Izdelki za avtoprevoznike

Kjer se izkoristek goriva združi s prepričljivimi zmogljivostmi.

Priznanje za trajnostnost za izdelek Conti Coach HA3

Novembra 2014 je Continental prejel priznanje za trajnostnost za dosežke v tehnološkem razvoju. Avtobusna pnevmatika Conti Coach HA3 je zmagala v kategoriji "Pnevmatike in storitve za pnevmatike" natečaja za trajnostnost "International busplaner Sustainability Award 2015".

Priznanje International busplaner Sustainability Award so letos podelili drugič.  Cilj tega priznanja je nagraditi pohvalne in trajnostne dosežke v razvoju izdelkov na področju avtobusnih prevozov in turistične panoge. Priznanje podeljuje specializirana revija busplaner, ki jo izdaja HUSS iz Münchna. Podjetja, ki "združujejo izjemen gospodarski uspeh z družbeno odgovornostjo in varovanjem okolja – katerih trajnostna dejanja vodijo v nadaljnjo rast in blaginjo," nagradijo vsaki dve leti.

Žirija, v kateri sedi osem priznanih strokovnjakov iz gospodarstva, znanosti, organizacij in medijev, je pnevmatiki Conti Coach HA3 podelila najvišje ocene. Posebej so pohvalili pozitiven vpliv pnevmatike na zmanjšanje porabe goriva in emisij škodljivih snovi: "S to pnevmatiko imajo potovanja na dolge relacije z avtobusom velike prednosti pred ostalimi oblikami prevoza, med drugim z osebnim avtomobilom, vlakom in letalom." Po mnenju žirije Conti Coach HA3 aktivno prispeva k izboljšanju učinkovitosti, ekologiji in varnosti avtobusnih prevoznikov ter njihovega trajnostnega poslovanja.

Image

Žirija je svojo odločitev sprejela tako, da je ocenjevala: 1. Ekonomski uspeh v obliki optimizacije procesov in prihranka (30 %), 2. Ekološko učinkovitost skozi oceno življenjskega ciklusa izdelka (40 %) in 3. Družbeno odgovornost prek ohranjanja naravnih virov, varovanja okolja in pogojev na delovnem mestu (30 %).