Izdelki za avtomobile / dostavna vozila / vozila 4x4

stage_image1_lg

Tehnologija

Sistem nadzora tlaka v pnevmatikah TPMS

Sistem nadzora tlaka v pnevmatikah in elektronski sistem obveščanja o pnevmatikah

Varnost in udobje vožnje sta neposredno povezana s stanjem pnevmatik. Približno 40 % vseh nenadnih defektov pnevmatike je na primer posledica prenizkega tlaka polnilnega zraka v njih. 

Sistemi, ki jih razvija Continental, stalno nadzirajo tlak polnilnega zraka v pnevmatikah in zanesljivo opozorijo voznika, če zaznajo upad tlaka.

Na ta način naši sistemi obveščanja o pnevmatikah pomagajo odpravljati pogost vzrok prometnih nesreč in s tem izboljšati prometno varnost. Poleg tega pomagajo zmanjšati emisije ogljikovega dioksida in porabo goriva. 

Če ima vozilo v pnevmatikah 0,3 bara prenizek tlak, bo najverjetneje porabilo 1,5 odstotka več goriva in v zrak izpustilo sorazmerno večjo količino ogljikovega dioksida.

article_66w_image1

Nov zakonski predpis za Evropo

Evropska komisija je sprejela zakon, ki predpisuje vgradnjo sistemov za nadzor tlaka v pnevmatikah v vse nove modele vozil od leta 2012 in v čisto vsa nova vozila od leta 2014. Podoben predpis je sicer v ZDA veljal že doslej. Veliko vozil je že sedaj serijsko opremljenih s sistemom za nadzor tlaka v pnevmatikah. Ti sistemi bodo svoje podatke posredovali ostalim sistemom v vozilu, na primer zavornemu sistemu. 

Z našo paleto izdelkov imamo zagotovljen dober izhodiščni položaj za oskrbo trga s tovrstnimi sistemi, s katerimi bomo skrbeli za varnejšo, okolju prijaznejšo in udobnejšo vožnjo ter voznikom poenostavili upravljanje pnevmatik na njihovih vozilih. 

Podrobnejše informacije o naših rešitvah za nadzor tlaka polnilnega zraka v pnevmatikah boste našli tu.