Izdelki za avtoprevoznike

Continental bo predstavil svoje pnevmatike in telematske rešitve na sejmu inter airport Europe 2015

08/09/2015
  • Predstavitev Continentalove ponudbe izdelkov za zemeljsko oskrbo na letališčih
  • Večja učinkovitost voznega parka s produktoma ContiFlexBox in ContiPressureCheck™
  • Predstavitev nove pnevmatike za logistiko na letališki ploščadi na začetku sejma

Hannover, 8. septembra 2015. Od 6. do 9. oktobra bo v Münchnu potekal sejem inter airport Europe, vodilni mednarodni gospodarski sejem za letalsko industrijo. Na sejmu se bo kot razstavljalec predstavil tudi Continental, nemški proizvajalec prvovrstnih pnevmatik, in sicer bosta njegova poslovna sektorja Continental Commercial Specialty Tires (CST) za specializirane gospodarske pnevmatike ter Continental Truck Tires za pnevmatike za tovornjake predstavila bogat izbor pnevmatik za zemeljsko oskrbo na mednarodnih letališčih. Na svojem razstavnem prostoru bosta poslovna sektorja predstavila pnevmatike za vozila, ki se uporabljajo pri oskrbi potnikov in letal. Poleg tega bosta predstavila še novo telematsko rešitev ContiFlexBox za specializirane pnevmatike ter že preverjen sistem nadzora tlaka v pnevmatikah ContiPressureCheck™ za specializirane pnevmatike in pnevmatike za gospodarska vozila. Ta inovativna produkta sta pomemben prispevek k izboljšanju učinkovitosti in varnosti voznih parkov, ki sodelujejo pri zemeljski oskrbi na letališčih. Obiskovalci sejma bodo Continental našli na razstavnem prostoru 1442 v hali B5.

Julian Alexander, vodja enote za manipulacijo z blagom pri sektorju Continental CST, pojasnjuje: "Število potnikov in količina tovora v letalskem prometu sta v porastu, zato so za logistiko na letališki ploščadi ključni hitrost, učinkovitost in čim krajši časi nedelovanja. Z našimi inovativnimi pnevmatikami in telematskimi produkti ponujamo upravnikom voznih parkov za zemeljsko oskrbo prilagojene rešitve, ki izpolnjujejo stroge zahteve podjetij v letališki panogi."

New content item

Polno kolo Continental CS20 je na voljo v novih dimenzijah 6,00-9, 7,00-12 in 7,50-15 in je idealno za uporabo na vlačilcih letal na letališčih. 

Sektor Continental CST bo predstavil tudi novo pnevmatiko, namenjeno vozilom za prevoz tovora in prtljage. Podrobnosti o tem izdelku bomo predstavili na začetku sejma inter airport Europe.

Sektor Continental Truck Tires bo predstavil pnevmatiko Conti Urban HA3 275/70 R 22.5, ki je pnevmatika za vse osi avtobusov, ter pnevmatiko za pogonsko os tovornjakov Conti Hybrid HD3 315/80 R 22.5, ki dosega veliko prevoženih kilometrov in jo je mogoče uporabiti tudi za avtocisterne.  

New content item

Telematska rešitev, ki zajema sistema ContiPressureCheck™ in ContiFlexBox, omogoča povečanje učinkovitosti upravljanja voznega parka, saj pomaga pri zbiranju, obdelavi in posredovanju podatkov o pnevmatikah in vozilu.

Pnevmatike za skoraj vse vrste vozil

Za vsa vozila, od transportnih vozil za letalske zabojnike, servisnih tovornjakov, vlačilcev letal do avtobusov za prevoz potnikov, ponuja Continental mednarodnim letalskim prevoznikom in letališčem celovit izbor pnevmatik za zemeljsko oskrbo: od industrijskih in avtomobilskih pnevmatik, prek pnevmatik za tovornjake do pnevmatik MTP. Ponudba specializiranih pnevmatik vsebuje polno kolo Continental CS20, ki je od prvega polletja 2015 na voljo v novih dimenzijah 6,00-9, 7,00-12 in 7,50-15. Polno kolo je idealno za uporabo na vlačilcih. Zaradi inovativne zasnove v obliki dvojnega L ter zaokrožene konture kanalov ponuja odličen oprijem in dobro sposobnost samočiščenja. Zaradi zaprto zasnovanega ramenskega dela so vibracije opazno manjše v primerjavi z različicami, ki imajo na tekalni plasti bloke, rezultat pa je tišja in lepše tekoča vožnja. Zaradi zaprte zasnove bočnice je zmanjšan tudi pojav razpok in obrabe zaradi napačnega stekanja koles.

New content item

Avtobusna pnevmatika Conti Urban HA3 275/70 R 22.5 zagotavlja veliko prevoženih kilometrov in optimalno varnost vožnje skozi vse leto.

S pnevmatiko Conti Urban HA3 275/70 R 22.5 sektor Continental Truck Tires predstavlja specializirano pnevmatiko, ki jo je mogoče montirati na vse osi avtobusov, ki na letališču služijo za prevoz potnikov med terminalom in letalom. Ta pnevmatika zagotavlja odlično vodljivost in izjemen oprijem tudi na mokri cesti, kar je jamstvo za udobje in varnost potnikov. Na voljo je tudi kot zimska pnevmatika Scandinavia.

Poleg tega Continental Truck Tires predstavlja še pnevmatiko za tovornjake Conti Hybrid HD3 315/80 R 22.5, ki lahko služi tudi kot zanesljiva pnevmatika za pogonsko os avtocistern. Pnevmatika zagotavlja veliko prevoženih kilometrov in še posebej dober oprijem, tudi med pospeševanjem in zaviranjem na mokrem. Na bočnici ima simbol za blato in sneg (M+S) in simbol snežinke na gori.

New content item

Pnevmatika za tovornjake Conti Hybrid HD3 315/80 R 22.5 zagotavlja zelo veliko prevoženih kilometrov in se jo lahko montira na pogonsko os avtocistern.

Večja učinkovitost upravljanja voznega parka s produktoma ContiFlexBox in ContiPressureCheck™

Poleg polnih koles bo sektor Continental CST predstavil novo telematsko rešitev ContiFlexBox, ki so jo razvili za uporabo v vozilih s pnevmatikami, polnjenimi z zrakom. Ta sistem bo dopolnjeval uspešen sistem nadzora tlaka v pnevmatikah ContiPressureCheck™, in sicer bo zbiral in obdeloval podatke o pnevmatikah in vozilu ter jih posredoval glavnemu strežniku. Sistem se vgradi v šofersko kabino vozila, kjer nadomešča sistem nadzora tlaka v pnevmatikah ContiPressureCheck™, ki z uporabo zaznaval v pnevmatikah samodejno meri tlak v pnevmatikah in njihovo temperaturo. Poleg tega signal GPS v napravi ContiFlexBox omogoča zbiranje dodatnih podatkov o vozilu, kot so ure obratovanja in trenutna lokacija. S temi informacijami lahko upravniki voznih parkov zmanjšajo nevarnost poškodb pnevmatik, omejijo čas nedelovanja ter skrajšajo čas, ki je potreben za zamudno redno vzdrževanje. Na ta način lahko izboljšajo učinkovitost voznega parka, zmanjšajo obratovalne stroške in omejijo negativen vpliv na okolje, saj zmanjšajo emisije CO2 in podaljšajo življenjsko dobo pnevmatik. Obe tehnologiji je mogoče uporabljati v skoraj vseh vozilih za zemeljsko oskrbo. Kombinirani sistem, ki bo združeval produkta ContiFlexBox in ContiPressureCheck™, bo na voljo v letu 2016. 

Kontakt
Press Contact Alena Bauer
Alena Bauer

Press and PR Manager

Truck Tires EMEA

Continental AG  l Tire Division

Büttnerstraße 25

30165 Hanover, Germany

+49 511 938-26199

Kontakt
Ute Weiß

Communications/PR Manager
Business Unit Commercial Specialty Tires
Tire Division
Continental 

Büttnerstraße 25, 30165 Hanover, Germany

+49 (0) 511 938-2131

+49 (0) 511 938-2570