Izdelki za avtomobile / dostavna vozila / vozila 4x4

Continental Tires je ponovno ponosen partner dirke Tour de France.

Napeta pustolovščina po Franciji

Tour de France

Tage
0 0 0 0
0 0 0 0
0 0 0 0
Stunden
0 0 0 0
0 0 0 0
Minuten
0 0 0 0
0 0 0 0
Sekunden
0 0 0 0
0 0 0 0
tour de france

Continental je pokrovitelj dogodka Tour de France, največje kolesarske dirke na svetu, ki v Franciji poteka vsako leto že od leta 1903. Na mednarodnem dogodku se pnevmatike Continental predstavijo v izjemno zahtevnem okolju na samem vrhuncu kolesarskih dirk. Več ekip World Tour, ki se udeležujejo tega tekmovanja, zaupa ročno izdelanim kolesarskim pnevmatikam Continental iz nemškega mesta Korbach. Continental opremlja tudi uradna vozila, ki jim namenja posebne avtomobilske pnevmatike PremiumContact 6. Te pnevmatike so bile zasnovane na sedežu podjetja v Hannovru v Nemčiji, izdelujejo pa jih v Franciji v kraju Sarreguemines. Na začetku kolesarske sezone pnevmatike namestijo v uradni servisni delavnici dirke Tour de France v Evryju blizu Pariza. Med dirko se avtomobilske pnevmatike soočajo z zahtevnimi pogoji, kot so nenadne spremembe vremena, različne vozne podlage ter strmi gorski vzponi in spusti. S temi avtomobilskimi pnevmatikami se uradni vozniki med dirko lahko suvereno osredotočijo na varnost, medtem ko jih ob progi spremljajo milijoni kolesarskih navdušencev, ki ustvarjajo neverjetno vzdušje.

Continental kot glavni partner in podeljevalec nagrad etapnim zmagovalcem vsakemu etapnemu zmagovalcu na dirki po Franciji na stopničkah izroči medaljo za poseben dosežek. Kakor je skozi vsa ta leta poudarilo že mnogo profesionalnih kolesarjev: to je trenutek, ki spremeni življenje in ki bo v njihovi karieri ostal zapisan za vedno.

Trasa Toura je dejansko vsako leto drugačna. A pogosto so vanjo vključene ikonične gore, kot so Alpe d’Huez, Tourmalet, Mont Ventoux ali Galibier. Kolesarji v sklopu dirke vedno kolesarijo tudi čez dele Alp in Pirenejev, zaključijo pa z velikim finalom na slavnih Elizejskih poljanah v Parizu. Tour de France se ne začne vedno v Franciji: tako imenovani "grand départ" ali veliki start je bil leta 2019 v Bruslju, leta 2022 pa bo v danski prestolnici Københavnu. V letu 2021 se bodo kolesarji na dirko podali 26. junija iz Bresta v Bretaniji.

Uradni zemljevid dirke Tour de France 2022

Uradni zemljevid dirke Tour de France 2022

Tour de France – Življenje pnevmatike

Start
Official Skoda race director car before stage start at Tour de France 2020 - A.S.O. Pauline Ballet Kopie


"Veseli nas, da imamo eno od glavnih vlog v največji kolesarski dirki na svetu.Smo partner dirke po Franciji za etapne zmage, kar se povsem sklada z našo temeljno vrednoto, željo po zmagovanju. Zelo se veselimo, da bomo prispevali k dirki z našo bogato ponudbo zelo zmogljivih pnevmatik."

Christian Kötz, član izvršnega odbora in vodja poslovnega stebra Tire

Tour de France 2020 – Continentalovi najlepši trenutki

Start
 

Fotogalerija najlepših trenutkov iz leta 2020

Več kolesarskih zgodb

Najvišja kakovost za kolesa ‒ ravno tako kot za avtomobile

New content item

Ne glede na to, kakšno vozilo vam je najbolj pri srcu – Continental vas v vseh voznih situacijah podpira s prvovrstno tehnologijo pnevmatik.

Več o tem

Continental podpira mlade kadete

New content item

Na dirki po Franciji vsako leto povabijo naslednjo generacijo nadarjenih kolesarjev, naj kolesarijo pred glavnino tekmovalcev kot uradni kadeti dirke ‒ Les Cadets Juniors du Tour.

Več o tem

Vzdrževanje kolesarskih pnevmatik

Bike tire maintenance

Si lahko predstavljate sebe kot tekmovalca na dirki po Franciji? Tu je nekaj nasvetov za vzdrževanje kolesarskih pnevmatik.

Več o tem

Zakaj Continental

Nemško inženirstvo

Image

Continental, ki je izumil prvo pnevmatiko s profilom na tekalni plasti na svetu, želi dokazati svojo inovativnost z vsakim novim izdelkom.

Več o tem

Tovarniška oprema

Image

Avtomobilski proizvajalci uporabljajo le prvovrstne pnevmatike, ki izpolnjujejo najstrožje standarde kakovosti.

Več o tem

Neodvisni testi pnevmatik

Independent winter tire tests

Med razvojem naših prvovrstnih pnevmatik proučimo prav vsak vidik varnosti in zmogljivosti. 

Več o tem

Avtomobilistično znanje

Image

Od leta 1995 je Continental že razvil nekaj najpomembnejših tehnologij za varnejšo in udobnejšo vožnjo. Sedaj je čas, da oblikujemo prihodnost avtomobilov.  

Več o tem