Izdelki za avtomobile / dostavna vozila / vozila 4x4

stage_image

Medijski Center

S Continentalom sanje postanejo oprijemljive

09/07/2019
20_CONTINENTAL_BC_PR_porocilo_1800x945

S Continentalom sanje postanejo oprijemljive


Konec maja je Continental 16 srečnežev iz osmih držav regije Adria odpeljal na nepozabno 4-dnevno doživetje v Provanso, kjer so za volanom prestižnih avtomobilov preizkušali pnevmatike Continental z gumeno zmesjo Black Chili. 

 

Izmed več kot 12 tisoč sodelujočih v interaktivnem nagradnem kvizu je izbranih 8 srečnežev dobilo edinstveno priložnost, da na dogodek povabijo še nekoga in s tem tudi sami nekomu uresničijo sanje.

 

V četrtek, 23. maja, je potem šlo zares. Po uvodnem poletu v Francijo, ko nagrajenci še niso točno vedeli kaj pričakovati, so njihove sanje postajale vedno bolj oprijemljive. Spoznali so avtomobile in tehnologije ki skrbijo za njihovo izboljšano varnost v prometu in dobili uvodne informacije o poteku dogodka. Po noči polni pričakovanj je sledila harmonija občutkov, ki bo še dolgo odzvanjala v njih. Opremljeni zgolj z zemljevidom z označeno traso, so se za volanom prestižnih avtomobilov, opremljenimi z najboljšimi Continentalovimi pnevmatikami podali na popotovanje po slikoviti pokrajini.

 

Kot so povzeli nagrajenci sami, si take palete neopisljivih občutkov niso predstavljali niti v sanjah. “Tega se ne da opisati, to moraš doživeti!” so povedali. Za njih je bilo poskrbljeno od začetka do konca: od prestižne namestitve in francoske kulinarike do prijateljskega druženja z vsemi udeleženci in predvsem tisega neopisljivega občutka, ko športen avtomobil poženeš ob kanjonu reke in prisluhneš odmevu motorja, ki ga ustvarja čudovita pokrajina okoli tebe.

 

V štirih dneh so nagrajenci okušali slasti Continentalovega razvoja in inovacij, saj so zavoje Provanse raziskovali z vrhunskim oprijemom visoko zmogljivih pnevmatik Continental z gumeno zmesjo Black Chili, ki je plod dolgoletnih raziskav ter zagotavlja boljši oprijem in krajšo zavorno pot tako na mokrih kot na suhih cestah.

 

Pnevmatike ContiSportContact 5, ContiSportContact 5P and SportContact 6 so del originalne opreme avtomobilov, ki so bili pogonska sila dogodka. To so: Porsche Boxster 718, Mercedes C43 AMG, Audi RS3, BMW M240i, Jaguar I-PACE in Ford Mustang GT. Vsa vozila pa so imela poleg pnevmatik vgrajenih še kup drugih komponent, ki jih proizvaja Continental. Tehnološki velikan iz nemškega Hannovra, ki bo leta 2021 praznoval 150. obletnico obstoja, je namreč tudi eden od globalno vodilnih dobaviteljev avtomobilski industriji. 

Black Chili Driving experience

Start
Kontakt
press_contact_image_sidebar_luka_maselj
Luka Maselj

PR & Marketing communications B2C

Continental Adria pnevmatike d.o.o.
Zagrebška cesta 104
2000 Maribor
Slovenia

+386 24 50 34 48

+386 24 50 34 39