Izdelki za avtoprevoznike

Kjer se izkoristek goriva združi s prepričljivimi zmogljivostmi.

Continental LifeCycle™: drugo življenje pnevmatike za čistejši svet

Continental želi vedno biti med vodilnimi po ekoloških inovacijah in uvajanju okolju prijaznih sprememb na vsakem koraku poti, od zasnove pnevmatike do njene proizvodnje. Continentalova poslovna enota specializiranih gospodarskih pnevmatik ponuja okolju prijazno pnevmatiko z imenom Continental LifeCycle™.

Image

Polno kolo z obnovljeno tekalno plastjo LifeCycle je izdelano iz izbranih karkas, ki so prestale Continentalovo natančno, standardizirano preverjanje kakovosti. Po tem preverjanju se tekalno plast odstrani s karkase in jo v celoti zamenja; za zamenjavo se uporablja gumeno zmes, ki je povsem enaka materialu za proizvodnjo novih pnevmatik. S to metodo lahko ponovno uporabimo približno 65 odstotkov obstoječe pnevmatike in potrebujemo le 35 odstotkov nove surovine. Vse ostale faze v proizvodnem procesu ContiLifeCycle so enake kot pri proizvodnji drugih polnih koles iz gume pri Continentalu. Najsodobnejša testiranja in preverjanja kakovosti v kombinaciji z učinkovito in okolju prijazno proizvodnjo pnevmatik zagotavljajo izdelke z nemško kakovostjo po ugodnejši ceni.

S ponovno uporabo izbranih karkas pnevmatik zmanjšamo porabo energije in surovin v procesu proizvodnje pnevmatik, s čimer se zniža tudi cena izdelka. S pomočjo naših strank bo ta široka pobuda za recikliranje pomagala zmanjšati število izrabljenih pnevmatik, ki končajo na deponijah, in hkrati tudi emisije CO2, ki je dejavnik podnebnih sprememb - Continental LifeCycle varuje naravo in nudi denarne prihranke.