Izdelki za avtoprevoznike

Kjer se izkoristek goriva združi s prepričljivimi zmogljivostmi.

Tovarna CLC v okrožju Hannovra postavlja nova merila za trajnostnost

Nova tovarna CLC je edini proizvodni obrat na svetu, ki pod eno streho združuje reciklažo pnevmatik in obnavljanje pnevmatik, s čimer postavlja nov zgled in nova merila v trajnostnosti.

Osnovna ideja pristopa ContiLifeCycle (CLC) je, da pnevmatikam omogočimo še drugo ali tretje življenje. To, kar že desetletja uspešno deluje s steklom in kovinami, je odslej mogoče tudi z vrhunskimi pnevmatikami za tovornjake. Zahvala gre prvi celoviti tovarni za reciklažo in obnavljanje pnevmatik na svetu, ki se nahaja v Stöcknu, okrožju Hannovra.

"Ko smo leta 2010 pripravljali strategijo LifeCycle za pnevmatike za gospodarska vozila, smo imeli vizijo," pove Christian Sass, ki je zadolžen za program obnavljanja tekalne plasti pnevmatik za tovornjake in avtobuse v regiji Evropa, Bližnji vzhod in Afrika (EMEA).

"Le tri leta kasneje je naša vizija postala resničnost," navdušeno pove Sass o najsodobnejšem, svetlem in odprto zasnovanem proizvodnem obratu, ki je edini svoje vrste na svetu in ki sprejema skupine obiskovalcev: o tovarni ContiLifeCycle. V zgolj 15 mesecih so na lokaciji bivšega proizvodnega obrata pnevmatik za tovornjake v Stöcknu, okrožju Hannovra, zgradili prvo celovito tovarno za reciklažo pnevmatik in za obnavljanje tekalne plasti pnevmatik. Tovarna je edinstvena zato, ker ima zaprt proizvodni ciklus in se poslužuje sinergij iz obnove tekalne plasti pnevmatik in recikliranja gume, s čimer določa nove standarde z vidika trajnostnosti. Z uporabo inovativnega in patentiranega procesa smo uspeli reciklirati gumo iz izrabljenih pnevmatik na takšen način, da lahko surovino nato vrnemo neposredno v proizvodni ciklus novih ali obnovljenih pnevmatik.

V preteklosti se je izrabljene pnevmatike predelovalo v tehnološko manj zahtevne izdelke, kot na primer talne obloge, ali pa se jih je preprosto sežgalo. "Naši posebni reciklažni metodi gre zahvala, da je odslej mogoče dragoceno gumo učinkovito ponovno uporabiti za njen prvotni namen.