Izdelki za avtoprevoznike

New content item

Ko izkoristek goriva sreča vrhunske zmogljivosti.

Evropsko priznanje za trajnostnost tovarni CLC

Novembra 2013 je Continental prejel evropsko priznanje za trajnostni transport (European Transport Sustainability Award) za svojo novo tovarno ContiLifeCycle v Stöcknu, okrožju Hannovra, ki združuje tehnično napredno obnavljanje pnevmatik in okolju prijazno reciklažo gume. Založba HUSS iz Münchna podeljuje priznanja European Transport Sustainability Award vsaki dve leti, z njimi pa nagrajuje razvoj in dosežke v panogi gospodarskih vozil na področju trajnostnih izdelkov.

Žirija, v kateri je sedem priznanih strokovnjakov s področja raziskav, tehnologije in transporta, je novi tovarni ContiLifeCycle podelila najvišje nagrade. Ocenjevali so tri kategorije: 1. Ekonomičnost: Optimizacija procesov in finančni prihranki (30 %); 2. Ekologija: Ocena življenjskega ciklusa izdelka (40 %); 3. Družbena odgovornost: Ohranjanje naravnih virov, varovanje okolja in pogoji na delovnem mestu (30 %).

Image

V tovarni ContiLifeCycle uporabljajo inovativno in tehnično napredno opremo, s katero obnavljajo tekalno plast pnevmatik za tovornjake z uporabo postopka vročega protektiranja, ki omogoča varčevanje z naravnimi viri. S tem postopkom porabimo približno 50 % manj energije in približno 80 % manj vode v primerjavi s proizvodnjo novih pnevmatik. Odpadke, ki nastajajo med brušenjem v postopku obnavljanja, se nato predela v gumeni reciklat, ki se ga potem uporabi v proizvodnji novih in obnovljenih pnevmatik. Na ta način je v proizvodnem procesu mogoče prihraniti 7.800 ton ogljikovega dioksida letno, količina odpada pa se zmanjša za 80 %. Obnovljene pnevmatike nudijo enake zmogljivosti in kotalni upor kot nove pnevmatike.