Izdelki za avtoprevoznike

Kjer se izkoristek goriva združi s prepričljivimi zmogljivostmi.

Evropsko priznanje za trajnostnost tovarni CLC

Novembra 2013 je Continental prejel evropsko priznanje za trajnostni transport (European Transport Sustainability Award) za svojo novo tovarno ContiLifeCycle v Stöcknu, okrožju Hannovra, ki združuje tehnično napredno obnavljanje pnevmatik in okolju prijazno reciklažo gume. Založba HUSS iz Münchna podeljuje priznanja European Transport Sustainability Award vsaki dve leti, z njimi pa nagrajuje razvoj in dosežke v panogi gospodarskih vozil na področju trajnostnih izdelkov.

Žirija, v kateri je sedem priznanih strokovnjakov s področja raziskav, tehnologije in transporta, je novi tovarni ContiLifeCycle podelila najvišje nagrade. Ocenjevali so tri kategorije: 1. Ekonomičnost: Optimizacija procesov in finančni prihranki (30 %); 2. Ekologija: Ocena življenjskega ciklusa izdelka (40 %); 3. Družbena odgovornost: Ohranjanje naravnih virov, varovanje okolja in pogoji na delovnem mestu (30 %).

Image

V tovarni ContiLifeCycle uporabljajo inovativno in tehnično napredno opremo, s katero obnavljajo tekalno plast pnevmatik za tovornjake z uporabo postopka vročega protektiranja, ki omogoča varčevanje z naravnimi viri. S tem postopkom porabimo približno 50 % manj energije in približno 80 % manj vode v primerjavi s proizvodnjo novih pnevmatik. Odpadke, ki nastajajo med brušenjem v postopku obnavljanja, se nato predela v gumeni reciklat, ki se ga potem uporabi v proizvodnji novih in obnovljenih pnevmatik. Na ta način je v proizvodnem procesu mogoče prihraniti 7.800 ton ogljikovega dioksida letno, količina odpada pa se zmanjša za 80 %. Obnovljene pnevmatike nudijo enake zmogljivosti in kotalni upor kot nove pnevmatike.