Izdelki za avtomobile / dostavna vozila / vozila 4x4

stage_image

Medijski Center

Glavni partner dirke Tour de France 2019 optimističen: Continental uporabnike cest prosi, naj bodo uvidevnejši eden do drugega

22/05/2019

  • Christian Kötz, novi član izvršnega odbora, zadolžen za poslovni steber pnevmatik, pravi: "Continental spodbuja varno vožnjo, tako na dveh kot na štirih kolesih."
  • Prva kolesarska pnevmatika iz regratovega kavčuka v proizvodnji ravno pravi čas za dirko po Franciji
  • Letos bo dirkalne pnevmatike Continental za tekmovanje uporabljalo šest moštev

Continental in A.S.O., organizator dirke Tour de France, optimistično pričakujeta letošnji dogodek. Christian Kötz, član izvršnega odbora družbe Continental AG in vodja poslovnega stebra pnevmatik, ki je imel govor med obiskom Continentalove tovarne pnevmatik v Korbachu v Nemčiji, in Christian Prudhomme, direktor dirke Tour de France, sta poudarila pomen tega partnerstva za kolesarsko dirko, ki je nedvomno najzahtevnejša in najbolj prepoznavna na svetu. "Tour de France nam ponuja dobro platformo, na kateri se lahko predstavimo kot eden tehnično najbolj izkušenih proizvajalcev kolesarskih pnevmatik na svetu," je povedal Kötz. "Imamo dolgoletne izkušnje z izdelavo dirkalnih pnevmatik za Tour de France ter dolgo tradicijo oskrbe moštev z našimi pnevmatikami. Dirka nam pomaga tudi graditi most med kolesarji in vozniki ter izpostaviti našo predanost "Viziji nič", ki stremi k svetu brez smrtnih žrtev, poškodb in seveda prometnih nesreč na naših cestah. Na Touru bomo kolesarje in voznike prosili, naj bodo uvidevnejši eden do drugega, in obenem v središče pozornosti postavili našo kampanjo "Stay Wider of the Rider". Prudhomme pa je v svojem govoru povedal: "Varnost kolesarjev in vozil na trasi dirke je naša prioriteta. Za Continental je glavni cilj kakovost izdelkov in jasno je, da dobre pnevmatike izboljšajo varnost. Ponosni smo na to partnerstvo, ki bo dirki Tour de France doprineslo izjemno bogato tehnično znanje." 

Conti 190521 1241_01_30 web

(od leve proti desni): Christian Prudhomme, direktor Le Tour de France, Oscar Pereiro, zmagovalec dirke po Franciji 2006, Christian Kötz, vodja poslovnega sektorja pnevmatik pri Continentalu, Thomas Falke, vodja poslovne enote Two Wheel

Kontekstu kolesarjenja in kolesarskega tekmovanja primerno si bo Continental skozi celotno dirko Tour de France prizadeval okrepiti zavedanje o trajnostnosti, ki je eden od ciljev te gospodarske družbe. S tem namenom bo podjetje predstavljalo tudi svojo prvo serijo kolesarskih pnevmatik, izdelanih iz regratovega kavčuka. Urban Taraxagum je vsestranska pnevmatika za športna in dirkalna kolesa v priljubljeni velikosti 35-622. Letos bo Continental izdelal prvo omejeno serijo teh pnevmatik. Kavčuk pridobivajo v Continentalovem raziskovalnem laboratoriju v Anklamu, ki je bil odprt decembra lani. Tam proizvajalec pnevmatik opravlja še nadaljnja testiranja na področju pridelave in predelave regrata kot alternative pridobivanju kavčuka iz tropskega kavčukovca. To bo veljalo tudi za gumeno zmes, ki je poznana po imenu Black Chili in je bila prvotno razvita za enosledna vozila, zdaj pa se uporablja tudi pri proizvodnji zelo zmogljivih avtomobilskih pnevmatik. "Urban Taraxagum z vgrajenim blažilnikom Vectran je udobna športna pnevmatika, ki je vnesla prelomnico v ustaljene načine izdelave pnevmatik," je povedal Thomas Falke, vodja poslovne enote TwoWheel pri Continentalu. "Pnevmatiko smo razvili in izdelali v našem raziskovalno razvojnem središču v Korbachu. Že sicer smo bili edini proizvajalec kolesarskih pnevmatik, ki so ‘ročno izdelane v Nemčiji’, s to novo gumeno zmesjo pa gremo še korak dlje v dejavnostih, ki jih izvajamo v Nemčiji, saj je bil kavčuk Taraxagum pridelan v Anklamu na severovzhodu Nemčije." Pnevmatika Urban Taraxagum je v omejeni seriji na voljo v letu 2019.

Letos bo šest moštev World Tour – Ineos, FDJ, Movistar, Bahrain-Merida, Katusha-Alpecin in Sunweb − tekmovalo z dirkalnimi pnevmatikami Competition Pro LTD znamke Continental. Tudi uradna vozila Toura bo Continental opremil z najnovejšimi avtomobilskimi pnevmatikami, PremiumContact 6, ki jih proizvajajo v Franciji v mestu Sarreguemines.

Continental bo kot eden od petih glavnih partnerjev dogodka skozi celotno dirko užival večjo izpostavljenost. Continentalov logo bo izobešen nad ciljno črto in odtisnjen na rdečem "slavoloku" (flamme rouge) kilometer pred ciljem. Po vsaki etapi bo predstavnik Continentala na stopničkah predal pokal etapnemu zmagovalcu.

Kontakt
press_contact_image_sidebar_luka_maselj
Luka Maselj

PR & Marketing communications B2C

Continental Adria pnevmatike d.o.o.
Zagrebška cesta 104
2000 Maribor
Slovenia

+386 24 50 34 48

+386 24 50 34 39