Izdelki za avtoprevoznike

New content item

Nizkoprofilna pnevmatika Conti Hybrid HT3 prejela nagrado iF Design Award

16/02/2016
  • Nizkoprofilna pnevmatika velikosti 445/45 R 19,5 prejela nagrado v kategoriji "Izdelek"
  • Conti Hybrid HT3 navdušila s kakovostjo oblikovanja, inovativnostjo, varnostjo in prijaznostjo do okolja
  • Pnevmatika za priklopnike z daljšo življenjsko dobo in 15 odstotkov manjšim kotalnim uporom

Hannover, 16. februarja 2016 "Pnevmatika Conti Hybrid HT3 445/45 R 19,5 je zmagala v konkurenci prek 5.000 prijavljenih del. Nagrado prevzemam z veseljem in ponosom. Nagrada iF Design Award je priznanje za visoke standarde, ki se jih držimo pri razvoju naših pnevmatik z vidika njihovih zmogljivosti, njihove varnosti in učinkovitosti – kar se seveda odraža tudi v njihovem oblikovanju," pojasni Constantin Batsch, podpredsednik poslovne enote pnevmatik za tovornjake v regiji EMEA.

Constantin Batsch, podpredsednik poslovne enote pnevmatik za tovornjake v regiji EMEA

Nizkoprofilna pnevmatika je zasedla prvo mesto v kategoriji "Izdelek" (Product), saj je s svojo kakovostjo oblikovanja, inovativnostjo, varnostjo, prijaznostjo do okolja in ostalimi lastnostmi navdušila 58-člansko žirijo, v kateri sedijo mednarodni strokovnjaki za oblikovanje.

S pnevmatiko Conti Hybrid HT3 445/45 R 19,5 ponuja Continental zelo obstojno in varčno pnevmatiko za priklopnike, ki je zasnovana posebej za prevoze voluminoznega tovora. Njena karkasa omogoča obnavljanje tekalne plasti, kar izboljša ogljični odtis transportnih podjetij in pozitivno prispeva k trajnostnemu in okolju prijaznemu prevozu blaga. Kot vse ostale pnevmatike nemškega proizvajalca prvovrstnih pnevmatik so tudi Conti Hybrid HT3 445/45 R 19,5 v celoti razvili v hišnem oblikovalskem oddelku v Continentalovem obratu v Stöcknu, okrožju Hannovra. V tem oblikovalskem oddelku za ves prodajni izbor pnevmatik razvijajo oblikovalske koncepte, povezane s tržno znamko, področji uporabe in tržnimi segmenti. Cilj produktnih oblikovalcev je izdelati takšno zasnovo pnevmatike, da bo izražala njene tehnične lastnosti. Oblikovalci ustvarjajo tudi prepoznaven videz vsake družine pnevmatik, ki povezuje vse izdelke znotraj posameznega prodajnega izbora. Poleg tega skrbijo, da so vse pnevmatike prepoznavno Continentalove.

Pnevmatika za priklopnike Conti Hybrid HT3 445/45 R 19,5 navdušuje s svojo kakovostjo oblikovanja, varnostjo in prijaznostjo do okolja, zato je prejela priznanje za oblikovanje iF Design Award v kategoriji "Izdelek" (Product).

Natečaj iF Design od leta 1954 vsako leto priredi organizacija iF International Forum Design GmbH. Nagrajenim izdelkom bodo na uradni podelitvi priznanj 26. februarja 2016 v poslopju BMW Welt v Münchnu podelili svetovno prepoznaven emblem iF Design. Kot del nagrade bo pnevmatika Conti Hybrid HT3 445/45 R 19,5 predstavljena tudi na razstavi iF Design v Hamburgu.


Za pnevmatiko Conti Hybrid HT3 445/45 R 19,5 so značilni velika nosilnost, odlična življenjska doba in majhen premer. Ob osni obremenitvi 9 ton omogoča profil te pnevmatike za priklopnike najboljši izkoristek trimetrske notranje nakladalne višine, ko je pnevmatika nameščena na polpriklopnikih mega tovornjakov. Zaradi optimizirane konture in uravnoteženo porazdeljene obremenitve ima ta pnevmatika za priklopnike enakomeren vzorec obrabe, kar pripomore k dolgi življenjski dobi. Zaradi 15-odstotnega zmanjšanja kotalnega upora v primerjavi s predhodnico pnevmatika Conti Hybrid HT3 445/45 R 19,5 izpolnjuje pogoje za oceno "B" na EU nalepki za pnevmatike v kategoriji izkoristka goriva. To pomeni, da ta pnevmatika za priklopnike zmanjša porabo goriva - tako v regionalnem prevozu kot v prevozih na dolge relacije.

Kontakt
Miha Kofjač
Miha Kofjač

Marketing communication manager

Continental Adria pnevmatike d.o.o.
Zagrebška cesta 104
2000 Maribor
Slovenia

+386 24 50 34 38

+386 24 50 34 39