Izdelki za avtoprevoznike

stage_goods_TT

Pnevmatike za tovornjake - prevoz blaga

Obnovljene pnevmatike, zasnovane posebej za panogo odvoza in reciklaže odpadkov

ContiRe CityService

29/01/2015
  • Continental ponuja nove pnevmatike, izdelane po postopku vročega protektiranja, namenjene vozilom za odvoz odpadkov
  • Optimalna trpežnost po zaslugi obojestransko ojačane bočnice
  • ContiRe CityService HA3 za uporabo na vseh oseh vozila
  • ContiRe CityService HD3 za pogonsko os in optimalen oprijem

Hannover, 29. januarja 2015. Continental, vrhunski nemški proizvajalec pnevmatik, prvič predstavlja svojo novo storitev ContiRe CityService: po postopku vročega protektiranja obnovljene pnevmatike, zasnovane posebej za vozila v panogi odvoza in reciklaže odpadkov. Pnevmatika ContiRe CityService HA3 je izjemno robustna in prilagodljiva na vseh oseh, da se lahko kosa z zelo zahtevnimi pogoji uporabe v tej panogi. S postopkom vročega protektiranja obnovljena pnevmatika, katere gumena zmes je še posebej odporna proti urezninam in raztrganinam, prispeva tudi k okoljevarstvenemu odtisu družb za ravnanje z odpadki.

Pnevmatike na vozilih, ki služijo za ravnanje z odpadki, so izpostavljene zahtevnim izzivom. Ozki zavoji, pogosto pospeševanje in zaviranje, manevri v tesnih prostorih in pogosti vzponi na pločnik predstavljajo za pnevmatike vozila veliko obremenitev. Za te specifične zahteve je Continental pripravil pnevmatiko ContiRe CityService HA3, ki zagotavlja optimalno trpežnost in dolgo življenjsko dobo po zaslugi inovativne strukture tekalne plasti in posebej prilagojene gumene zmesi. Poleg tega profil ni usmerjen, zato je pnevmatiko ContiRe CityService HA3 mogoče prilagodljivo uporabiti na vseh oseh. S tem je mogoče polno izkoristiti potencial obeh ojačanih bočnic. Pnevmatika ima zaprto oblikovan ramenski del, ki ji zagotavlja vso potrebno stabilnost. Rebra za izmetavanje kamenja v tekalni plasti hitro izvržejo vsak kamen, ki se zatakne v profilu.

20150129retreadedtires_image1

ContiRe CityService HA3 for all axles, ContiRe CityService HD3 for use on the drive axle. The new ContiRe CityService was specially developed for use in waste collection and it meets the tough requirements of this sector thanks to optimum durability and a long service life.

Pnevmatika ContiRe CityService HA3 je dober zgled primernosti za recikliranje in sonaravnosti, ki imata zlasti pomembno vlogo v ravnanju z odpadki. S postopkom vročega protektiranja obnovljeno pnevmatiko izdelujejo v proizvodnem obratu ContiLifeCycle v Hannovru. Pri postopku vročega protektiranja se uporablja manj dragocenih virov, med drugim naravnega kavčuka, kot pri proizvodnji novih pnevmatik. Tudi energije se s tem postopkom porabi do 70 odstotkov manj, s čimer se izboljša ogljični odtis. Poleg tega je z uporabo posebne reciklirane gumene zmesi, pri kateri se vulkanizirano zdrobljeno gumo v inovativnem procesu ponovno devulkanizira, mogoče zmanjšati količino odpadkov za več kot 80 odstotkov ter zelo zmanjšati emisije CO2.

Pnevmatika ContiRe CityService HA3 ima indikator stekanja (VAI), ki pomaga pravočasno odkriti nepravilno stekanje koles tovornjakov in priklopnikov. Prvovrstna pnevmatika ima tudi indikatorje obrabe bočnic in oznako M+S. Kot vse ostale pnevmatike Continental ima tudi ContiRe CityService posebno, vrhunsko karkaso s patentirano tesnilno oblogo AirKeep®, ki preprečuje postopno znižanje tlaka. Štiriplastni trikotni pas in še posebej robustna struktura noge zagotavljata dolgotrajno in zanesljivo uporabo.

Pnevmatiko ContiRe CityService HD3 smo razvili posebej za pogonsko os, kjer nudi optimalen oprijem v še posebej zahtevnih okoljih. Vzorec na tekalni plasti je sestavljen iz blokov in ni usmerjen. Pnevmatiko, ki ima ojačani obe bočnici, je zato mogoče brez težav uporabiti na obeh straneh iste osi. Poleg reber za izmetavanje kamenja ima pnevmatika ContiRe CityService HD3 tudi posebno vez, ki zagotavlja dodatno stabilnost v zavojih. Za vrhunske pnevmatike, obnovljene po vročem postopku protektiranja, veljajo enaka jamstva proizvajalca kot za nove pnevmatike.

Odslej so na voljo tudi nove pnevmatike ContiRe CityService HA3 in HD3 v dimenzijah 315/80 R 22.5. Pnevmatike v dimenzijah 295/80 R 22.5 bodo na voljo kmalu.

Kontakt
Press Contact Annette Rojas
Annette Rojas

Press and Event Manager

Tire Division

Continental

Büttnerstraße 25, 30165 Hanover, Germany

+49 (0) 511 938 2598

+49 (0) 511 938 2614

Kontakt
Press Contact Alena Bauer
Alena Bauer

Press and PR Manager

Truck Tires EMEA

Continental AG  l Tire Division

Büttnerstraße 25

30165 Hanover, Germany

+49 511 938-26199