Izdelki za avtoprevoznike

Kjer se izkoristek goriva združi s prepričljivimi zmogljivostmi.

Naša tovarna ContiLifeCycle v kraju Petaling Jaya v Maleziji

Načrtovanje in priprava obnavljalne tovarne ContiLifeCycle sta se začela sredi leta 2011 z načrtovanjem novega tlorisa, nadgradnjo opreme in novim sistemom upravljanja proizvodnje. "Potem ko smo položili temeljni kamen, smo začeli s posodobitvami vhodnega pregleda karkas in z uporabo interferometrije z zamikom vzorcev prog (oziroma shearografije), s čimer zagotavljamo, da v nadaljnji proces obnavljanja tekalne plasti vstopajo samo zelo kakovostne karkase," se spominja Manuel Ruiz-Ortega, bivši vodja proizvodnje ter raziskav in razvoja za obnavljanje pnevmatik v azijsko-tihomorski regiji (APAC). Naslednje korake je zaznamovala posodobitev proizvodne linije.

Image

Vendar pa samo oprema ni dovolj za vrhunsko rešitev obnavljanja. Zahteva še zelo usposobljene ljudi ter zanesljive sisteme za vodenje sledljivosti, proizvodnje in kakovosti. Vse naše zaposlene smo zato ocenili in preučili za nove, prenovljene standarde kakovosti. Razvili smo sistem po meri, ki nam omogoča sledljivost karkas naših strank, obenem pa tudi spremljanje ključnih parametrov za kakovost med samim procesom obnavljanja. Dodali smo še orodja za vitko proizvodnjo, kot so Gemba Walk, 5S in Value Stream Mapping.

S to novo ureditvijo lahko sedaj ta tovarna ContiLifeCycle v Maleziji deluje kot izobraževalni center za partnerje ContiLifeCycle iz cele regije APAC. Skozi naš izobraževalni center za obnavljanje pnevmatik utrjujemo zaupanje naših novih partnerjev pri obnavljanju pnevmatik in jim pokažemo, da je Continental z rešitvijo za obnavljanje pnevmatik ContiLifeCycle zanesljiv partner, ki jim bo zagotavljal uspešno poslovanje," pove Stanley George, specialist procesne tehnike ContiTread za azijsko-tihomorsko poslovno regijo. "Preden zunanjemu obnavljalcu dovolimo uporabo naših predvulkaniziranih tekalnih plasti, mora izpolnjevati Continentalove standarde vrhunske kakovosti obnavljanja pnevmatik." To vključuje preverjanje procesov in kakovosti na vseh ravneh partnerjeve obnavljalne tovarne. Na obisku v naši tovarni pa naši partnerji pri obnavljanju pnevmatik lahko dobijo vtis o Continentalovih visokih standardih obnavljanja.