Izdelki za avtoprevoznike

Kjer se izkoristek goriva združi s prepričljivimi zmogljivostmi.

Korporacija Continental

Dejstva in številke

article_66w_image1

Continental, ki je bil ustanovljen v Hannovru v Nemčiji leta 1871, je danes eden od vodilnih dobaviteljev avtomobilski industriji na svetu. Imamo več kot 178.000 izkušenih zaposlenih na 269 lokacijah v 46 različnih državah. Skrbimo za napredek in trajnostni razvoj avtomobilske industrije. Naše tehnologije in znanje so osnova, na kateri ključno prispevamo k oblikovanju prihodnjih avtomobilskih trendov. Nudimo inteligentne in inovativne rešitve, s katerimi postaja mobilnost varnejša, udobnejša in bolj trajnostno naravnana. Naše izkušnje so veliko širše od zgolj izdelave vrhunskih pnevmatik. Smo strokovnjaki za praktično vse ključne avtomobilske tehnologije in s svojimi vsakodnevnimi prizadevanji redefiniramo prihodnost. Leta 2014 je naša korporacija s svojimi petimi poslovnimi sektorji Chassis & Safety, Interior, Powertrain, Tire in ContiTech po oceni ustvarila 34,5 milijarde evrov prihodkov od prodaje: 


  • Sektor Chassis & Safety (podvozje in varnost) zajema nabor znanj korporacije o vozni varnosti, zavorah, sistemih za pomoč vozniku, pasivni varnosti in komponentah podvozja.    
  • Sektor Powertrain (prenos moči) predstavlja inovativne in učinkovite sistemske rešitve za prenos moči v vozilih.    
  • Sektor Interior (notranjost) združuje vse dejavnosti, povezane s prikazom in upravljanjem informacij v vozilih.    
  • Sektor Tires (pnevmatike) nudi primerne pnevmatike za vse potrebe in vsa vozila – od osebnih avtomobilov, tovornjakov, avtobusov, vozil za gradbeništvo pa vse do industrijskih vozil, koles in motociklov. Pnevmatike Continental so sopomenka za odličen prenos sil, izjemno zanesljivo držanje smeri v vseh vremenskih razmerah in stroškovno učinkovitost.    
  • Sektor ContiTech razvija in izdeluje funkcionalne dele, komponente in sisteme za avtomobilsko industrijo in ostale ključne panoge.

Na tej povezavi boste izvedeli več o korporaciji Continental.