Izdelki za avtomobile / dostavna vozila / vozila 4x4

stage_image

Medijski Center

Potrošniki še naprej zaupajo zimskim pnevmatikam

20/02/2020
WinterContact™ TS 870
  • Nova pnevmatika WinterContact TS 870 na voljo v širokem izboru velikosti za vozila kompaktnega in srednjega razreda
  • Približno 80 odstotkov voznikov se še vedno odloči za zimske pnevmatike
  • Povpraševanje po zimskih pnevmatikah v velikostih do 17 palcev še naprej veliko

Nova Continentalova pnevmatika WinterContact TS 870 bo na trgu naprodaj od jeseni. Za začetek prodaje Continental načrtuje proizvodnjo 19 velikosti za 14- do 17-palčna platišča, primernih za majhne, kompaktne in srednje velike modele vozil. Prodajni program bodo pred zimsko sezono 2021 dopolnile še dodatne velikosti. V zahodni in srednji Evropi ostaja ta segment največji z vidika povpraševanja po zimskih pnevmatikah. Zgolj v Nemčiji, Avstriji in Švici je bilo v letih od 2017 do 2019 prodanih med 23 in 25 milijonov kosov teh zimskih pnevmatik. Povpraševanje je veliko tudi na Poljskem, Češkem in Slovaškem, kjer je bilo v zadnjih treh letih prodanih okrog sedem milijonov zimskih pnevmatik teh velikosti. Strokovnjaki sicer napovedujejo, da se bo nadaljeval trend rasti povpraševanja po večjih, širših pnevmatikah, toda tudi povpraševanje po 15-, 16- in 17-palčnih zimskih pnevmatikah ostaja veliko. Continentalovi strokovnjaki ugotavljajo, da zgolj tri različne dimenzije – 185/65 R 15 T, 195/65 R 15 T in 205/55 R 16 H –, s katerimi so običajno opremljeni kompaktni in srednje veliki modeli vozil, predstavljajo dobrih 25 odstotkov prodanih zimskih pnevmatik v Nemčiji, Avstriji in Švici. In te dimenzije so tudi med najbolj priljubljenimi v zahodni in srednji Evropi.

Velika večina voznikov še vedno zamenja pnevmatike glede na letni čas. Continentalovi strokovnjaki potrjujejo, da približno 80 odstotkov lastnikov avtomobilov v Nemčiji, Avstriji in Švici pred zimo namesti zimske pnevmatike, zato da lahko še naprej varno vozijo, tudi ko se vreme poslabša. Ob nakupu pnevmatik se vozniki, preden izberejo ustrezen izdelek za svoje potrebe, še vedno obrnejo po nasvet na svojega prodajalca pnevmatik ter preberejo teste v avtomobilističnih revijah. S tem je mogoče pojasniti, zakaj so pri potrošnikih najbolj priljubljene zimske pnevmatike, ki so svoje izjemne zmogljivosti dokazale na takih testih, kot na primer Continentalova družina pnevmatik WinterContact. Odkar smo leta 2016 začeli izdelovati pnevmatiko WinterContact TS 860, je bila v 36 testih od 37 ocenjena kot najbolj priporočljiva.

Njena naslednica, nova pnevmatika WinterContact TS 870, bo že od samega začetka na voljo za širok izbor vozil. Najmanjša velikost bo na primer ustrezala modelu VW up!, v razredu kompaktnih vozil pa bodo na voljo pnevmatike za vozila, kot sta med drugim VW Golf in Citroen C4. Za bolj športne modele, kot sta BMW serija 1 in serija 3, bo nova zimska pnevmatika Continental pomagala zagotavljati varno vožnjo skozi celotno zimo.

Kontakt
press_contact_image_sidebar_luka_maselj
Luka Maselj

PR & Marketing communications B2C

Continental Adria pnevmatike d.o.o.
Zagrebška cesta 104
2000 Maribor
Slovenia

+386 24 50 34 48

+386 24 50 34 39