Izdelki za avtoprevoznike

Trajnostno vozilo: Continental opremil električni tovornjak s svojimi pnevmatikami 3. generacije in sistemom ContiPressureCheck™

11/08/2015
  • V pilotnem projektu skupine BMW in logističnega podjetja SCHERM v Münchnu na cesto zapeljal 40-tonski električni tovornjak
  • Continental opremil e-tovornjak s pnevmatikami z optimiziranim kotalnim uporom in dolgo življenjsko dobo iz izbora Conti EcoPlus in Conti Hybrid
  • Vgradni sistem nadzora tlaka v pnevmatikah ContiPressureCheckTM za trajnostnost in ekonomičnost pnevmatik


Hannover, 11. avgusta 2015. Continental podpira skupni pilotni projekt skupine BMW in njegovega logističnega partnerja SCHERM za promocijo okolju prijaznih tovornjakov. Kot del projekta je nemški proizvajalec prvovrstnih pnevmatik opremil električni tovornjak Terberg YT202-EV s svojimi inovativnimi pnevmatikami tretje generacije in vgradnim sistemom nadzora tlaka v pnevmatikah ContiPressureCheck™. Krmilno os tovornjaka z elektropogonom smo opremili s pnevmatikami Conti EcoPlus HS3 v dimenzijah 355/50 R22.5, ki imajo optimiziran kotalni upor. Pnevmatike Conti EcoPlus HD3 v dimenzijah 295/55 R22.5, ki so nameščene na pogonski osi, so idealni partner. Polpriklopnik e-tovornjaka ima nameščene pnevmatike Conti Hybrid HT3 za priklopnike v dimenzijah 445/45 R19.5, ki nudijo optimiziran kotalni upor in dolgo življenjsko dobo.  

Jürgen Maidl (z leve), vodja logistike pri skupini BMW, Kurt J. F. Scherm, izvršni direktor skupine SCHERM, in Hermann Bohrer, vodja BMW-jeve tovarne v Münchnu, dajejo e-tovornjaku znak za start.

E-tovornjak od začetka julija večkrat dnevno vozi na relaciji med logističnim podjetjem SCHERM in tovarno BMW v Münchnu in dobavlja module za vozila, kot so blažilniki, vzmeti in krmilna gonila. Okolju prijazen tovornjak ima zaradi svojega električnega pogona izjemno tih tek. E-tovornjak z vsemi dovoljenji za vožnjo po javnih cestah, ki bo tlakoval pot za več električne mobilnosti pri prevozih blaga, je julija na uradni prireditvi predstavila Ilse Aigner, sekretarka zvezne dežele Bavarske.

40-tonski električni tovornjak je za prevoz blaga opremljen s pnevmatikami Conti EcoPlus HS3 in Conti EcoPlus HD3 iz Continentalove družine pnevmatik z optimiziranim kotalnim uporom. Posebna zasnova tekalne plasti obeh pnevmatik omogoča veliko manjši kotalni upor in posledično manjšo porabo goriva tudi pri vožnji na klasična pogonska goriva. 

Pnevmatike Conti Hybrid HT3 R19.5, s katerimi je opremljen polpriklopnik e-tovornjaka, so bile zasnovane posebej za kombinirano uporabo na regionalnih cestah in avtocestah. Imajo dolgo življenjsko dobo in so idealne za pogosto ustavljanje in speljevanje v mestnem prometu ter za zavoje med vožnjo po naseljih. Pnevmatika, ki ima tudi optimiziran kotalni upor, je na EU nalepki za pnevmatike v kategoriji izkoristka goriva prejela oceno "B".

Okolju prijazen e-tovornjak vozi s pnevmatikami Continental z optimiziranim kotalnim uporom in dolgo življenjsko dobo iz družin Conti EcoPlus in Conti Hybrid ter je opremljen z vgradnim sistemom nadzora tlaka v pnevmatikah ContiPressureCheck™. 

Seveda je za učinkovito vožnjo e-tovornjaka zelo pomemben tudi pravilen tlak polnilnega zraka v pnevmatikah. Sistem nadzora tlaka v pnevmatikah ContiPressureCheck™ stalno nadzira tlak polnilnega zraka v pnevmatikah električnega tovornjaka in v kabino pošilja aktualne podatke o tlaku v vseh pnevmatikah ter o njihovi temperaturi. Na kakovost karkase pnevmatik lahko negativno vpliva prenizek tlak polnilnega zraka. Če se z vzdrževanjem pravilnega tlaka polnilnega zraka ohrani nepoškodovano strukturo karkase, jo je mogoče potem brez težav obnoviti, kadar se njen profil obrabi.

Sistem ContiPressureCheck™ preprečuje predrtje in ohranja vrednost karkas pnevmatik in na ta način izboljšuje ogljični odtis transportnih podjetij ter prispeva k razvoju trajnostnega in okolju prijaznega transporta blaga. 

Skupina SCHERM je globalni ponudnik rešitev. Ponuja rešitve s področja logistike, transporta, nepremičnin in storitev. Je storitveno podjetje, ki deluje v celotni vrednostni verigi in ima približno 2000 zaposlenih, ki delajo na 14 lokacijah in na poti s približno 500 lastnimi tovornjaki podjetja. Podjetje je trajnostnost uvrstilo med svoje temeljne vrednote.

Kontakt
Press Contact Alena Bauer
Alena Bauer

Press and PR Manager

Truck Tires EMEA

Continental AG  l Tire Division

Büttnerstraße 25

30165 Hanover, Germany

+49 511 938-26199