Izdelki za avtomobile / dostavna vozila / vozila 4x4

Raziščite naše nasvete o zimskih pnevmatikah.

Raziskujte zimo

Preizkušeno za vašo varnost

Image

Preden gre katerakoli od Continentalovih inovacij v proizvodnjo, jo intenzivno testiramo. Uveljavljene in nove metode testiranj jamčijo, da bodo izdelki primerni za vsakdanjo rabo. Continental uporablja in razvija čedalje naprednejše merilne tehnologije za testiranje, da lahko kupcem ponudi preverjene in izpopolnjene izdelke.

Testiramo za vašo varnost – po vsem svetu.

Skozi vse leto vsakič znova dokazujemo, da naša testiranja pnevmatik nimajo mej. Testiranja potekajo na naših testnih lokacijah v ZDA, na Novi Zelandiji in Švedskem, v Španiji in nenazadnje na naši „hišni“ dirkalni stezi blizu Hannovra: na Contidromu, ki je tudi zelo priljubljena steza neodvisnih strokovnjakov. 

Čisto vse naše zimske in letne pnevmatike z vsega sveta so preizkušene v različnih vremenskih razmerah in na različnih voznih podlagah. Seveda vse to poteka po najsodobnejših metodah testiranja in z najsodobnejšimi merilnimi tehnologijami.

Vsako leto preizkusimo 140 tisoč pnevmatik na skupaj 200 milijonih kilometrov. Mednarodna ekipa poklicnih testnih voznikov opravi več kot 67 tisoč testov in 500-krat obkroži svet, preden je neka inovacija odobrena. Na ta način Continental poskrbi, da vedno ponuja le najvarnejše, najudobnejše in najzanesljivejše rešitve za vožnjo.

Winter Tire Test Research
Image

Prvi povsem avtomatiziran sistem za testiranje pnevmatik, ki ga je razvil Continental.

Noč in dan, 365 dni na leto: s sistemom AIBA (Automated Indoor Braking Analyzer oziroma avtomatiziran dvoranski analizator zaviranja) Continental testiranje pnevmatik dviguje na povsem novo raven. V povsem avtomatiziranem procesu v dvorani Contidrom testno vozilo brez voznika večkrat zapored pospeši do hitrosti do 120 km/h in nato zavira na izmenljivih, hidravlično napajanih cestnih podlagah s standardiziranimi zavornimi oblogami. Teste je mogoče izvajati vse leto na mokri in suhi podlagi ter na ločeni poledeneli ploskvi. Medtem ko testiranje poteka ne glede na vreme, Continental lahko ponudi najnatančnejši postopek testiranja zaviranja na svetu in izboljša ponovljivost za 70 %. Zato ste lahko prepričani, da vam bodo vaše pnevmatike nudile odlično zavorno učinkovitost v prav vsakem vremenu.