Izdelki za avtomobile / dostavna vozila / vozila 4x4

stage_image1_lg

EU nalepka za pnevmatike

EU nalepka za pnevmatike

EU nalepka na pnevmatikah – Katere informacije najdemo na njej?

Start
Image
Nova EU nalepka

Nova EU nalepka stopi v veljavo 1. maja 2021

Vse pnevmatike, ki se prodajajo v Evropski uniji, so predmet obveznega označevanja pnevmatik. Nova shema označevanja pnevmatik v EU, ki stopi v veljavo 1. maja 2021, zagotavlja bolj celovite informacije o izbrani pnevmatik in zajema tudi pnevmatike težkih tovornih vozil.  Zagotavlja objektivne, zanesljive in primerljive informacije, ki temeljijo na treh pomembnih lastnostih pnevmatik: kotalni upor - in s tem izkoristek goriva -, oprijem na mokri podlagi in zunanji kotalni hrup. Dodatni piktogrami označujejo primernost pnevmatike za hude snežne razmere (simbol 3PMSF) in / ali oprijem v ledenih razmerah, čeprav slednje velja samo za pnevmatike osebnih vozil.

Nova shema označevanja zajema pnevmatike za osebna, avtobusna in tovorna vozila. Za več podrobnosti o novi uredbi EU o označevanju pnevmatik obiščite uradno spletno stran Evropske komisije.

Razumevanje EU nalepke in njenih piktogramov pomaga voznikom ali upravljavcem voznegih parkov pri sprejemanju premišljenih odločitev o varnosti v cestnem prometu povezanih s pnevmatikami, nižjih emisijah CO2 in večji ekonomičnosti porabe goriva.

Upoštevajte, da sta prihranek goriva in varnost v cestnem prometu v veliki meri odvisna od cestnih in vremenskih razmer, tipa vozila in zlasti načina vožnje.