Izdelki za avtoprevoznike

stage_goods_TT

Pnevmatike za tovornjake - prevoz blaga

Nova linija izdelkov pomeni revolucijo v regionalnih prevozih in distribuciji

14/04/2015
  • Continental predstavlja pnevmatike Conti Hybrid na salonu gospodarskih vozil 2015 v Birminghamu
  • Družina izdelkov, zasnovana za do 20 odstotkov daljšo življenjsko dobo in šest odstotkov boljši prihranek goriva
  • Trajnostna optimizacija stroškov z rešitvami za narezovanje in obnavljanje pnevmatik

Hannover, Birmingham 14. aprila 2015. Nov prodajni izbor pnevmatik Conti Hybrid postavlja nove standarde v regionalnih prevozih in distribuciji. Ta povsem nova zasnova pnevmatik je bila oblikovana posebej za uporabo na regionalnih cestah in avtocestah. Nemški proizvajalec vrhunskih pnevmatik Continental jo je pripravil v odgovor na porast distribucijskih prevozov. Za to družino pnevmatik sta značilna veliko daljša življenjska doba in izjemen izkoristek goriva, kar upravnikom voznih parkov zagotavlja trajnostno optimizacijo stroškov in jim pomaga doseči čim varčnejše obratovanje njihovih vozil. Pnevmatike iz družine Conti Hybrid se do potankosti ujemajo med sabo in so zasnovane posebej za regionalni prevoz z uporabo avtocest.

Po lansiranju nove pnevmatike za krmilno os Conti Hybrid HS3 v drugi polovici leta 2014 sedaj to novo generacijo pnevmatik, zasnovano za zahtevne pogoje v regionalnem prevozu in distribuciji, zaokrožata še pnevmatika za pogonsko os Conti Hybrid HD3 in 22,5-palčna pnevmatika za priklopnike Conti Hybrid HT3.

20150414newproductline-Image (1)

Družina pnevmatik Conti Hybrid je bila zasnovana posebej za kombinirano uporabo na regionalnih cestah in avtocestah ter nudi do 20 odstotkov daljšo življenjsko dobo in šest odstotkov varčnejšo porabo goriva.

Conti Hybrid HS3 - maksimalna življenjska doba z zmanjšano porabo goriva

Pnevmatika za krmilno os Conti Hybrid HS3 ima novo zasnovo profila z velikim obrabnim volumnom, poimenovano Plus Volume Pattern, ki poskrbi za do 17 odstotkov boljšo življenjsko dobo. Zaradi optimalne razporeditve materiala po tekalni plasti ima pnevmatika tudi manjši kotalni upor.

Zaradi svoje visoke ravni varnosti, odličnega obnašanja v mokrem vremenu skozi celotno življenjsko dobo in trajnih odličnih zavornih lastnosti je nova pnevmatika Conti Hybrid HS3 popolna univerzalna pnevmatika.

Pnevmatika Conti Hybrid HS3 ima na bočnici simbol za blato in sneg (M+S) in simbol snežinke na gori.

Conti Hybrid HD3 optimalen oprijem, kilometer za kilometrom

Nova pnevmatika za pogonsko os Conti Hybrid HD3 ponuja impresivno 20-odstotno izboljšanje življenjske dobe v primerjavi s svojo predhodnico. Razlog za to izboljšanje je zlasti nova zasnova blokov na tekalni plasti, v katerih so odslej izdelane prostorsko oblikovane (3D) lamele. Te lamele, ki se segajo skoraj do dveh tretjin celotne globine profila, skrbijo za večjo stabilnost blokov in na ta način zelo izboljšajo obrabo. Obenem služijo tudi kot oprijemni robovi in poskrbijo za zelo dober oprijem skozi celotno življenjsko dobo pnevmatike Conti Hybrid HD3, tudi pri pospeševanju in zaviranju na mokrem.

Pri izdelavi tekalne plasti in bočnic pnevmatike Conti Hybrid HD3 so bile uporabljene nove gumene zmesi. Nova polimerna gumena zmes za tekalno plast je zasnovana posebej za podaljšanje življenjske dobe, optimizirana gumena zmes za bočnice pa izboljša izkoristek goriva pogonske osi.

Pnevmatika Conti Hybrid HD3 ima na bočnici simbol za blato in sneg (M+S) in simbol snežinke na gori.

Conti Hybrid HT3 posebna gumena zmes za dolgo življenjsko dobo, dober izkoristek goriva in učinkovit oprijem na mokrem

Novo linijo pnevmatik zaokroža Conti Hybrid HT3. Gumene zmesi, uporabljene za izdelavo te pnevmatike, so bile razvite posebej za pnevmatike na priklopnikih. V primerjavi z že dodobra preverjeno predhodnico se ponašajo z izjemnimi prihranki. Nova gumena zmes za tekalno plast na primer podaljša življenjsko dobo pnevmatike Conti Hybrid HT3 za osem odstotkov. Poleg tega nova gumena zmes izboljša tudi oprijem, zato je za obnašanje na mokrem pnevmatika dobila oceno "B" na EU nalepki za pnevmatike. Ravno tako je bila Conti Hybrid HT3 z oceno "B" ovrednotena v kategoriji izkoristka goriva. Šest odstotkov boljšo porabo goriva smo dosegli z optimalno kombinacijo gumenih zmesi za tekalno plast in bočnico ter dodelano geometrijo kanalov na tekalni plasti. Pnevmatika za priklopnike Conti Hybrid HT3 je ravno tako označena s simbolom M+S.

Možnosti obnavljanja tekalne plasti vseh pnevmatik Conti Hybrid tretje generacije so ravno tako izboljšane. Nov kord "5+1" zagotavlja še boljšo učinkovitost priznanega štiriplastnega trikotnega pasu pnevmatike. Za dolgoročno ekonomičnost v ciklu ContiLifeCycle je dodatno poskrbljeno tudi z novimi indikatorji za narezovanje, s katerimi so opremljene vse tri pnevmatike.

Kontakt
Press Contact Annette Rojas
Annette Rojas

Press and Event Manager

Tire Division

Continental

Büttnerstraße 25, 30165 Hanover, Germany

+49 (0) 511 938 2598

+49 (0) 511 938 2614

Kontakt
Press Contact Alena Bauer
Alena Bauer

Press and PR Manager

Truck Tires EMEA

Continental AG  l Tire Division

Büttnerstraße 25

30165 Hanover, Germany

+49 511 938-26199