Izdelki za avtoprevoznike

Kjer se izkoristek goriva združi s prepričljivimi zmogljivostmi.

Priznanje Joseph von Fraunhofer 2015 za kavčuk iz regrata

Nagrada Joseph von Fraunhofer 2015 za kavčuk iz regrata

Junija 2015 so vodilni znanstveniki, ki delajo pri projektu z imenom "RUBIN – Industrial Emergence of Natural Rubber from Dandelion" (industrijska proizvodnja naravnega kavčuka iz regrata), prejeli prestižno priznanje Joseph von Fraunhofer za svoje raziskave ruske vrste regrata (lat. Taraxacum kok-saghyz) in razvoj prototipov pnevmatik na osnovi regratovega kavčuka. V tem projektu uspešno sodelujejo inštitut za molekularno biologijo in uporabno ekologijo Fraunhofer (IME, podružnica iz Münstra), Inštitut za biologijo rastlin in biotehnologijo Univerze v Münstru ter Continentalov sektor Tire iz Hannovra.

Nagrado so v Wiesbadnu v Nemčiji prevzeli prof. Dirk Prüfer in dr. Christian Schulze Gronover (IME ter Inštitut za biologijo rastlin in biotehnologijo) ter dr. Carla Recker (Continental).  "Zelo smo počaščeni, da smo prejeli to prestižno priznanje za naš skupni projekt," pravi dr.Carla Recker. "Z njim bo proizvodnja pnevmatik postala še bolj okolju prijazna, pri tem pa ne bomo ogrozili naših visokih standardov kakovosti niti poslabšali zmogljivosti naših izdelkov."

Fraunhofer od leta 1978 vsako leto podeljuje priznanja za izjemne znanstvene dosežke. Nagrade Joseph von Fraunhofer so namenjene raziskovalcem, ki rešujejo uporabne probleme.  Nagrada je spomin na Josepha von Fraunhoferja (1787 – 1824), optika in fizika, ki je rezultate natančnega znanstvenega dela uporabljal pri razvoju inovativnih izdelkov.