Izdelki za avtomobile / dostavna vozila / vozila 4x4

stage_image

Medijski Center

Zimska pnevmatika Continental zmagovalka testa avtomobilističnih klubov

26/09/2017
  • WinterContact TS 860 zasedla prvo mesto na testu, ki so ga opravili klubi ADAC (Nemčija), ÖAMTC (Avstrija) in TCS (Švica)
  • WinterContact TS 860 zasedla prvo mesto na testu, ki so ga opravili klubi ADAC (Nemčija), ÖAMTC (Avstrija) in TCS (Švica)

V nedavno objavljenem testu zimskih pnevmatik, ki so ga opravili največji avtomobilistični klubi iz Nemčije, Avstrije in Švice, je bila Continentalova pnevmatika 195/65 R 15 WinterContact TS 860 izbrana za najboljšo. Vsi trije avtomobilistični klubi so ji dali najvišje ocene. Klub ADAC jo je ocenil z „dobra“, kluba ÖAMTC in TCS pa z „zelo priporočljiva“. Če povzamemo, so preizkuševalci zapisali: „Zelo uravnotežena, najvišje ocene na mokrem, zlasti dobra na snegu, dobra tudi na suhi cesti in z vidika porabe goriva.“

Na klubskem testu pnevmatik večjih dimenzij je pnevmatika WinterContact TS 850 P SUV prejela oceno „zadovoljiva“. V oceni so strokovnjaki zapisali: „Zelo dobra z vidika obrabe, dobra na suhi cesti, na mokrem in na snegu.“

Start

Avtomobilistični klubi so testirali pnevmatike evropskih, ameriških in azijskih proizvajalcev. Pri testiranju manjših pnevmatik so za testno vozilo uporabili Volkswagen Golf VII, pnevmatike za športna terenska vozila (SUV) pa so montirali na Volkswagen Tiguan. Pnevmatike 195/65 R 15 so primerne za širok nabor kompaktnih do srednje velikih avtomobilov, pnevmatike 215/65 R 16 pa so namenjene številnim priljubljenim manjšim in srednje velikim SUV-jem.

Kontakt
press_contact_image_sidebar_luka_maselj
Luka Maselj

PR & Marketing communications B2C

Continental Adria pnevmatike d.o.o.
Zagrebška cesta 104
2000 Maribor
Slovenia

+386 24 50 34 48

+386 24 50 34 39