Izdelki za avtoprevoznike

stage_goods_TT

Pnevmatike za tovornjake - prevoz blaga

Naše zaposlene želimo podpirati

article_66w_image1

Poslovna enota pnevmatik za gospodarska vozila beleži rast. Nova strateška usmeritev ter nove tehnologije in izdelki tlakujejo pot v prihodnost. Usposobljeni in motivirani zaposleni so odločilni faktor, ki nam pomaga ostati na tej poti. Diana Hoppe, vodja kadrovske službe, je v intervjuju govorila o poslovni enoti pnevmatik za gospodarska vozila (CVT) kot globalnem, privlačnem delodajalcu.

Gospa Hoppe, kako nameravate enoto pnevmatik za gospodarska vozila (CVT) uveljaviti kot privlačnega delodajalca?

"Našim zaposlenim je potencial za rast enote pnevmatik za gospodarska vozila ravno tako zanimiv kot njena inovativnost, širok nabor tehničnih polj dejavnosti, izzivov polni procesi in raznolikost izdelkov. Cenijo tudi enostavno vodoravno hierarhijo, ki jim omogoča, da se hitro in učinkovito dogovorijo o vseh perečih vprašanjih. To se je pokazalo na mednarodnih delavnicah zaposlenih, ki smo jih lani pripravili na temo privlačnih lastnosti enote CVT.

V svoji službi v enoti CVT sem povsem zadovoljen; na kakšen način se lahko še dalje razvijam?

"Našim zaposlenim pomagamo izboljšati kvalifikacije – tako z vidika načina vodenja kot s področja tehničnih, družabnih in metodoloških spretnosti. Imamo tudi razvojne programe, v katerih lahko pridobivajo projektne izkušnje in delajo na različnih funkcijah. Naš cilj je pomagati našim zaposlenim, da premagajo morebitne zadržke in se lažje lotijo nečesa povsem novega. Zlasti ko je govora o tehnologijah prihodnosti, je zelo pomembno, da razmišljamo tudi dlje od pnevmatik. Continental lahko ponudi veliko, saj smo edini dobavitelj avtomobilski industriji, ki ima v svoji ponudbi pnevmatike in druge tehnologije. Naši zaposleni morajo poskušati razumeti nove tehnologije, razvijati inovativne izdelke in širiti svoja obzorja, ko je govora o tehnologiji pnevmatik."

Ali je mogoče imeti kariero tudi zunaj svojega poklica?

"V enoti CVT veliko pozornosti namenjamo temu, da gradimo na individualnih kariernih poteh, ki se lahko gibljejo tudi na različnih področjih, saj tako zaposlenim omogočimo, da si pridobijo širši razpon kvalifikacij. Ne morem se naučiti razmišljati inovativno, če stalno opravljam isto službo. V najboljšem primeru so naši zaposleni nekaj časa že delali v drugi panogi ali v tujini, lahko pri Continentalu ali še preden se nam pridružijo, in so imeli tudi že kakšno drugo zaposlitev. Kariera ne pomeni le, da se povzpneš do vrha. Pomeni tudi rast z vidika področja dela in odgovornosti. Pomembno se je zavedati, da ima vsak svojo lastno karierno pot. In ne pozabite, da nismo "le" proizvajalec pnevmatik, temveč tudi eden od vodilnih dobaviteljev avtomobilski industriji na svetu. Continental ima zelo širok razpon dejavnosti, zato lahko poleg pnevmatik ponudimo širok nabor možnosti, ki se osredotočajo na tehnologije prihodnosti."

Ali ni znanje jezikov ravno tako pomembno?

"Vsekakor! CVT je globalno podjetje, zato je znanje angleškega jezika postalo pomembnejše. Čeprav na več področjih že govorijo angleško, nimajo vsi zaposleni dovolj potrebnega znanja angleščine. Čim želijo naši zaposleni napredovati na katero od osrednjih delovnih mest ali na mednarodne projekte, je brez angleščine to težko. Zato dajemo večji poudarek na to, da bo pri iskanju novih sodelavcev dobro znanje angleščine pogoj. Poleg tega bomo pripravili več izobraževalnih tečajev, ki bodo našim zaposlenim pomagali izboljšati znanje angleščine. 
In ker vsi govorimo angleško, ima to še eno pomembno prednost:  Ljudje, ki jih zaposlujemo, ne potrebujejo znanja nemščine, niti v Nemčiji ne."