Izdelki za avtomobile / dostavna vozila / vozila 4x4

Raziščite naše nasvete o zimskih pnevmatikah.

Raziskujte zimo

Preizkušeno za vašo varnost

Image

Preden gre katerakoli od Continentalovih inovacij v proizvodnjo, jo intenzivno testiramo. Uveljavljene in nove metode testiranj jamčijo, da bodo izdelki primerni za vsakdanjo rabo. Continental uporablja in razvija čedalje naprednejše merilne tehnologije za testiranje, da lahko kupcem ponudi preverjene in izpopolnjene izdelke.

Testiramo za vašo varnost – po vsem svetu.

Skozi vse leto vsakič znova dokazujemo, da naša testiranja pnevmatik nimajo mej. Testiranja potekajo na naših testnih lokacijah v ZDA, na Novi Zelandiji in Švedskem, v Španiji in nenazadnje na naši „hišni“ dirkalni stezi blizu Hannovra: na Contidromu, ki je tudi zelo priljubljena steza neodvisnih strokovnjakov. 

Čisto vse naše zimske in letne pnevmatike z vsega sveta so preizkušene v različnih vremenskih razmerah in na različnih voznih podlagah. Seveda vse to poteka po najsodobnejših metodah testiranja in z najsodobnejšimi merilnimi tehnologijami.

Vsako leto preizkusimo 140 tisoč pnevmatik na skupaj 200 milijonih kilometrov. Mednarodna ekipa poklicnih testnih voznikov opravi več kot 67 tisoč testov in 500-krat obkroži svet, preden je neka inovacija odobrena. Na ta način Continental poskrbi, da vedno ponuja le najvarnejše, najudobnejše in najzanesljivejše rešitve za vožnjo.

Winter Tire Test Research
Image

Prvi povsem avtomatiziran sistem za testiranje pnevmatik, ki ga je razvil Continental.

Noč in dan, 365 dni na leto: s sistemom AIBA (Automated Indoor Braking Analyzer oziroma avtomatiziran dvoranski analizator zaviranja) Continental testiranje pnevmatik dviguje na povsem novo raven. V povsem avtomatiziranem procesu v dvorani Contidrom testno vozilo brez voznika večkrat zapored pospeši do hitrosti do 120 km/h in nato zavira na izmenljivih, hidravlično napajanih cestnih podlagah s standardiziranimi zavornimi oblogami. Teste je mogoče izvajati vse leto na mokri in suhi podlagi ter na ločeni poledeneli ploskvi. Medtem ko testiranje poteka ne glede na vreme, Continental lahko ponudi najnatančnejši postopek testiranja zaviranja na svetu in izboljša ponovljivost za 70 %. Zato ste lahko prepričani, da vam bodo vaše pnevmatike nudile odlično zavorno učinkovitost v prav vsakem vremenu. 

Najboljši po zavorni učinkovitosti.

Image

Continental razume ceste vsega sveta – in ve, kako na njih zavirati.

Več o tem

Nemško inženirstvo

Image

Continental, ki je izumil prvo pnevmatiko s profilom na tekalni plasti na svetu, želi dokazati svojo inovativnost z vsakim novim izdelkom.

Več o tem

Preizkušeno za vašo varnost

Winter tires tested for your safety

Preden gre katerakoli od Continentalovih inovacij v proizvodnjo, jo intenzivno testiramo.

Več o tem

Avtomobilistično znanje

Image

Od leta 1995 je Continental že razvil nekaj najpomembnejših tehnologij za varnejšo in udobnejšo vožnjo. Sedaj je čas, da oblikujemo prihodnost avtomobilov.  

Več o tem

Tovarniška oprema

Image

Avtomobilski proizvajalci uporabljajo le prvovrstne pnevmatike, ki izpolnjujejo najstrožje standarde kakovosti.

Več o tem

Neodvisni testi pnevmatik

Independent winter tire tests

Med razvojem naših prvovrstnih pnevmatik proučimo prav vsak vidik varnosti in zmogljivosti. 

Več o tem

Tire Mounting Safety Instruction

Tire Mounting Safety Instruction

Tire Mounting Safety Instruction for all Tire Brands of Continental AG.

Več o tem

Uporabljamo piškotke, ki vam zagotavljajo najboljšo izkušnjo na naši spletni strani. Kliknite tukaj, če želite izvedeti več ali spremeniti vaše nastavitve za piškotke.