Izdelki za avtoprevoznike

Kjer se izkoristek goriva združi s prepričljivimi zmogljivostmi.

Pnevmatike za osebna vozila in lahke tovornjake

Pnevmatike za osebna vozila in lahke tovornjake

article_66w_image1

Continental je eden od vodilnih proizvajalcev pnevmatik za osebne avtomobile in lahke tovornjake v Evropi ter četrti največji proizvajalec pnevmatik za osebne avtomobile na trgu tovarniške opreme in opreme za naknadno vgradnjo. Continental, ki je bil ustanovljen v Hannovru v Nemčiji leta 1871, je danes eden od vodilnih dobaviteljev avtomobilski industriji na svetu. Imamo več kot 200.000 izkušenih zaposlenih na 310 lokacijah v 51 različnih državah. Skrbimo za napredek in trajnostni razvoj avtomobilske industrije. Z našimi izdelki in storitvami prispevamo k varni, varčni in ekološko učinkoviti mobilnosti.

Sektor pnevmatik za osebne avtomobile in lahke tovornjake zajema tržne znamke Continental, Uniroyal, Semperit, Barum, General Tire, Viking, Gislaved, Mabor in Sportiva. Continental, naša prestižna znamka, uživa vodilni položaj v panogi tovarniške opreme in opreme za naknadno vgradnjo. 

Continental je znamka z dediščino, z bogatim znanjem in mnogimi izkušnjami, zaradi česar je Continental postal eden od vodilnih proizvajalcev prvovrstnih pnevmatik in dobaviteljev avtomobilski industriji na svetu.
Dolga leta naših obsežnih raziskav in testiranj so pokazala, da niso pnevmatike le bistvene za splošne zmogljivosti vozila, temveč zelo vplivajo tudi na zavorno moč. Zato nenehno izboljšujemo svoje izdelke in skrbimo, da naše pnevmatike vedno nudijo odlično zavorno učinkovitost, maksimalno varnost in najboljši užitek v vožnji.
Da bi to dosegli, naše pnevmatike testiramo na testnih stezah po vsem svetu, med drugim na Contidromu, ki je naša "hišna" steza v bližini Hannovra. V Contidromu imamo tudi prvi povsem avtomatiziran sistem za testiranje pnevmatik AIBA, na katerem je mogoče vse leto izvajati teste na mokri in suhi podlagi. Med razvojem in testiranjem naših prvovrstnih pnevmatik proučimo prav vsak vidik varnosti in zmogljivosti. To se vsakič znova potrdi tudi na neodvisnih testiranjih po vsem svetu, na katerih dosegamo najvišje ocene priporočljivosti. Naše pnevmatike morajo opraviti tudi na stotine rigoroznih testiranj avtomobilskih proizvajalcev, ki se želijo prepričati, da pnevmatike izpolnjujejo najvišje standarde. Šele takrat so pnevmatike Continental odobrene za tovarniško opremo. Rezultat je, da skoraj vsako tretje vozilo v Evropi proizvodno linijo zapusti s pnevmatikami Continental.