Izdelki za avtoprevoznike

New content item

Pripravite svoj vozni park za prihodnost.

Francija: Express Marée

france web1

Podjetje Express Marée, ki je del skupine STEF, je bilo ustanovljeno leta 1948 in ima sedež v francoskem mestu Lézignan-Corbières. Specializirano je za prevoz in logistiko morske hrane po Franciji in tujini. Tehnični vodja Philippe Barbier opisuje svoje izkušnje s sistemoma ContiPressureCheck™ in ContiConnect™ v poslu, kjer vladajo izredno kratki roki živilske industrije. 

 

Express Marée, ki ima v voznem parku 140 vozil in zaposluje 250 šoferjev, natovarja ribe in morske sadeže v pristaniščih Brittany in Pas-de-Calais, nato pa pakira in dobavlja blago svojim enotam v Bordeauxu, Lézignanu in Toulousu. Od tam blago odpremijo k detajlistom (ribarnice ter srednji in veliki supermarketi z oddelkom morske hrane). 

 

„Naš posel prevoznika, ki je specializiran za zamrzovalno verigo, ima v dostavi številne omejitve. Ko ribe povlečejo iz vode, imamo največ 24 ur časa, da pakirane ribe dostavimo svojim enotam,“ pojasnjuje Philippe Barbier, tehnični vodja v podjetju Express Marée. Za optimizacijo vodenja vseh pnevmatik v voznem parku se je avtoprevoznik odločil opremiti vsa svoja vozila s pnevmatikami Continental za dolge relacije iz prodajnega programa Conti EcoPlus, ki so opremljene s sistemom ContiPressureCheck™ za digitalno nadzorovanje tlaka in temperature pnevmatik nemškega proizvajalca.

 

„Leta 2016, ko nismo imeli tehnologije za nadzorovanje vozil, smo si ogledali različne rešitve na trgu. Zelo hitro smo se obrnili na rešitve, ki jih ponuja Continental. Izbrali smo produkt, ki ponuja pnevmatike z dobrim izkoristkom goriva v kombinaciji z že delujočo in vpeljano rešitvijo, sistemoma ContiPressureCheck™ in ContiConnect™. Glavni cilj je bil predvsem izboljšati varnost šoferjev, ob tem pa še kakovost storitev in naš ogljični odtis. Pnevmatike so nam dobavili z že vgrajenimi zaznavali in montiral jih je naš prodajalec Scania. Konec leta 2017 je bilo s temi pnevmatikami opremljenih 80 % našega voznega parka in število popravil se je hitro prepolovilo. Upamo, da bomo do konca leta 2018, ko bodo z njimi opremljena vsa naša vozila, to številko še zmanjšali,“ dodaja Philippe Barbier.

Uvedbo Continentalovih rešitev za preprečevanje težav s pnevmatikami in izogibanje nepričakovanim zastojem v obratovanju so združili s kampanjami za ozaveščanje šoferjev. Kampanje so se osredotočale na branje zaslona v kabini za ContiPressureCheck™, na pomen tlaka v pnevmatikah in na to, kaj storiti ob opozorilu za tlak. Continental je to usposabljanje zaokrožil z objavo vodnika po dobrih praksah. Med podjetjem in Continentalom je nastalo pristno partnerstvo, katerega cilj je bil, da bi šoferji z veseljem prihajali v službo v podjetje Express Marée po zaslugi odličnih delovnih pogojev.

france web2

Drugi korak, ki smo ga že storili na sedežu podjetja v Lézignanu, je bila vgradnja parkiriščne bralne enote, ki samodejno zbira podatke o pnevmatikah, kadar vozila pripeljejo na avtoprevoznikovo lokacijo. Ti podatki, ki jih pošiljajo zaznavala v pnevmatikah, so nato dostopni upravitelju voznega parka na spletnem portalu ContiConnect™. 


Digitalno okolje upravitelju voznega parka nudi takojšnji dostop do stanja voznega parka in mu tako omogoča, da takoj reši nujne težave in načrtuje redno vzdrževanje vozil po zaslugi poročil, ki jih lahko tudi deli s ponudnikom storitve. 


Dodatno to okolje omogoča samodejno pošiljanje e-sporočil in sporočil SMS različnim osebam (operacije, izvajalci storitev v zvezi s pnevmatikami itd.), tako da lahko takoj ukrepajo, čim ugotovijo resne nepravilnosti glede tlaka ali temperature pnevmatik.

 

Po zaslugi zamenjave pnevmatik v voznem parku, vgradnje sistema ContiPressureCheck™ in poznejše vgradnje bralne enote je podjetje Express Marée optimiziralo uporabo svojega voznega parka.


Pri podjetju Express Marée so v primerjavi z letom 2015 ugotovili naslednje prednosti: 

  • Opazno zmanjšanje pojavnosti defektov pnevmatike
  • Znižanje stroškov, povezanih s popravili
  • Zmanjšanje emisij onesnaževal
  • Zmanjšanje porabe goriva
  • Tlak v pnevmatikah je sedaj povsem optimiziran, s čimer se izboljšajo zmogljivosti in obstojnost pnevmatik ter obenem poveča varnost. 

„Partnerstvo, ki smo ga razvili s podjetjem Express Marée, podpira politiko vodenja kakovosti, ki mu je naše podjetje predano, zlasti od pridobitve certifikata ISO 9001 v letu 2013,“ sklene Stéphane Guyonnet, vodja velikih kupcev pri Continentalu. „Naš poslovni partner si stalno prizadeva za izboljšave načinov prevoza. Tehnične rešitve, ki jih zagotavlja Continental, mu pomagajo dosegati ta cilj in so skladne z njegovo politiko družbeno odgovornega podjetja.“