Izdelki za avtoprevoznike

Kjer se izkoristek goriva združi s prepričljivimi zmogljivostmi.

ContiLifeCycle™ na ameriški celini v regiji The Americas

Danes ima Continental v Kanadi, ZDA, Mehiki, Ekvadorju, Čilu in Braziliji več kot 30 pooblaščenih prodajalcev ContiTread. Za oskrbo trga bo tovarna predvulkaniziranih ravnih tekalnih plasti v kraju Morelia v Mehiki sčasoma za ameriški trg proizvajala več kot milijon kosov tekalne plasti ContiTreads. A načrti za prihodnost v tej regiji so še večji.

Image

"Naš cilj je, da bi našim imetnikom licence ContiTread priskrbeli celovito ponudbo, s katero bodo lahko razvijali svoj posel z vrhunskimi izdelki, inženiringom in tehnično ter operativno pomočjo," pojasnjuje John Barnes, vodja programa ContiLifeCycle za ameriško celino. Obnavljalnicam bo kmalu na voljo patentirana obnavljalna programska oprema, ki bo omogočala učinkovito in uspešno delo, in obnavljalna linija ContiMachinery, ki smo jo pri Continentalu projektirali v skladu z natančnimi specifikacijami. Continental želi postati tudi ponudnik vse opreme za obnavljanje pnevmatik in na ameriški celini ponuja več kot 800 artiklov za uspešno obnavljanje pnevmatik.

V regiji NAFTA je trenutno na voljo 18 linij izdelkov, v Latinski Ameriki pa 13 linij izdelkov, ki so po zasnovi tekalne plasti in zmogljivostih praktično enakovredne novim pnevmatikam za tovornjake Continental. Ob predstavitvi vsake nove pnevmatike bomo ponudili tudi ustrezen izdelek ContiTread, s katerim bo poskrbljeno, da se zmogljivosti nove pnevmatike ohranijo vse do njene zadnje obnovitve tekalne plasti. "Po zaslugi napredka pri izdelavi karkase naših izdelkov 3. generacije ima s pravilnim vzdrževanjem pnevmatika za tovornjake Continental lahko kar do štiri življenja – najprej je pnevmatika nova, potem sledijo še do tri obnovitve tekalne plasti," razloži Paul Williams, vodja programa pnevmatik za tovornjake na ameriški celini. Sčasoma bo ponudbo izdelkov dopolnila še ustrezna tekalna plast ContiTread za vsako novo pnevmatiko.

Continental je bil prvi proizvajalec izdelkov za obnavljanje tekalne plasti v Severni Ameriki, ki je ponujal tekalno plast "z odprtim ramenskim delom" za pogonsko os, katere majhen kotalni upor so v ZDA preverili pri organizaciji EPA SmartWay Transport Partnership. Bil je tudi prvi prodajalec, ki je svoje izdelke vključil v SmartWayjev program preverjenih tehnologij in ki je v svojo ponudbo vključil tekalne plasti za pogonsko os in osi priklopnikov, ki so bile preverjene pri organizaciji SmartWay. SmartWay je javno-zasebno partnerstvo med Agencijo za varovanje okolja ZDA (EPA) in avtoprevozniško panogo, ki špediterjem, avtoprevoznikom in logističnim podjetjem pomaga izboljšati izkoristek goriva in prihraniti denar.