Izdelki za avtoprevoznike

Kjer se izkoristek goriva združi s prepričljivimi zmogljivostmi.

Continental nagrajen za tovarno ContiLifeCycle

Image

Februarja 2014 so pri specializiranem glasilu Tire Technology International posebej pohvalili Continentalov postopek reciklaže gume iz izrabljenih pnevmatik v kombinaciji z obnavljanjem pnevmatik za tovornjake v tovarni ContiLifeCycle v Hannovru.

Član žirije Joe Walter, začasni profesor na Univerzi v Akronu, je pohvalil tovarno ContiLifeCycle z besedami: "Uporaba izrabljenih gumenih izdelkov bo Continentalu predvidoma pomagala zmanjšati njihov ogljični odtis in hkrati izdelovati obnovljene pnevmatike na okolju prijazen način. Ta pobuda za reciklažo in obnavljanje pnevmatik je, kot je videti, v prid potrošnikom in hkrati v prid okolju."

"Zelo nas veseli, da je bila naša tovarna ContiLifeCycle izbrana za inovacijo leta v proizvodnji pnevmatik," je povedal Christian Sass, ki pri Continentalu vodi področje obnavljanja pnevmatik za tovornjake in avtobuse. "To je za nas potrditev, da smo z našo edinstveno kombinacijo reciklaže gume in obnavljanja pnevmatik za tovornjake našli trajnostno rešitev. Naša ekipa je v zgolj 18 mesecih uresničila svojo vizijo inovativne rešitve za obnavljanje pnevmatik in reciklažo. Rezultat je rešitev za obnavljanje pnevmatik, ki je še bolj trajnostna in dosega povsem nove ravni z vidika zmogljivosti in karakteristik končnih izdelkov."

Mednarodna priznanja za inovacije in odličnost glasila Tire Technology International so nagrada za daljnosežna prizadevanja na področju razvoja in proizvodnje pnevmatik. Seznam finalistov se izbere na osnovi nominacij bralcev in uredniškega odbora glasila Tire Technology International. Seznam nato posredujejo neodvisni žiriji mednarodnih strokovnjakov za pnevmatike, ki ocenijo nominirance in izberejo zmagovalce. Nagrade podeljujejo vsako leto februarja na slovesnosti, ki jo pripravijo na sejmu tehnologije pnevmatik, Tire Technology Expo fair, v Kölnu v Nemčiji