Izdelki za avtomobile / dostavna vozila / vozila 4x4

stage_image1_lg

Tehnologija

ContiSilent™ – pnevmatika za manj hrupa v potniškem prostoru.

Tišina je zvok. Prestižen zvok.

topic_intro_image1

ContiSilent™ je tehnologija zmanjševanja hrupa pnevmatik, ki smo jo razvili pri Continentalu.

Hitri podatki

  • Zmanjšana raven hrupa na vseh voznih podlagah
  • ContiSilent™ deluje v vseh vremenskih razmerah
  • Vse ostale vozne lastnosti so nespremenjene
  • Brez negativnega vpliva na število prevoženih kilometrov, nosilnost ter hitrostni razred
  • Enak način montaže in skladiščenja kot pri običajnih pnevmatikah

Tehnične lastnosti.

Manj hrupa za več sproščenosti.

ContiSilent™ je tehnologija zmanjševanja hrupa pnevmatik, ki smo jo razvili pri Continentalu. Zasnovana je tako, da zmanjša hrup v potniškem prostoru na vseh površinah vozišč. Pnevmatike ContiSilent™ imajo v notranjosti blažilnik iz poliuretanske pene na osnovi polietra, ki je prilepljen na notranjo stran tekalne plasti. Površina penastega blažilnika ostane ne glede na temperaturo nespremenjena.

ContiSilent™ pomaga zmanjšati hrup v potniškem prostoru do 9 dB(A), odvisno od vrste vozila, njegove hitrosti in od površine vozišča. Tehnologija je zaenkrat na razpolago le za letne pnevmatike in je združljiva z vsemi najpogostejšimi platišči. Vozne zmogljivosti se ne spremenijo in ravno tako ni negativnih vplivov na število prevoženih kilometrov, nosilnost ali hitrostni razred. Priporočljiva je montaža na vsa štiri platišča.


Princip sistema ContiSilent.

topic_intro_image1

Pnevmatika ContiSilent™ vsebuje poliuretansko peno na osnovi polietra. Pena je čvrsto pritrjena na lepilno plast na notranji strani tekalne plasti pnevmatike. 

topic_intro_image1

Tudi pri hitri vožnji pnevmatika ContiSilent™ zmanjša hrup s cestišča v potniškem prostoru do 9 dB(A). Stopnja zmanjšanja hrupa v potniškem prostoru je odvisna od vrste vozila, od njegove hitrosti ter od površine vozišča.