Izdelki za avtomobile / dostavna vozila / vozila 4x4

stage_image1_lg

Tehnologija

ContiSilent™ – pnevmatika za manj hrupa v potniškem prostoru.

Tišina je zvok. Prestižen zvok.

topic_intro_image1

ContiSilent™ je tehnologija zmanjševanja hrupa pnevmatik, ki smo jo razvili pri Continentalu.

Hitri podatki

  • Zmanjšana raven hrupa na vseh voznih podlagah
  • ContiSilent™ deluje v vseh vremenskih razmerah
  • Vse ostale vozne lastnosti so nespremenjene
  • Brez negativnega vpliva na število prevoženih kilometrov, nosilnost ter hitrostni razred
  • Enak način montaže in skladiščenja kot pri običajnih pnevmatikah
topic_intro_image1

Tehnične lastnosti.

Manj hrupa za več sproščenosti.

ContiSilent™ je tehnologija zmanjševanja hrupa pnevmatik, ki smo jo razvili pri Continentalu. Zasnovana je tako, da zmanjša hrup v potniškem prostoru na vseh površinah vozišč. Pnevmatike ContiSilent™ imajo v notranjosti blažilnik iz poliuretanske pene na osnovi polietra, ki je prilepljen na notranjo stran tekalne plasti. Površina penastega blažilnika ostane ne glede na temperaturo nespremenjena.

ContiSilent™ pomaga zmanjšati hrup v potniškem prostoru do 9 dB(A), odvisno od vrste vozila, njegove hitrosti in od površine vozišča. Tehnologija je zaenkrat na razpolago le za letne pnevmatike in je združljiva z vsemi najpogostejšimi platišči. Vozne zmogljivosti se ne spremenijo in ravno tako ni negativnih vplivov na število prevoženih kilometrov, nosilnost ali hitrostni razred. Priporočljiva je montaža na vsa štiri platišča.


topic_intro_image1

Princip sistema ContiSilent.

topic_intro_image1

Pnevmatika ContiSilent™ vsebuje poliuretansko peno na osnovi polietra. Pena je čvrsto pritrjena na lepilno plast na notranji strani tekalne plasti pnevmatike. 

topic_intro_image1

Tudi pri hitri vožnji pnevmatika ContiSilent™ zmanjša hrup s cestišča v potniškem prostoru do 9 dB(A). Stopnja zmanjšanja hrupa v potniškem prostoru je odvisna od vrste vozila, od njegove hitrosti ter od površine vozišča.