Izdelki za avtomobile / dostavna vozila / vozila 4x4

stage_image

Medijski Center

Tekaški oprijem na sotočju Tolminke in Soče

10/07/2018

Tekaški oprijem na sotočju Tolminke in Soče

Konec junija je v Tolminu potekala šesta izvedba Soča Outdoor Festivala, unikatnega »outdoor« dogodka na idiličnem prizorišču ob sotočju Tolminke in Soče.

 

Tekaški del festivala, ki je privabil 1700 ljudi, je vključeval štiri različne preizkušnje, najdaljšo med njimi v dolžini 45 km. Na »Continental 10 km teku« je slavila Vesna Fabjan, sicer izjemna tekačica na smučeh in dobitnica olimpijske medalje, s časom 59 minut in 26 sekund, med tekači je bil najhitrejši Denis Guzelj (49:37).

Tekaški oprijem na sotočju Tolminke in Soče

Navdušujoča tekaška »trail« proga je bila speljana ob vznožju Tolminskega gradu, vodila je mimo vasi Zatolmin do vhoda v slikovita Tolminska korita, sledil je vzpon do vasi Žabče ter ciljni del s prečkanjem osvežujoče Tolminke   ̶  zaščitnim znakom priljubljenega festivala .

Start
New content item

Prva trajno označena proga za tek v naravi v Sloveniji

Omenjena tekmovalna tekaška trasa, ki obkroži Tolmin ter tekače in tekačice popelje po najlepših okoliških točkah, je v veliki meri potekala po prvi označeni progi za tek v naravi (»trail running«) v Sloveniji. V skupen partnerski projekt  ̶ lansiran je bil v začetku junija s pomočjo številnih prostovoljcev, ki so pomagali pri urejanju in označevanju poti   ̶,  so vključeni Soča Outdoor Festival, Občina Tolmin, Turizem Dolina Soče ter Continental.

Tekaški oprijem na sotočju Tolminke in Soče

Soča Outdoor Festival in Continental, ki ju druži skrb za vrhunsko kakovost, trajnost in lokalno okolje, sta pripravila stalne oznake, ki bodo tekačem in tekačicam v pomoč pri orientaciji skozi celo leto, poskrbljeno pa je tudi za redno vzdrževanje proge. Vsi udeleženi v projektu si želijo, da bi proga postala tako priljubljena rekreacijska dejavnost domačinov, kot tudi celoletni športno-turistični produkt, namenjen vse številnejšim gostom Posočja iz drugim delov Slovenije in sveta. 

#GetYourGrip