voljo v 14 velikostih. V ponudbi bodo različice s premeri od 18 do 21 palcev ter z indeksi hitrosti vse do 270 km/h.

Z novo pnevmatiko WinterContact TS 860 S želi Continental izpolniti številne različne potrebe proizvajalcev in voznikov zelo zmogljivih avtomobilov. Pri razvoju te pnevmatike so se zato osredotočali predvsem na kratko zavorno pot in natančno vodljivost na suhi podlagi, obenem pa tudi na vrhunsko vodljivost na snegu. Ta strokovnjakinja za zimske razmere dosega kratko zavorno pot s pomočjo svojega „zaviralnega kanala“. To je širok kanal, speljan po osrednjem delu tekalne plasti, ki zagotovi veliko površino za ustvarjanje oprijema. Togi, široki bloki v ramenskem delu nudijo maksimalen oprijem za natančno krmiljenje, številni kanali v tekalni plasti ter oprijemne lamele v profilnih blokih pa poskrbijo za dobro sprijemanje s snegom, kar omogoča športno vožnjo tudi na tipičnih zimskih cestah. Za naknadno vgradnjo v poprodaji smo pri Continentalu pripravili gumeno zmes, ki tudi pozimi nudi izjemno prožnost. V panogi tovarniške opreme namerava Continental izpolniti različne posebne zahteve avtomobilskih proizvajalcev, kot so Audi Sport GmbH, BMW M Gmbh, Mercedes-AMG ter Porsche, s po meri izdelanimi gumenimi zmesmi za vsakega od teh naročnikov.

 

Ta nova zelo zmogljiva zimska pnevmatika je prevzela štafeto od dveh vrhunskih modelov, ContiWinterContact TS 830 P ter WinterContact TS 850 P, ki sta osvojila najvišje ocene na številnih testih avtomobilističnih revij in avtoklubov. Oba predhodnici sta bili zelo priljubljeni tudi kot tovarniška oprema. Pnevmatiko TS 830 P so proizvajalci na primer odobrili za vgradnjo na 104 modele vozil, medtem ko je bila pnevmatika TS 850 P z nekoliko manjšim prodajnim izborom odobrena za skoraj 50 vozil. Pred vstopom na tržišče je nova pnevmatika WinterContact TS 860 S že vključena v testiranja za odobritev tovarniške vgradnje pri več vodilnih evropskih avtomobilskih proizvajalcih.

Nova zimska pnevmatika ima na bočnici poleg svojega imena ter številnih predpisanih oznak tudi stilizirano karirasto zastavo, ki krasi zmogljivo letno pnevmatiko SportContact 6, ter vsem znan logotip snežinke, ki se pojavlja tudi na ostalih zimskih pnevmatikah Continental. Pnevmatika je opravila vsa predpisana testiranja za simbol snežinke, ki ga morajo obvezno imeti vse atestirane zimske pnevmatike, ki pridejo na tržišče od letošnje zime dalje. Na nalepki EU za pnevmatike je nova zimska pnevmatika prejela oceno C za oprijem na mokrem ter - odvisno od specifikacije - oceno B, C oziroma E za kotalni upor. Pnevmatika je zelo tiha, zato je v kategoriji kotalnega hrupa ocenjena z dvema črticama.

Ob vstopu na tržišče bo Continental ponujal 14 velikosti za platišča s premerom od 18 do 21 palcev, od česar jih bo šest opremljenih s tehnologijama SSR (tehnologija praznovozne pnevmatike) ter ContiSilent (tehnologija za še manjši kotalni hrup). Pnevmatika WinterContact TS 860 S bo na voljo v širinah od 225 do 315 mm, z razmerjem prereza od 60 do 30 odstotkov ter za hitrosti do 270 km/h (indeks hitrosti „W“).

Kontakt
Alexander Bahlmann
Kai Rühling

Senior PR Consultant & Content Management Passenger & Light Truck Tires EMEA
Continental AG l Divison Tires

Büttnerstraße 25

30165 Hannover, Germany

+49 (0) 511 938 2370

+49 (0) 511 938 2455