Izdelki za avtoprevoznike

stage_goods_TT

Pnevmatike za tovornjake - prevoz blaga

V zakulisju

Napredna testiranja

article_66w_image1

Testne pnevmatike, opremljene z najbolj sofisticirano elektroniko, laboratorijske kemijske analize, rentgenske slike in celo računalniška tomografija: Continentalove metode testiranja za razvoj popolne pnevmatike postajajo čedalje bolj sofisticirane in prinašajo vedno več podatkov za našega najboljšega prijatelja – računalnik.

Več o tem

Nategni, zareži, udari: neizprosna testiranja gume

New content item (5)

V pnevmatiki za tovornjake je uporabljenih do 15 različnih vrst gumenih zmesi. Pri Continentalu natančno preizkusijo primernost gumenih zmesi za različne komponente posameznih modelov pnevmatik. Pri testih, v katere vlagajo obilo izkušenj ter truda, uporabljajo zelo raznolike metode.

Več o tem

Eno lansiranje za drugim

article_66w_image1

Za vsako novo pnevmatiko Continental za gospodarska vozila, ki pride na trg, stojijo nadarjeni ljudje, kot sta Andreia Bessa in José Esteves. Razvojni inženirji, ki generacijo za generacijo skrbijo, da dobre ideje privedejo do boljših pnevmatik.

Več o tem

Proizvajalec gume

article_66w_image1

Ni vsa guma enaka. V laboratoriju Freda Waldnerja vsako leto ustvarijo več kot 10.000 novih gumenih zmesi. Le najboljše potem uporabijo pri izdelavi Continentalovih pnevmatik.

Več o tem

Štiri leta potu in gume

article_66w_image1

Razvijalci pnevmatik se stalno trudijo biti v koraku s potrebami kupcev in zakonskimi predpisi, da ob tem niti ne omenjamo boja s fizikalnimi in kemijskimi zakoni. Sicer jim ni uspelo ravno najti kvadrature kroga, a z novo družino hibridnih pnevmatik se je Continental temu zelo približal.

Več o tem

Napeta zgodba iz Korbacha

article_66w_image1

Continental proizvaja specializirane gospodarske pnevmatike v Korbachu v Nemčiji – to so edine tovrstne pnevmatike, ki še vedno nastajajo v industrializirani zahodni državi. To je omogočil stroj, ki so ga naši iznajdljivi zaposleni sami razvili.

Več o tem

Naj se ne ženem preveč? Ne bo šlo!

article_66w_image1

Wilhelm Pollmer v Korbachu dela že 44 let in je v Contiju postal prava inštitucija.

Več o tem