Izdelki za avtomobile / dostavna vozila / vozila 4x4

stage_image1_lg

Vision Zero

Vision Zero

Kako Continental preoblikuje prihodnost vsakdanje vožnje.

 Continental je že več kot 140 let pionir na področju varnosti cestnega prometa. Danes je podjetje svojo usmeritev še nadgradilo: s projektom Vision Zero ali "Vizija nič".


Start

Od najboljšega po zavorni učinkovitosti do nič smrtnih žrtev, nič poškodb in nič prometnih nesreč.

Continental, ki je eden od največjih strokovnjakov za varnost na svetu, si je postavil ambiciozen cilj, ki ga želi doseči v treh zaporednih stopnjah: od najboljšega po zavorni učinkovitosti do nič smrtnih žrtev, nič poškodb in nič prometnih nesreč.  In to z razlogom. Le Continental do potankosti pozna celoten proces zaviranja - od zavornega pedala do pnevmatike.

Varnost cestnega prometa se začne tam, kjer se pnevmatike dotikajo tal. Continental, ki je poznan po svojem izjemnem in obsežnem znanju s področja pnevmatik, izboljšuje varnost cestnega prometa že več kot sto let. Zato želimo čim več voznikov poučiti o pozitivnih učinkih na varnost, ki jih nudijo tehnološko napredne pnevmatike s pravilnim tlakom polnilnega zraka in ustrezno globino profila.

Poleg inovativnih pnevmatik je skupina Continental Automotive že razvila tudi prelomne tehnologije, ki jih dandanes srečamo že v večini sodobnih avtomobilov: sistemi za preprečevanje blokiranja koles ABS, za elektronski nadzor stabilnosti ESC in za pomoč pri zaviranju v sili EBA, če jih naštejemo le nekaj. To pa je šele začetek. Pametni avtomobili so v porastu, zato so sedaj možnosti, da dosežemo cilj programa Vision Zero, boljše kot kadarkoli prej.

Pri Continentalu smo ponosni, da nudimo celostno znanje s področja ključnih tehnologij za več varnosti cestnega prometa, s katero bomo tlakovali pot do našega cilja - Vision Zero.