Izdelki za avtomobile / dostavna vozila / vozila 4x4

Artist Julian Montague holding a picture of a 1974 BMW 2002

Umetniški projekt "Junaki z originalno opremo"

Klasični avtomobili s pnevmatikami Continental skozi čas

Dva avtomobila, eden je bil, drugi pa bo originalno opremljen s pnevmatikami Continental

Letos Continental pripravlja retrospektivo skoraj 150 let zgodovine podjetja. Ker Continental izdeluje pnevmatike, so vsa poglavja te zgodovine tesno prepletena z zgodovino avtomobilskih proizvajalcev, ki svoja vozila opremljajo s pnevmatikami Continental. Od prvih motornih vozil, ki so kdaj vozila po javnih cestah, do nekaterih najbolj priljubljenih, inovativnih in zaželenih avtomobilov sodobnega časa: naše pnevmatike so se vsakič znova zapisale v avtomobilsko zgodovino. Tako kot danes so tudi v preteklosti nekatere največje avtomobilske znamke zaupale Continentalu, da bo poskrbel za tehnologijo pnevmatik, ki bo dopolnjevala njihove avtomobilske inovacije.

Leta 1901 je bil Mercedes 35 PS, prvi avtomobil, ki sta ga Wilhelm Maybach in Paul Daimler izdelala pod imenom Mercedes, v prevladi na dirki Nice Race Week – na pnevmatikah, ki so jih izdelali pri Continentalu. Leta 1925 je bil prvi Rolls-Royce Phantom v tovarni originalno opremljen z našimi pnevmatikami, prav tako Volkswagen Beetle iz leta 1955, Porsche 911 iz leta 1964 in Land Rover D90 iz leta 1986, če jih naštejemo le nekaj. Danes se približno tretjina novih avtomobilov v Evropi vozi s Continentalovimi pnevmatikami in na dolg seznam znamk z originalno opremo Continental se še naprej vpisujejo novi modeli po vsem svetu. Z modelom Volkswagen ID.3, ki ga bomo s pnevmatikami Continental za originalno vgradnjo opremili v letu 2020, smo pripravljeni tudi na elektrificirano prihodnost.

S pnevmatikami za originalno opremo je Continental postal del avtomobilske zgodovine in bo del prihodnosti mobilnosti.

V poklon pnevmatikam iz originalne opreme modelov avtomobilov iz preteklosti, sedanjosti in prihodnosti je porajajoči umetnik iz ameriške zvezne države New York, Julian Montague, konceptualiziral in oblikoval grafično serijo z naslovom "Junaki z originalno opremo" (v izvirniku: OE Heroes).

O umetniku: Julian Montague


Julian Montague je odraščal v Buffalu v ameriški zvezni državi New York, kjer je bil že od mladih let deležen navdihujočega okolja in prostora, v katerem se je lahko razvila njegova ustvarjalnost. Svoje rojstno mesto, v katerem še danes živi in dela, na kratko opiše: "Buffalo je bil včasih skoraj dvakrat tolikšen kot danes. V viktorijanski dobi je bil zelo bogat, zato ima veličastno arhitekturo. Zgrajen je bil, da bi bil veliko pomembnejše mesto, kot je dejansko postal."

Okoliška prostranstva in prostornost sta najverjetneje prispevala k temu, da si Montague pri svojem delu ne želi postavljati omejitev. Naj gre za slikarska ali fotografska dela, kombinirane medije ali konceptualna dela, vizualno umetnost ali grafično oblikovanje, je številne vidike njegovega kreativnega procesa nemogoče povsem jasno ločiti. "Procesi se ves čas zlivajo med sabo. Oblikovanje in umetnost se tako prekrivata, da moram ves čas delati v obeh. Vsaka zamisel ali podoba lahko prevzame številne oblike."

Umetniški pogled Juliana Montagua na avtomobilsko oblikovanje

Kot umetnik Montague pogosto obdeluje neko vsebino, konkretno idejo, osnovni pojem ali najmanjšo podrobnost več let, jo proučuje, secira in opazuje, preden ustvari svojo vizijo. Pravi, da ga obremenjujejo in obsedajo, hkrati pa tudi zanimajo ali fascinirajo teme vse od nakupovalnih vozičkov do pajkov, od lažnih platnic do plakatov za izmišljene razstave. Njegovo navdušenje nad avtomobili, ki so predmet serije OE Heroes, izvira iz njegovih igrač iz otroštva. "Mislim, da si ne moreš pomagati, da te avtomobili ne bi na nek način zanimali, ko odrasteš," pojasnjuje, "kot otrok poznaš te predmete tako intimno, saj se z njimi veliko igraš in si daš z njimi veliko opraviti."

Klasični avtomobili, ki imajo v originalni opremi pnevmatike Continental

Oglejte si izbor naših najslavnejših avtomobilskih modelov, od katerih jih je bilo v zadnjih 150 letih več kot 800 opremljenih s pnevmatikami Continental: 

Julian Montague o umetniškem projektu za Continental

Juliana Montagua smo obiskali v njegovem studiu, kjer smo ga opazovali pri ustvarjanju te edinstvene umetniške serije z avtomobili in izvedeli, kako spremeni širok razpon zelo različnih avtomobilov iz več kot enega stoletja v vizualno skladno, navdihujočo galerijo ikon avtomobilskega oblikovanja.

Start
Julian Montague
 
 

Ljudje, ki oblikujejo te avtomobile, želijo, da bi bili njihovi sprednji deli prepoznavni, da bi bili njihova osebna izkaznica. Nočejo, da bi bili podobni kateremu koli drugemu avtu, zato so tam vsi vizualni elementi, ki jih potrebujem. Poskusim jih nekoliko razgraditi in nato ponovno sestaviti v preprosto, elegantno obliko.

Julian Montague
Umetnik Julian Montague med vožnjo skozi Buffalo v ameriški zvezni državi New York v svojem avtomobilu Saab 900

Montague omeni tudi temeljno vlogo, ki jo imajo avtomobili v ameriškem snu. Kot pravi, so ZDA "velika država in v ideji lastništva avtomobila je nekaj fascinantnega. Lahko bi odkorakal skozi vrata svoje hiše in se odpeljal v Los Angeles. Ne moremo zanikati, da nam lastništvo avtomobila omogoča to svobodo gibanja, ki je zelo vznemirljiva. Resnično uživam v dolgih cestnih popotovanjih, ki so klasična ameriška izkušnja."

Čeprav Saab 900 ni del serije, se umetnik ni mogel upreti skušnjavi in je izdelal tudi njegovo ilustracijo. "Modeli Volvo in Saab iz 80., 90. in 70. let so na svoj način privlačni," pove. "Privlači me njihovo nepretenciozno oblikovanje, povezano s skandinavsko občutljivostjo. Noben drugi avtomobil ni bil niti od daleč videti tako kot Saab 900."

Iz umetnikovega studia v svet – kje najti umetniška dela

Artist Julian Montague driving through Buffallo, New York, in his car, a Saab 900

Montague je svoja dela že razstavljal v muzejih in galerijah po vsem svetu. Čeprav večino njegovega dela prežema občutljivost za pretekle dobe, je njegov način interakcije s svetom umetnosti in svetom nasploh odločno sodoben, saj svoja odkritja in najnovejša dela deli na družabnih medijih. "Dandanes nikoli ne veš točno, kako so se ljudje seznanili s tvojim delom, saj stvari predstaviš v javnosti in vse je tako globalizirano," se čudi umetnik. Ko bodo njegove grafike avtomobilov natisnjene kot plakati in razdeljene avtomobilskim prodajalcem po vsem svetu, bo dosegel povsem novo globalno občinstvo.Ljudi, ki obožujejo klasične avtomobile – in pnevmatike Continental v njihovi originalni opremi.

Prenesite si svojega najljubšega junaka z originalno opremo:

Poiščite ustrezno pnevmatiko

Najhitrejša pot do popolne pnevmatike.