Izdelki za avtoprevoznike

New content item

Pripravite svoj vozni park za prihodnost.

Švedska: Broederna Oehmans AB

Glavni posel izvršilnega direktorja švedskega podjetja Broederna Oehmans, Matsa Oehmana & Håkana, so zemeljska dela. Podjetje, ki deluje od leta 1981, upravlja z voznim parkom, v katerem je 100 vozil. Njegova testiranja kažejo, da sistem ContiPressureCheck™ zanesljivo deluje tudi v najostrejših pogojih. 


Kaj počne podjetje Broederna Oehmans AB? 

Smo pogodbeni izvajalec del z dolgoletnimi izkušnjami z zemeljskimi deli in nizkimi gradnjami. Prisotni smo po celotni Švedski. 


Zakaj ste izbrali sistem ContiPressureCheck

Sicer nismo aktivno iskali rešitve, ki bi za nas lahko nadzorovala tlak v pnevmatikah, toda ko nam je Continentalov prodajalec predstavil njihov koncept, ki zajema prvovrstne pnevmatike in sistem ContiPressureCheck™, ki prikazuje trenutni tlak in temperaturo v pnevmatikah, se nam je takoj zdelo, da bi ga bilo zanimivo preizkusiti. Želimo ostati vodilni in seveda nas zato vedno zanima vse, kar nam lahko pomaga zmanjšati porabo goriva, podaljšati čas neprekinjenega delovanja in zagotoviti varnejše obratovanje naših vozil.

Je bilo pri tem sistemu kaj takega, o čemer ste prvotno dvomili? 

Delujemo v okoljih, kjer so pnevmatike naših vozil vsak dan podvržene izjemnim obremenitvam. Zato smo se seveda spraševali, kako zanesljiv bi sploh bil ta sistem – bi v takih pogojih sploh opravljal svojo funkcijo in ali bi se lahko res zanesli na to, kar nam kaže? 

 

Zato smo imeli najprej testno obdobje, v katerem smo tlak polnilnega zraka in temperaturo, ki so ju posredovala zaznavala, dodatno preverjali s standardnim merilnikom tlaka. Pokazalo se je, da sistem sporoča res natančne podatke – in brezhibno deluje tudi v našem zahtevnem okolju. Občutek imamo, da se na ta sistem lahko res zanesemo!


Sedaj ko sistem že uporabljate, kaj vam je pri njem najbolj všeč? 

Sistem je bil enostaven za montažo in nastavitev. Všeč mi je, da sistem meri tako tlak kot temperaturo, saj večina sistemov za nadzor tlaka v pnevmatikah meri le tlak – toda dolgotrajna previsoka temperatura jim lahko ravno tako škoduje.


Kako vam je sistem ContiPressureCheck™ pomagal pri vsakdanjem delu? 

Včasih smo tlak merili ročno, zato smo morali odstranjevati ventile – to je pomenilo tveganje uhajanja in na daljši rok tudi predrtja gume. Vsi vedo, da preverjanje tlaka terja svoj čas – in zdaj ta čas lahko porabimo za kaj drugega.

 

Izboljšal se je tudi čas neprekinjenega delovanja naših vozil. Zdaj dobimo obvestilo, če je s katero od pnevmatik karkoli narobe, kar pomeni, da lahko delujemo proaktivno in stvar rešimo, še preden je vozilo treba umakniti iz uporabe zaradi poškodovanih pnevmatik. Pravzaprav smo rešili že vsaj dve pnevmatiki, ki bi ju sicer najbrž izgubili in bi ju morali zamenjati. Očitno je to za nas prihranek časa in denarja! 

Bi priporočili sistem ContiPressureCheck™ tudi drugim? 

Vsekakor. To je zelo zanesljiv sistem, kar pomeni prihranke in nam vsem olajša življenje. Rekel bi celo, da bi bila potrata denarja, če tega sistema ne bi uporabljali.

 

Kaj menite o vaši komunikaciji s podjetjem Continental? 

S Continentalom in našim prodajalcem, ki skrbi za nas in nas redno obiskuje glede meritev pnevmatik in ostalih stvari, imamo zelo dober odnos. Na razpolago nam je tudi, če imamo kakšna vprašanja o pnevmatikah ali sistemih.