Izdelki za avtoprevoznike

Kjer se izkoristek goriva združi s prepričljivimi zmogljivostmi.

Continental izbran za proizvajalca pnevmatik leta

Image

Februarja 2014 je Continental prejel priznanje specializiranega glasila "Tire Technology International". Mednarodna strokovna žirija je Continental izbrala za proizvajalca pnevmatik leta.

Član žirije David Shaw, vodja raziskav pri Tire Industry Research, je povedal naslednje: "Po mojem mnenju je Continental združil globalni strateški pogled z odličnimi izdelki in vizijo za bolj trajnostno naravnano prihodnost. Nova tovarna v mestu Sumter v ZDA kaže njihovo predanost globalni prihodnosti, medtem ko njihov orkanski stroj izraža njihovo željo po zmanjšanju potrošnje, ponovni uporabi in reciklaži. Obenem njihove pnevmatike za avtomobile in tovornjake stalno žanjejo priznanja neodvisnih preizkuševalcev in lastnikov voznih parkov."

"Zelo nas veseli, da smo bili izbrani za proizvajalca pnevmatik leta 2014," je povedal Nikolai Setzer, član izvršnega odbora družbe Continental in vodja sektorja Tire. "Naš sektor Tire je ravno sredi poti do uresničitve naše Vizije 2025, zato je to priznanje prišlo ob najprimernejšem času. To je izjemno velika pohvala celotni naši ekipi, ki dela v sektorju pnevmatik, za uspešno izvajanje našega dolgoročnega načrta rasti, ki vključuje tudi razširitev visokotehnoloških testnih zmogljivosti naših testnih poligonov ter naložbe v nove vrhunske izdelke, procese in tehnologije na najvišji ravni.

Mednarodna priznanja za inovacije in odličnost glasila Tire Technology International so nagrada za daljnosežna prizadevanja na področju razvoja in proizvodnje pnevmatik. Seznam finalistov se izbere na osnovi nominacij bralcev in uredniškega odbora glasila Tire Technology International. Seznam nato posredujejo neodvisni žiriji mednarodnih strokovnjakov za pnevmatike, ki ocenijo nominirance in izberejo zmagovalce. Nagrade podeljujejo vsako leto februarja na slovesnosti, ki jo pripravijo na sejmu tehnologije pnevmatik, Tire Technology Expo fair, v Kölnu v Nemčiji.