Izdelki za avtomobile / dostavna vozila / vozila 4x4

stage_image

Medijski Center

Nova pnevmatika Continental WinterContact TS 870

20/02/2020
  • Nova zimska pnevmatika z visokotehnološko zasnovo profila in gumene zmesi
  • Vodljivost, s katero se ponaša, zagotavlja še večjo varnost in sonaravnost

Za novo pnevmatiko WinterContact TS 870 so inženirji za pnevmatike pri Continentalu zasnovali nov profil in gumeno zmes. Njihov cilj je bil izdelati še boljšo pnevmatiko od večkrat nagrajene predhodnice. Rezultat je pnevmatika, ki v neposredni primerjavi s predhodnico dosega 5 odstotkov krajšo zavorno pot na poledeneli podlagi in 5 odstotkov boljšo vodljivost na snegu. Nova pnevmatika WinterContact TS 870 nudi tudi boljši oprijem na snegu, izboljšane lastnosti v mokrem vremenu ter boljšo vodljivost na suhi cesti. Continentalovi inženirji so dosegli lep napredek z vidika okoljskih lastnosti pnevmatike, saj so število prevoženih kilometrov povečali za 7 odstotkov in za 4 odstotke zmanjšali kotalni upor.

Dobre zimske pnevmatike se ponašajo z zelo uravnoteženimi lastnostmi v vseh disciplinah. Da bi to dosegli, smo razvili nov profil pnevmatike, gumeno zmes za tekalno plast pa smo posodobili z najnovejšimi ugotovitvami raziskav. Osredotočili smo se na varne zmogljivosti na snegu in ledu ter na mokrem, hkrati pa še na več prevoženih kilometrov in manjši kotalni upor.

Za še varnejše zaviranje na poledeneli podlagi ima naležna ploskev pnevmatike do deset odstotkov več profilnih blokov od svoje uspešne predhodnice. Robovi blokov in lamele v njih delujejo kot brisalci vetrobranskega stekla, ki hitro odrivajo plundro in poskrbijo za dober oprijem na poledeneli podlagi. Pnevmatike imajo globoke lamele, razporejene vzporedno s prečnimi kanali, zato imajo veliko število robov, ki na snegu omogočajo učinkovitejši prenos dinamičnih sil ter doseganje dobrega oprijema med vožnjo v ravni liniji in skozi zavoje. Dodatna odlika takšne zasnove so širši snežni žepi v profilu. Ti se napolnijo s snegom in poskrbijo za še boljši oprijem. 

Nove trirazsežne prepletene lamele so položene pod najboljšim kotom za spopadanje s snegom. Profilni bloki kopljejo globlje v sneg, zato se z njim lahko bolje povežejo in poskrbijo za dodaten oprijem.

Nov profil ima posebno zasnovo sredinskega kanala, kar zagotavlja še hitrejše izpodrivanje vode med vožnjo po dežju in s tem boljšo zaščito pred akvaplaningom. Dodatni dejavnik, ki pripomore h krajši zavorni poti, je novo zasnovana gumena zmes tekalne plasti, ki se tako kot pri predhodnem modelu imenuje Cool Chili. Zmes posebnih smol zagotavlja boljši oprijem in krajšo zavorno pot na mokrem. 

Za še eno pozitivno lastnost poskrbi prožnost polimerne gumene zmesi, ki je dosežena z optimizirano gostoto mrežnih vezi. S tem se je izboljšala kakovost stika med pnevmatiko in cesto, kar zmanjšuje abrazijo pnevmatike in poveča število prevoženih kilometrov. Hkrati je bil pri razvoju gumene zmesi cilj še opazno zmanjšati kotalni upor. Na nalepki EU za pnevmatike je nova pnevmatika WinterContact TS 870 uvrščena v razred C za izkoristek goriva ter B za oprijem na mokrem, medtem ko je zaradi kotalnega hrupa 70 dB uvrščena v najnižjo kategorijo, ki jo označuje en zvočni val.

Kontakt
press_contact_image_sidebar_luka_maselj
Luka Maselj

PR & Marketing communications B2C

Continental Adria pnevmatike d.o.o.
Zagrebška cesta 104
2000 Maribor
Slovenia

+386 24 50 34 48

+386 24 50 34 39