Izdelki za avtomobile / dostavna vozila / vozila 4x4

stage_image1_lg

Switch now to summer tires from Continental.

ABT

ABT in Continental. Pri podjetju ABT so konjske moči vedno v ospredju

Podjetje Abt je bilo ustanovljeno daljnega leta 1896 kot kovačnica, danes pa je družinsko podjetje v Kemptenu (Nemčija) pod vodstvom Hansa-Jürgena Abta sinonim za vrhunske predelave vozil po naročilu. Podjetje iz regije Allgäu je vodilno v predelavah oziroma tuningu vozil znamk Audi, VW, Seat in Škoda v svetovnem merilu. ABT ima za seboj mnogo let izkušenj v elitnem avtomobilskem športu in ponuja odlično kombinacijo moči in stabilnosti za užitkov in navdušenja polno vožnjo. V procesu je glavna prioriteta podjetja, da iz vsakega vozila privabijo najboljše – pa naj gre za optimizacijo krmilnih sistemov motorja in povečanje moči s krmilno enoto motorja ABT ali za dodajanje stilskih paketov opreme, športnih platišč in koles ali izpušnih sistemov, s katerimi vozilo dobi bolj športen in dinamičnejši zunanji videz.

Image
Image

1. Izzivi

Maksimalne zmogljivosti in užitek v vožnji

ABT je med najuspešnejšimi ekipami v avtomobilskem športu v Nemčiji. Številne zmage in prvenstva dokazujejo, da si je podjetje v času svojega delovanja nabralo bogato znanje. To izčrpno strokovno znanje podjetju ABT omogoča, da lahko ponudi dinamično in zabavno vožnjo, in po njegovi zaslugi se je podjetje neizpodbitno uveljavilo na nemških cestah. 

Image

Dandanes športni avtomobili že dosegajo meje tistega, kar je tehnično mogoče. ABT zato skrbi za optimizacijo in zmogljivosti, obenem pa želi ponuditi športno in zabavno vožnjo: en takšen primer je ABT R8 5.2 FSI (ki razvije 600 KM), ki na ceste prinaša moč in eleganco.

Image

2. Zmogljivosti

Najsodobnejši tehnološki napredek

Obe podjetji tesno sodelujeta pri razvoju in testiranju pnevmatik, saj tako lahko poskrbita, da so najbolje prilagojene zahtevam posameznih vozil.

Image

Inženirji in tehniki v podjetjih ABT in Continental si ves čas izmenjujejo izkušnje, da lahko skupaj stalno izpopolnjujejo lastnosti pnevmatik – naj bo to z vidika zaviranja na mokri podlagi, lastnosti v zavojih ali natančnosti in agilnosti, ko so pnevmatike prignane do skrajnosti. Avtomobil ABT RS3 (470 KM) na primer svojo največjo hitrost 285 km/h lahko doseže le s pnevmatikami Conti SportContact 5P.

Image

3. Uspeh

Uspehi v preteklosti, vizije za prihodnost

Zaradi skupnih prizadevanj in stalne izmenjave znanja in podatkov, ki podjetji ABT in Continental povezujejo že dolga leta, lahko stalno pilimo in izpopolnjujemo karakteristike pnevmatik za zelo zmogljiva vozila.

V sklopu tega sodelovanja smo pripravili popolnoma prilagojene zmogljive pnevmatike za vozila iz različnih avtomobilskih razredov in za vse oblike uporabe.