Izdelki za avtomobile / dostavna vozila / vozila 4x4

Continental ponovno na prvem mestu testa zimskih pnevmatik revije Autozeitung

23/09/2015
  • ContiWinterContact TS 850 ponovno vodi z odličnimi zmogljivostmi na snegu in na mokrem
  • Uravnotežene zmogljivosti na najvišji ravni poskrbele za nesporno vodstvo med 13 mednarodnimi tekmicami

Na testu, ki ga je opravila nemška avtomobilistična revija Autozeitung, je pnevmatika ContiWinterContact TS 850 ubranila prvo mesto. Strokovnjaki revije iz Kölna so preizkusili 14 pnevmatik v dimenzijah 185/65 R 15, za testno vozilo pa so uporabili avtomobil Opel Corsa 1.0 Turbo. Pnevmatike različnih evropskih, azijskih in ameriških tržnih znamk so testirali v 18 kategorijah, in sicer na mokri, suhi in zasneženi cesti. "Ves čas je varna, hitra in uravnotežena. ContiWinterContact TS 850 je najboljša pnevmatika na tem testu," so zaključili pri reviji.

Izjemne zmogljivosti te vrhunske zimske pnevmatike znamke Continental so predvsem rezultat njenih izjemno uravnoteženih lastnosti. ContiWinterContact TS 850 namreč ni vodila le v najpomembnejših zimskih disciplinah, torej vožnji po mokri in po zasneženi cesti, temveč je dosegla zelo dobro oceno tudi na suhi cesti. O zmogljivostih te pnevmatike na snegu so v reviji zapisali: "Pnevmatika TS 850 nudi impresivno stopnjo aktivne varnosti. Najboljša pri zaviranju; zelo neposredna odzivnost na krmiljenje." Po testiranju na mokri podlagi so v reviji Autozeitung ugotovili: "Na mokrem je pnevmatika Conti razred zase: izjemno močan oprijem, odlična odzivnost na krmiljenje, vrhunsko ravnovesje."

Zimska pnevmatika v dimenzijah, ki so jih testirali pri reviji Autozeitung, je primerna za široko paleto majhnih in kompaktnih avtomobilov. ContiWinterContact TS 850 je zasnovana tako, da nudi izjemno dober oprijem za varno vožnjo po zimskih cestah. Tako na suhem kot na mokrem asfaltu nudi visoko raven varnosti in izjemno nizek kotalni upor. Celotna prodajna ponudba tega priljubljenega Continentalovega modela pnevmatik je bila nekoliko razširjena in odslej pokriva platišča v velikostih od 14 do 17 palcev. Za večja kolesa Continental priporoča pnevmatiko WinterContact TS 850 P, ki je naprodaj od leta 2014 in je na voljo tudi v 20 različicah za športna terenska vozila, pri nas poznana tudi po angleški kratici SUV.

V testu je bila zajeta tudi cenovno ugodna zimska pnevmatika Barum Polaris 3, ki spada v nabor tržnih znamk v lasti Continentala. V konkurenci, v kateri so prevladovale znamke vrhunskih in kakovostnih razredov, je najcenejša pnevmatika na testu premagala sedem precej dražjih modelov pnevmatik in zasedla spoštovanja vredno sedmo mesto.