Izdelki za avtomobile / dostavna vozila / vozila 4x4

stage_image1_lg

Switch now to summer tires from Continental.

AC Schnitzer

Od nič do 100 km/h v 6,9 sekunde, končna hitrost 235 km/h, 190 KM/140 kW čiste moči

erfolgsstory_acschnitzer_01

1. Izzivi

Užitek v vožnji in okoljska ozaveščenost: AC Schnitzer 99d

Od nič do 100 km/h v 6,9 sekunde, končna hitrost 235 km/h, 190 KM/140 kW čiste moči in emisije CO2 zgolj 99 g/km – je to sploh mogoče? Dinamičnost, maksimalen užitek v vožnji in hkrati manj emisij škodljivih snovi - vse to lahko danes ponudi prav vsak serijski model BMW. Ravno to je pravi izziv, s katerim se je priznano podjetje za avtomobilski tuning, AC Schnitzer, spopadlo s svojim konceptnim avtomobilom 99d.

erfolgsstory_acschnitzer_02

Kot vedno je bil izziv izdelati zelo športen avtomobil, a poleg tega so ravno tolikšen pomen pripisali še enemu cilju: pokazati skrb za okolje in nakazati smer, v katero bi se lahko v naslednjih desetletjih razvijali trendi.

2. Zmogljivosti

Po meri prikrojena vožnja 

AC Schnitzer 99d ima najučinkovitejši BMW-jev dizelski motor iz modela 320d EfficientDynamics. Tunerji iz Aachna so preprosto izboljšali zmogljivosti in moč povečali s prvotnih 163 KM na 190 KM.

erfolgsstory_acschnitzer_03

Pametno zmanjševanje mase

Avtomobil je neverjetnih 230 kg lažji, vse po zaslugi sistematične zasnove lahke strukture. To dramatično zmanjšanje mase so dosegli z uporabo litij-ionskega akumulatorja in materialov, kot so ogljik, magnezij in titan. V nobeni seriji modelov BMW ne boste našli lažjega avtomobila!

Revolucionarno zmanjšanje mase

Celih 35 kg so prihranili tudi pri delih, ki so neposredno povezani s pnevmatikami. Materiali iz letalske industrije ter izdelki po meri, med drugim visokozmogljiv in lahek štiribatni zavorni sistem AC Schnitzer z razmičnim sistemom na prednji osi ter enodelna visokotrdna kovana platišča tip VIII z vijaki iz titana, poskrbijo za majhno maso in maksimalno agilnost.

erfolgsstory_acschnitzer_05

Sodeluje tudi Conti 

Continental BLUECO je poseben konceptni izdelek za avtomobil AC Schnitzer 99d. Ta izboljšana pnevmatika ContiSportContact 5P zagotavlja optimalen kotalni upor, visoko raven stabilnosti v zavojih in indeks hitrosti ZR, ki zadošča za vožnjo nad 240 km/h.

3. Uspeh

Brezkompromisnost

Izboljšana aerodinamika, manjša masa in manj trenja – in obenem nobenih kompromisov za užitek v vožnji, ki ga stranke podjetja AC Schnitzer cenijo že več kot 20 let. Izziv je bil sprejet in cilji doseženi! Rezultati so bili tako uspešni, da so pri AC Schnitzerju morali skovati novo ime za ta prelomni koncept: "Efficient performance", učinkovite zmogljivosti.

erfolgsstory_acschnitzer_06

Osredotočanje na bistvo, a brez kompromisov tudi pri dodatkih: Seveda ima avtomobil 99d tudi vso dodatno opremo, od varnostnih modulov, kot so varnostne blazine in sistem za nadzor stabilnosti ESC, pa do multimedijskega vmesnika (na primer za povezavo potovalnega računalnika s telefonom iPhone).

3,8 litra dizelskega goriva na 100 kilometrov. Težko je verjeti, a je res. Res je škoda, da so se te sanje uresničile samo enkrat, saj je ta konceptni avtomobil izdelan le za prikaz tehnologije in ni naprodaj.